Άγγελος Μπράτης: Η μετανάστευση στο εξωτερικό λόγω οικονομικής κρίσης, το μπούλιγκ, γιατί είναι γκέι και τα προσωπικά του

Άγγελος Μπράτης: Η μετανάστευση στο εξωτερικό λόγω οικονομικής κρίσης, το μπούλιγκ, γιατί είναι γκέι και τα προσωπικά του

Άγγελος Μπράτης: Οι άγνωστες πτυχές της ζωής του

Το 1978 γεννήθηκε ο Έλληνας σχεδιαστής μόδας, ο Άγγελος Μπράτης, ο οποίος από την παιδική του κιόλας ηλικία κατάλαβε ότι θέλει να ασχοληθεί με τη μόδα. Τον γνωρίσαμε πολύ καλύτερα ως κριτή του GNTM και καθ΄ όλη τη διάρκεια της πορείας του διακρίθηκε για τις εύστοχες κρίσεις του αλλά και την ευγένειά του.

Ο ταλαντούχος Άγγελος Μπράτης έχει πει χαρακτηριστικά ότι στην ηλικία των επτά ετών αποφάσισε τον επαγγελματικό του προσανατολισμό, ενώ μέχρι και σήμερα επιμένει να λέει ότι είναι μόδιστρος και όχι σχεδιαστής μόδας έχοντας πει: “Μεγαλώνοντας στην δεκαετία του ‘80 και ‘90 με ενέπνεαν οι μεγάλοι σχεδιαστές όπως ο Gianni Versace και ο Azedine Alaia μαζί με όλα τα super models της εποχής. Αργότερα ο Helmut Lang και η Βελγική σχολή. Τώρα με εμπνέει η τέχνη, το ανθρώπινο σώμα, τα ταξίδια, η Ελλάδα, ο έρωτας και το φως”.

Η μητέρα του  είναι αυτή που του έδωσε τα πρώτα ερεθίσματα και μάλιστα για εκείνη προοριζόταν και η πρώτη του δημιουργία, ένα πουκάμισο σε γκρι – σιελ απόχρωση. Φυσικά δεν έμεινε εκεί παρά σπούδασε μόδα στη σχολή Βελουδάκη ενώ στην πορεία πήρε το μάστερ του στο διάσημο ArtEZ Institute of Arts στο Άμστερνταμ και στην πορεία δούλεψε στο Παρίσι και στη Ρώμη μέχρι τελικά το 2005 να επιστρέψει στην Αθήνα και να φτιάξει το δικό του, προσωπικό ατελιέ.

Άγγελος Μπράτης: Η μετανάστευση στο εξωτερικό λόγω οικονομικής κρίσης, το μπούλιγκ, γιατί είναι γκέι και τα προσωπικά του

Άγγελος Μπράτης: Η οικονομική κρίση και το εξωτερικό

Όπως πολλοί δημιουργικοί άνθρωποι, έτσι και ο Άγγελος Μπράτης είδε την κρίση σαν μια ευκαιρία να εξελιχθεί, να μάθει ακόμα περισσότερα πράγματα. Τα βήματά του τον οδήγησαν και πάλι στην Ιταλία, όπου δούλεψε στον ιστορικό οίκο Vionnet αλλά και στον Roberto Cavalli, ενώ ποτέ δε σταμάτησε να ασχολείται και με τις δικές του συλλογές.

Το 2011 ήταν μία χρονιά-σταθμός για την καριέρα του καθώς κέρδισε το διαγωνισμό Who is on Next? Που διοργάνωσε η ιταλική Vogue, στο τιμόνι της οποίας ήταν τότε η αξέχαστη Franca Sozzani. Στη συνέχεια, το 2015, παρουσίασε τη Spring/Summer 2015 συλλογή του, με τίτλο Mralis στο Teatro Armani, που φυσικά ανήκει στον Giorgio Armani. Το γεγονός αυτό ήταν κομβικής σημασίας για να τον μάθουν ακόμα περισσότεροι άνθρωποι στο εξωτερικό.

Ο λόγος που ο ο Άγγελος Μπράτης χει ξεχωρίσει είναι γιατί έχει τη μοναδική ικανότητα να φτιάχνει ρούχα αέρινα, ονειρεμένα, που απευθύνονται σε κάθε γυναίκα. Οι ρευστές σιλουέτες και ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο ξέρει να χειρίζεται τα υλικά, δε μπορούν να αφήσουν κανέναν αδιάφορο. Ξέρει να χαρίζει στις γυναίκες μια αιθέρια υπόσταση, που πηγάζει από τις αέρινες γραμμές και τα μοναδικά ντραπέ που ξέρει να φτιάχνει με πραγματικά ξεχωριστό τρόπο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μία από τις αγαπημένες του τεχνικές είναι το bias cut που επινόησε η Madeleine Vionnet.

Η υποδειγματική καριέρα του χαρακτηρίζεται από διεθνείς διακρίσεις, όπως το “Who is on Next” της Altaroma και της Vogue Italia το 2011, αλλά και από συνεργασίες με τους πιο σημαντικούς οίκους μόδας, ανάμεσα στις οποίες και η θητεία του στο ιστορικό brand Vionnet. Από το 2003, έχει το δικό του ομώνυμο brand με prêt à porter και sur mesure συλλογές που φέρουν τη μοναδική σφραγίδα της ιδιαίτερης οπτικής του.

Και αν αναρωτιέσαι τι θεωρεί κομψό ο Άγγελος Μπράτης, η απάντησή του είναι πολύ απλή. Πιστεύει ότι η κομψότητα είναι έμφυτη και δε βρίσκεται στα ρούχα και στην επιτήδευση. Όπως έχει πει σε συνέντευξή του στο παρελθόν, ο πιο κομψός και καλοντυμένος άνθρωπος είναι αυτός που δείχνει chic και elegant ακόμα και αν είναι γυμνός.

Άγγελος Μπράτης: Η μετανάστευση στο εξωτερικό λόγω οικονομικής κρίσης, το μπούλιγκ, γιατί είναι γκέι και τα προσωπικά του

Άγγελος Μπράτης: «Δεν μου αρέσει να λέω τα προσωπικά μου»

Ο γνωστός σχεδιαστής και κριτής του GNTM, Άγγελος Μπράτης, σε μια εξομολόγηση καρδιάς, μίλησε ανοικτά για όλους και για όλα, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην προσωπική του ζωή έχοντας πει σε τηλεοπτική του συνέντευξη: «Μεγάλωσα στην επαρχία και ήταν ασφυκτικά. Ένιωθα διαφορετικός, αλλά δεν ήθελα να μοιάζω με κάποιον. Έχω φίλους από τα παιδικά μου χρόνια. Είχα περάσει bullying και στο GNTM μίλησα αυθόρμητα γι’ αυτό. Από τότε παίρνω πολλά μηνύματα από νεαρά παιδιά που ζουν στην επαρχία. Πρέπει να πάψουμε κάποια στιγμή να ασχολούμαστε με τους άλλους και με το τι κάνουν», είπε χαρακτηριστικά ο Άγγελος Μπράτης τον περασμένο Ιανουάριο.

«Δεν νομίζω ότι ξέρει κανείς τα προσωπικά μου, δεν τα μοιράζομαι. Φοβήθηκα με την τηλεόραση ότι μπορεί να το χάσω αυτό το κομμάτι. Αλλά ευτυχώς επειδή είμαι άντρας και είμαι γκέι δεν ενδιαφέρονται τα media για μένα. Αν ήμουν στρέιτ θα είχαν βρει την κοπέλα μου και αν ήμουν γυναίκα, θα είχαν βρει τα πάντα…», είπε μεταξύ άλλων ο Άγγελος Μπράτης. Όπως ο ίδιος δήλωσε: «Ο κόσμος έχει προχωρήσει. Ο καθένας μπ