Άνθρωπος με Α κεφαλαίο: Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο δώρισε 10 εκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία

by Τόνια Τζαφέρη

Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Συνεχίζει το τεράστιο φιλανθρωπικό του έργο

Είναι ένας από τους πασίγνωστους ηθοποιούς που πλέον έχει αφοσιωθεί στο πως να κάνει καλύτερο τον κόσμο του και μέχρι στιγμής η επιρροή του αλλά και οι φιλανθρωπικές του δράσεις είναι πραγματικά τεράστιες.

Αυτήν την φορά ο ταλαντούχος ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο προσέφερε 10 εκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία, η οποία μάχεται κατά της Ρωσίας τις τελευταίες δύο εβδομάδες μετά την εισβολή της πρώτης στο Ουκρανικό έδαφος.

Άνθρωπος με Α κεφαλαίο: Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο δώρισε 10 εκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία

Ο 47χρονος ηθοποιός έχει προσωπική σχέση με τη χώρα που πλήττεται από τον πόλεμο, καθώς η γιαγιά του από τη μητέρα του, Χελένε Ιντερμπίρκεν το πραγματικό όνομα της οποίας ήταν Γέλενα Στεπάνοβα Σμίρνοβα γεννήθηκε στην Οδησσό και μετανάστευσε στη Γερμανία με τους γονείς της το 1917.

Η σχέση του Λεονάρντο Ντι Κάπριο με την Ουκρανία

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο Ντι Κάπριο ήταν αρκετά δεμένος με την Ουκρανή γιαγιά του, η οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα, υποστήριζε πάντα την καριέρα του στην υποκριτική.

Η Χελένε Ιντερμπίρκεν πέθανε σε ηλικία 93 ετών το 2008 ενώ τον συνόδευε στις πρεμιέρες πολλών από τις ταινίες του.

Άνθρωπος με Α κεφαλαίο: Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο δώρισε 10 εκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία

Σύμφωνα με το Polish News, η δωρεά του Ντι Κάπριο στην Ουκρανία ανακοινώθηκε από το Διεθνές Ταμείο του Βίσεγκραντ, διεθνή οργανισμό δωρητών που προωθεί την ανάπτυξη στενότερης συνεργασίας μεταξύ της Ομάδας του Βίσεγκαντ (V4).

Τις τελευταίες ημέρες και άλλοι ηθοποιοί του Χόλυγουντ έκαναν δωρεές για να ενισχύσουν οικονομικά την Ουκρανία, μεταξύ άλλων, η ηθοποιός Μίλα Κούνις, η οποία είναι από τη χώρα και ο σύζυγός της Άστον Κούτσερ, ο Ράιαν Ρέινολντς και η Μπλέικ Λάιβλι.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν