Αντόνιο Μπαντέρας: Σκέφτονται να γυρίσουν σειρά για τον Μέγα Αλέξανδρο στην Ελλάδα

by Τόνια Τζαφέρη

Αντόνιο Μπαντέρας: Έρχεται η πρώτη μεγάλη παραγωγή του Χόλιγουντ στη Θεσσαλονίκη

Αντόνιο Μπαντέρας: Η Ουκρανο-αμερικανίδα παραγωγός του «The Enforcer», Νάταλι Μπερν. Μιλάει για τις εντυπώσεις της για την πόλη και για την επαγγελματική της πορεία

Παρακολούθησε την όπερα «Tosca» στο Επταπύργιο και της άρεσε πολύ η παράσταση και η ενέργεια του χώρου. Απόλαυσε το κολύμπι την ώρα του ηλιοβασιλέματος στην Περαία και τα φρέσκα θαλασσινά σε τοπικά εστιατόρια.

Λατρεύει τον μπακλαβά, αλλά κάνει σκληρή γυμναστική για να διατηρήσει το σώμα της σε φόρμα. Και είναι πάντα έτοιμη για ένα νέο ρόλο ή μια νέα ευκαιρία στον ανταγωνιστικό κλάδο του κινηματογράφου. Εντυπωσιάστηκε από τα μνημεία της Θεσσαλονίκης, αγάπησε τους πίνακες του Νίκου Βαβάτση. Τα οποία εκτίθενται στις αίθουσες του ξενοδοχείου «Hyatt» όπου μένει. Και θέλει να επιστρέψει στην πόλη για μια νέα παραγωγή. Ήδη σκέφτεται μια τηλεοπτική σειρά για τον Μέγα Αλέξανδρο.

Αντόνιο Μπαντέρας: Έρχεται η πρώτη μεγάλη παραγωγή του Χόλιγουντ στη Θεσσαλονίκη

Η Νάταλι Μπερν (Natalie Burn) μίλησε λοιπόν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Για την πρώτη μεγάλη παραγωγή του Χόλιγουντ στη Θεσσαλονίκη. Τη ζωή της, τη συνεργασία με αστέρες του Χόλιγουντ όπως ο Αντόνιο Μπαντέρας και τη Κέιτ Μπόσγουορθ.

Όπως επίσης και για τη βαθιά της επιθυμία να αποτελέσει πρότυπο για άλλες γυναίκες. Δείχνοντάς τους ότι «όταν θέλουν να επιτύχουν κάτι, μπορούν». Τονίζει ότι για μια νεαρή γυναίκα, το να επιβιώσει και να πετύχει ως παραγωγός στο Χόλιγουντ, μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο.

Είναι επίμονη στο να καθορίζει στόχους που θέλει να επιτύχει και επιτρέπει στον εαυτό της να χαίρεται κάθε βήμα αυτής της διαδρομής. Αλλά μόνο για λίγο πριν προχωρήσει στο επόμενο όνειρο.

Έχει έρθει πολλές φορές στην Ελλάδα, κυρίως στη Μύκονο και στην Αθήνα. Αλλά είναι πρώτη φορά που επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη. Γοητεύτηκε από την ιστορία, τον πολιτισμό, τη θάλασσα και τις παραλίες της περιοχής. «Δεν ήξερα τι να περιμένω, αλλά η πόλη με έχει συναρπάσει» λέει η Μπερν.

Η πρώτη της φορά στην Θεσσαλονική και η ταινία με τον Αντόνιο Μπαντέρα

Στον ελεύθερό της χρόνο όμως, προτιμά να πηγαίνει με τη μητέρα της, που τη συνοδεύει στο ταξίδι, για περιπάτους στην πόλη και επισκέψεις σε μνημεία. «Είναι εντυπωσιακό να περπατάς σε μια πόλη με τόσο μεγάλη ιστορία» λέει. Της έκανε μεγάλη εντύπωση που ολόκληρη η πόλη ξέρει για την ταινία που γυρίζεται. «Όπου κι αν πηγαίνουμε, μας λένε για την ταινία με τον Μπαντέρας» λέει χαμογελώντας.

Αντόνιο Μπαντέρας: Έρχεται η πρώτη μεγάλη παραγωγή του Χόλιγουντ στη Θεσσαλονίκη

Χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να δει η Νάταλι Μπερν το «The Enforcer» να αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα και, όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σχεδόν δεν πιστεύει ότι συμβαίνει. Όταν διάβασε το σενάριο του Πίτερ Ιλιφ (Peter Iliff), της πήρε ένα χρόνο για να τον πείσει να της δώσει τα δικαιώματα.

Στη συνέχεια έπρεπε να ξεπεράσει μια σειρά άλλων προβλημάτων, αλλά δεν τα παράτησε. Τελικά συνεργάστηκε με την εταιρεία «Millenium Media» και πρότεινε στον μάνατζερ του Μπαντέρας να πάρει ο δημοφιλής ηθοποιός τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Εξηγώντας ότι ήταν ο τέλειος πρωταγωνιστής για τη συγκεκριμένη ταινία.

Μόλις ο Μπαντέρας συμφώνησε να κάνει την ταινία, όλα άρχισαν να «ρολάρουν».

«Ήξερα ότι ήταν τέλειος για το ρόλο. Με την εμπειρία του, δίνει μια πολυεπίπεδη διάσταση στον χαρακτήρα που υποδύεται. Ευγενικός, αλλά και στα όρια» σημειώνει η Μπερν. Εξηγώντας ότι η ταινία έχει να κάνει κυρίως με την συνειδητοποίηση του ήρωα (Μπαντέρας) για τον πολύτιμο χρόνο που έχει χάσει. Ειδικά όσον αφορά τη σχέση του με την κόρη του. Η παραγωγός βρήκε επίσης συναρπαστική τη συνεργασία της με την Κέιτ Μποσγουόρθ. Την οποία απόλαυσε, όπως λέει, να ζωντανεύει το ρόλο της φαμ φατάλ.

Η συνέχεια της συνέντευξης της και περισσότερες λεπτομέρεις για την ταινία με τον Αντόνιο Μπαντερας

Η Νάταλι Μπερν έχει βάλει στόχο είναι να αναδείξει την ψυχή και τη δύναμη των γυναικών. Στην ανδροκρατούμενη βιομηχανία της παραγωγής ταινιών στο Χόλιγουντ.

«Έχω περάσει πολύ δύσκολα προσπαθώντας να το σπάσω αυτό και να εξηγήσω στους ανθρώπους της κινηματογραφικής βιομηχανίας ότι δεν πρέπει να κρίνουν μόνο από την εμφάνιση.

Αντόνιο Μπαντέρας: Έρχεται η πρώτη μεγάλη παραγωγή του Χόλιγουντ στη Θεσσαλονίκη

Ήταν πολύ δύσκολο για μένα όταν πρωτοπήγα εκεί. Παρά το γεγονός ότι έμαθα πολλά για την υποκριτική και την παραγωγή. Παρά το γεγονός ότι έγινα μέλος του Actor’s Studio. Ήμουν πολύ αφελής πιστεύοντας ότι όλες οι πόρτες είναι ανοιχτές, ότι πρέπει απλά να δουλέψεις σκληρά. Συχνά δεν είναι τόσο εύκολο για τις γυναίκες. Δεν είχα την υποστήριξη ενός πλούσιου συζύγου ή ενός φίλου που θα κάνει τα σωστά τηλεφωνήματα.

Ήμουν εντελώς μόνη. Δεν φοβάμαι να εκφράσω τη γνώμη μου και αυτό δεν γίνεται πάντα εύκολα αποδεκτό. Παλεύω πάντα για τον ίδιο σεβασμό μεταξύ γυναικών και ανδρών και αυτός είναι ο κύριος στόχος μου ως γυναίκα παραγωγός.

Θέλω να γίνω πρότυπο, εμπνέοντας κάποια άλλη γυναίκα να πει “αν μπορείτε να το κάνετε, μπορώ κι εγώ”».

 «Δεν είμαι ευνοούμενη κανενός. Έχω εργαστεί πολύ σκληρά, για να απαιτώ σεβασμό». Μπορεί να απολαμβάνει να εργάζεται ως παραγωγός, αλλά η υποκριτική παραμένει η μεγάλη της αγάπη.

Μιλάει με θαυμασμό για τον πρωταγωνιστή της ταινίας. «Βλέποντας κάποιος τον Αντόνιο να δουλεύει, είναι σαν να βλέπει τον Πικάσο να ζωγραφίζει. Είναι ένας αληθινός καλλιτέχνης και οραματιστής που φέρνει βάθος και ζωή σε όλους τους χαρακτήρες του», σημειώνει η παραγωγός και προσθέτει ότι ο Μπαντέρας «είναι ένας από τους λίγους ηθοποιούς που μπορούν πραγματικά να τα κάνουν όλα. Κάνει θέατρο, ξέρει να παίζει όργανα, να χορεύει, να τραγουδάει και πώς να αναπτύσσει έναν χαρακτήρα».

Αντόνιο Μπαντέρας και Μέγας Αλέξανδρος

Η Νάταλι Μπερν πιστεύει ότι αυτή η παραγωγή που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη θα ανοίξει το δρόμο και για επόμενες στην περιοχή. «Η Ελλάδα έδωσε το κίνητρο με το cash rebate (επιστροφή χρημάτων) και νομίζω ότι εάν αυτό παραμείνει θα επιστρέψουμε με νέες παραγωγές. Στο επόμενο έργο θα ήθελα να λάβω υπόψη την πλούσια ελληνική ιστορία και ίσως να κάνω, για παράδειγμα, μια τηλεοπτική σειρά για το Μέγα Αλέξανδρο».

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo