Αντόνιο Μπαντέρας: Μετά το όχι σε παραγωγή της Τουρκίας τώρα κάνει γυρίσματα στο κέντρο της Θεσσαλονικής

Αντόνιο Μπαντέρας: Ο ηθοποιός που έφερε το Χόλιγουντ στη Θεσσαλονίκη

Αρνήθηκε να πρωταγωνιστήσει σε ταινία που χρηματοδοτήθηκε από την Τουρκία για να υποδυθεί τον ρόλο του Κεμάλ. Ο Αντόνιο Μπαντέρας, ο αστέρας του Χόλιγουντ είπε όχι σ’ ένα υπέρογκο ποσό, ωστόσο τώρα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη για γυρίσματα.

 Το όχι σε παραγωγή της Τουρκίας

Ειδικότερα, το 1998 ο πασίγνωστος ηθοποιός αρνήθηκε να παίξει σε ταινία που χρηματοδοτήθηκε από την Τουρκία και έγραψε ισχυρότερη ιστορία, από εκείνη που θα έγραφε αν όντως πρωταγωνιστούσε.

Όπως είχε πει τότε: «Πάντα μου άρεσε να βρίσκομαι σε ιστορικές ταινίες, αλλά όταν οι Τούρκοι μου πρόσφεραν να παίξω τον ρόλο του Ατατούρκ για τρελά χρήματα, αρνήθηκα αμέσως. Αυτή ήταν η πιο αληθινή απόφαση στην ιστορία της καριέρας μου».

Σημερα, ο ηθοποιός βρίσκεται στην Ελλάδα και ξεκινάνε τα γυρίσματα της νέας του ταινίας. Πρόκειται για την πρώτη ταινία του Χόλιγουντ, της οποίας η παραγωγή θα γίνει στη Θεσσαλονίκη. Δύο σκηνές είναι προγραμματισμένο να γυριστούν στην ανατολική Θεσσαλονίκη, σε μια από τις οποίες θα συμμετάσχει και ο πρωταγωνιστής και αστέρας του Χόλιγουντ, Αντόνιο Μπαντέρας.

Στην Θεσσαλονίκη για γυρίσματα ο Αντόνιο Μπαντέρας

Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν λίγο μετά τις έξι το απόγευμα της Δευτέρας 28 Ιουνίου και θα έχουν στο επίκεντρο σκηνικό, που κατασκευάστηκε για αυτόν το σκοπό σε μέρος των εγκαταστάσεων του Γ.Σ Ηρακλή. Για τις ανάγκες των γυρισμάτων, χρειάστηκε γήπεδα ποδοσφαίρου να «μεταμορφωθούν» σε γήπεδα γκολφ.

Μάλιστα, ο Γ.Σ Ηρακλής επιφυλάσσει και μια έκπληξη σε στέλεχος της παραγωγής, το οποίο έχει ίδιο επώνυμο με τον Ντέιβιντ Ίνγκραμ, τον Αμερικάνο πρώην καλαθοσφαιριστή της ομάδας του Ηρακλή, που αποτέλεσε και τον μεγάλο σταρ της ομάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Έτσι, είναι προγραμματισμένο σε κάποιο διάλειμμα των γυρισμάτων, ο πρόεδρος του Γ.Σ. Ηρακλής, Φώτης Θέος να δώσει στον συνεπώνυμο του Ντέιβιντ Ίνγκραμ, μια φανέλα με το επώνυμο του μπασκετμπολίστα που έγραψε ιστορία στην ομάδα του Γηραιού.

Το γύρισμα αυτών των δύο σκηνών έχει ιστορική σημασία για την «είσοδο» της Θεσσαλονίκης στα στόχαστρα μεγάλων χολιγουντιανών στούντιο. Πρόκειται για το πρώτο «τεστ» για τον επαγγελματισμό των Ελλήνων συντελεστών της ταινίας, αλλά και την πρώτη δοκιμή στο αν η Θεσσαλονίκη μπορει να έχει το δικό της αστέρι στον κινηματογραφικό χάρτη, ώστε να μπορεί από εδώ και πέρα να αποκομίσει τα μέγιστα οφέλη σε επίπεδο οικονομικό, αλλά και προβολής.

Related posts

Τον έπιασαν οι κάμερες, πήρε φόρα και πήδηξε: Η τραγική ιστορία του 34χρονου Αντώνη που αυτοκτόνησε στον Λευκό Πύργο

Ο κακός χαμóς σήμερα με την Θεοφανία Παπαθωμά και όσα είπε για την αφρικανική σκόνη

Δημήτρης Κόκοτας: Θετικά νέα για τον αγαπημένο τραγουδιστή – Ανταποκρίθηκε στις οδηγίες των γιατρών