Αντώνης Αντωνίου: Η ταινία που τον καθιέρωσε, οι διώξεις της οικογένειάς του και ο γάμος με την Νατάσα Ασίκη

Αντώνης Αντωνίου: Η ταινία που τον καθιέρωσε, οι διώξεις της οικογένειάς του και ο γάμος με την Νατάσα Ασίκη

Αντώνης Αντωνίου: Ολόκληρος ο βίος και η πολιτεία του

Ο Αντώνης Αντωνίου είναι Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης με τεράστια υποκριτική γκάμα. Έχει πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες ταινίες του κινηματογράφου, παραστάσεις του θεάτρου και σειρές του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης.

Πολύ φειδωλός ως προς τις συνεντεύξεις του είναι ιδιαιτέρως ευγενής, δουλευταράς μέχρι εκεί που κανείς δεν φαντάζεται και φανατικός της ΑΕΚ  και μέγας φαν του Ριβάλντο.

Η καριέρα του Αντώνη Αντωνίου εκτοξεύθηκε όταν υποδύθηκε τον Νίκο Κοεμτζή στην ταινία «Παραγγελιά».

Η οικογένειά του υπέστη διώξεις επειδή ήταν κομμουνιστές και για να σπουδάσει εργαζόταν σε οικοδομές. Προσωπικά, τον εκτιμώ απεριόριστα τόσο για το ήθος του όσο και το σύνολο της ζωής και των επιλογών του.

Η αποκάλυψή του για το πώς έγινε ηθοποιός

«Έψαχνα και εγώ και ο αδερφός μου τα επαγγέλματά μας. Και εγώ και ο αδερφός μου θέλαμε μια καλλιτεχνική πορεία να ακολουθήσουμε. Εντελώς τυχαία έφτασαν στο σπίτι δύο γράμματα από δραματικές σχολές. Τότε έστελναν επιστολές μετά από έρευνα που είχαν κάνει. Μου λέει ο πατέρας μου:

«Θέλεις να γίνει ηθοποιός;» «Δεν ξέρω» του λέω.

Μέναμε τότε στο Κολωνάκι και ήταν κάτι περισσότερο προσιτό για τέτοιες «προτάσεις» από τις Σχολές αυτές. Πήγα στη σχολή του Σακελάρη και μου λένε ότι ‘’δεν μπορούμε να σε πάρουμε χωρίς να έχεις βγάλει το σχολείο’’. Πήγα σε μια άλλη και μου είπαν ότι μπορούμε να με πάρουν και πως εκεί θα κάνω και τα μαθήματα των τριών τελευταίων τάξεων του γυμνασίου.

Την πρώτη μου ταινία την έκανα το 1961. Έπαιξα τότε σε ηλικία 16 ετών…

Ο γάμος του με την ηθοποιό Νατάσα Ασίκη

Ο Αντωνίου είχε νυμφευθεί αρχικά την ηθοποιό Ειρήνη Χατζηκωνσταντή, με την οποία απέκτησε μία κόρη, την Μιχαέλα, ωστόσο χώρισαν. Στη συνέχεια παντρεύτηκε την ηθοποιό Νατάσα Ασίκη, με την οποία έχει αποκτήσει τρεις κόρες. Η μία του κόρη τελείωσε το Πάντειο,  η άλλη τις Βαλκανικές Σπουδές και η τρίτη του κόρη η Μικαέλα έγινε ηθοποιός ακολουθώντας τα βήματα των γονέων της.

Οι δύο ηθοποιοί γνωρίστηκαν σε μια θεατρική παράσταση, ερωτεύτηκαν και έκτοτε είναι μαζί και αγαπημένοι.

Εκτός από τη ζωή, είναι πολύ συχνά και θεατρικό ζευγάρι σε παραστάσεις που πολλές φορές σκηνοθετεί ο ίδιος καθώς και σε κάποια επεισόδια στη “Μουρμούρα”.

Αντώνης Αντωνίου: Η ταινία που τον καθιέρωσε, οι διώξεις της οικογένειάς του και ο γάμος με την Νατάσα Ασίκη

Η «Παραγγελιά» του Παύλου Τάσιου το 1980 ήταν σταθμός στην καριέρα του

Η πιο γνωστή του ταινία, που θεωρεί ότι τον καθιέρωσε και ως πρωταγωνιστή, ήταν η «Παραγγελιά» του Παύλου Τάσιου, η οποία περιγράφει τον χαρακτήρα και το έγκλημα του Νίκου Κοεμτζή, που συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία το 1973. Ο Αντώνης Αντωνίου ενσάρκωσε τον Κοεμτζή, κερδίζοντας τις εντυπώσεις του κοινού και των κριτικών κινηματογράφου, αλλά και το βραβείο Α΄ Ανδρικού ρόλου στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.Την ίδια χρονιά που ενσάρκωσε τον Κοεμτζή, έπαιξε και στην πολιτική ταινία του Νίκου Τζίμα «Ο Άνθρωπος με το γαρύφαλλο», όπου ερμήνευσε τον ρόλο του Νίκου Πλουμπίδη.

Ο Αντώνης Αντωνίου έχει συνεργαστεί με μια πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών όπως ο Θανάσης Βέγγος στις ταινίες, Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι και Από πού πάνε για τη Χαβούζα. Συμμετείχε και στη Μαντώ Μαυρογένους, όπου πρωταγωνιστούσε η Τζένη Καρέζη και ο Πέτρος Φυσσούν αλλά και σε πολλές άλλες σειρές αφήνοντας το εξαιρετικό αποτύπωμά του.

Η συμμετοχή του στη σειρά Μουρμούρα

Ο Αντώνης Αντωνίου υποδύεται τον σύζυγο της Βουλίτσας και φυσικά το ζευγάρι με τις ατάκες του έχει γίνει πολύ αγαπητό στο κοινό.

Αντώνης Αντωνίου: Η ταινία που τον καθιέρωσε, οι διώξεις της οικογένειάς του και ο γάμος με την Νατάσα Ασίκη

Ο Αντώνης Αντωνίου είναι μέχρι σήμερα υπέρμαχος του ΚΚΕ

Μάλιστα έχει πει για τις πολιτικές του τοποθετήσεις: “Είχαμε αριστερό και κατατρεγμένο παρελθόν. Ήτανε μία από τις χιλιάδες οικογένειες στην Ελλάδα που κυνηγηθήκανε από παππού μέχρι εγγονούς. Και μέσα σε προβληματικές οικονομικές σχέσεις και κυνηγητά η αγανάκτηση η απελπισία και η οργή φούντωνε”.

«Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ματαίωσα την παράσταση και είδα το ματς»

Ο ίδιος έχει πει: “Ο πατέρας μου είναι από την Μικρά Ασία. Από το Αϊδίνη. Μείναμε στη Νέα Ιωνία και μετά περιπλανηθήκαμε λόγω πολιτικών, σε