Άγγιξε το άριστα: Η αριστούχος Σοφία που κατάφερε να συγκεντρώσει 19.575 μόρια στις Πανελλήνιες

Άγγιξε το άριστα: Πραγματοποίησε τον στόχο της με μια άριστη βαθμολογία

Φέτος οι Πανελλαδικές εξετάσεις έχουν χαρακτηριστεί από μια μείωση στον αριθμό των αριστούχων. Ωστόσο υπάρχουν και οι υποψηφίοι που άγγιξαν το άριστα και έφτασαν να είναι οι πρώτοι των πρώτων στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι και η 18χρονη μαθήτρια Σοφία Σκεπαρνιά, η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει 19.575 μόρια, μια βαθμολογία που είναι ικανή να την στείλει στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, όπου θέλει και η ίδια να περάσει.

Η Σοφία κατάφερε να επιτύχει τις εξής βαθμολογίες: Μαθηματικά 20, Φυσική 20, Χημεία 19,7 και Έκθεση 18,6.

Άγγιξε το άριστα και δικαιώθηκαν οι κόποι της

Όπως δήλωσε και η ίδια στο TheToc, το μυστικό πίσω από την επιτυχία της δεν ήταν οι “υπερβολικές ώρες διαβάσματος, αλλά η μεθοδική μελέτη, ο σωστός προγραμματισμός, η συγκέντρωση και η προσήλωση στον στόχο”.

Στις φετινές εξετάσεις συνολικά συμμετείχαν 87.150 υποψήφιοι (72.012 από τα ΓΕΛ και 15.135 από τα ΕΠΑΛ). Το πλήθος των υποψηφίων ΓΕΛ/ΕΠΑΛ προκύπτει από μία τουλάχιστον συμμετοχή σε πανελλαδικά εξεταζόμενο μάθημα.

Η ανακοίνωση των Ελάχιστων Βάσεων Εισαγωγής και η συμπλήρωση των Μηχανογραφικών Δελτίων αναμένεται να γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα. Οι βάσεις εισαγωγής είναι πιθανό να ανακοινωθούν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Related posts

Αλλαγή ώρας την Κυριακή 31 Μαρτίου: Τελικά θα κερδίσουμε ή θα χάσουμε ύπνο;

Δημήτρης Κόκοτας: Δıασωληνωμένος ο αγαπημένος τραγουδιστής – Το ιατρıκό ανακοıνωθέν για την υγεία του

Μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση στη Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας