Άντζελα Δημητρίου: Η μάχη με την κατάθλιψη, τα δύσκολα – φτωχικά χρόνια και ο γιος της που τον μεγάλωσε η θεία

Άντζελα Δημητρίου: Η ιστορία ζωής της λαίδης του ελληνικού τραγουδιού

Πολλοί μπορεί να γνωρίζουμε τα τραγούδια της, το όνομα της και πολλά ακόμη, όμως δεν γνωρίζουμε την ιστορία της ζωής της αλλά και τις δύσκολες στιγμές της Άντζελας Δημητρίου…

Το πραγματικό όνομα της Άντζελας Δημητρίου είναι Αγγελική Κιουρτσάκη. Γεννήθηκε στο Περιστέρι Αττικής στις 14 Αυγούστου και είναι 65 ετών. Η έλλειψη χρηματικών πόρων την οδήγησε να εργαστεί από πολύ νεαρή ηλικία.

Μάλιστα μία από τις πρώτες της δουλειές ήταν σε μεγάλη κλωστοϋφαντουργία της εποχής.Δεν τελείωσε το σχολείο γι΄αυτό και πολλές φορές έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση λόγω πολλών “μαργαριταριών” που κατά καιρούς έχει ξεστομίσει άθελά της. Είναι κοκέτα, ειλικρινής και στην καθημερινότητά της είναι η γυναίκα της διπλανής πόρτας. Έχει δύο παιδιά ένα γιο και μια κόρη.

Η Λαίδη του ελληνικού τραγουδιού έχει δεχτεί πολλές φορές επικριτικά σχόλια για τις φωτογραφίες που ανεβάζει και κυρίως για εκείνες που έχουν υποστεί ρετούς και επεξεργασία ενώ δεν έχει διστάσει να πει πως επισκέπτεται πλαστικό χειρουργό.

Τα πρώτα βήματα της Άντζελας Δημητρίου στο τραγούδι

Το 1968 στα 14 της ανεβαίνει για πρώτη φορά στο πάλκο όταν την άκουσε ένας ατζέντης ο οποίος τότε προωθούσε μία τραγουδίστρια. Το 1970 εμφανίζεται στο μαγαζί ΒΗΤΑ ΒΗΤΑ και έτσι ξεκινάει την καριέρα της, ενώ το 1972 αλλάζει το όνομα της σε Άντζελα Δημητρίου. Το 1974 συνεργάζεται με τους Στράτο Διονυσίου, Πόλυ Πάνου, Ρίτα Σακελλαρίου, Λίτσα Διαμάντη, Μανώλη Αγγελόπουλο και άλλους. Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτός που πίστεψε στο ταλέντο της Άντζελας Δημητρίου ήταν ο Βασίλης Τσιτσάνης με τον οποίο συνεργάστηκε το 1976 και 1977 στο μαγαζί “Χάραμα” ενώ το 1976 γνωρίζει την Κατερίνα Στανίση με την οποία και συνεργάστηκε.

Στη Θεσσαλονίκη πηγαίνει το 1978 όπου την ακούει ένας διευθυντής δισκογραφικής εταιρίας (VASIPAP) και της προτείνει να κάνει την δική της δισκογραφική δουλειά. Αμέσως το 1978 ηχογραφεί το πρώτο της δισκάκι, το 1979 το δεύτερο ενώ το 1980 συμμετείχε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με το τραγούδι “Ας ήταν να μπορώ” του Μιχάλη Αρχοντίδη που όμως δεν διακρίθηκε.


Ο τρίτος της προσωπικός δίσκος με τίτλο Γιατί να ‘ρθείς αργά (1980) σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία, πουλώντας 50.000 αντίτυπα, ενώ το 1982 υπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο με την CBS, νυν Sony Music Entertainment. Τον Μάρτιο του 2004 υπέγραψε κι άλλο συμβόλαια με την Alpha Records.
Η πορεία της στο τραγούδι συνεχίζεται έως σήμερα, έχοντας ήδη συνεργαστεί με συνθέτες όπως ο Χρήστος Νικολόπουλος, o Σταμάτης Σπανουδάκης, o Λάκης Παπαδόπουλος, o Φοίβος και άλλοι. Έχει τραγουδήσει μαζί με την Άννα Βίσση, την Κατερίνα Στανίση, την Ρίτα Σακελλαρίου, τη Βίκυ Μοσχολιού, τον Βασίλη Καρρά, τον Γιώργο Μαργαρίτη, τον Σταμάτη Γονίδη, τον Ζαφείρη Μελά, τον Λευτέρη Πανταζή και άλλους. Στην διάρκεια της καριέρας της έχει αναδείξει μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής όπως ο Νότης Σφακιανάκης, η Κατερίνα Κούκα, ο Γιώργος Αλκαίος, ο Βαλάντης και άλλοι.

Η Άντζελα Δημητρίου έχει πουλήσει πάνω από 2.500.000 δίσκους στο εξωτερικό

Συνολικά, η Άντζελα Δημητρίου έχει πουλήσει πάνω από 2.500.000 δίσκους στο εξωτερικό, ενώ στην Ελλάδα και Κύπρο οι πωλήσεις δίσκων έχουν φτάσει στο 1.300.000 και έχει διακριθεί ως μία από τις πιο εμπορικές τραγουδίστριες των τελευταίων 50 χρόνων.

Μετά την επέμβαση στις φωνητικές της χορδές, κάνει δυναμικό comeback ενώ η φωνή της παραμένει εξίσου εντυπωσιακή.

Έχει προγραμματιστεί ραντεβού μεταξύ της παραγωγής και της Άντζελας Δημητρίου, με τη γνωστή τραγουδίστρια να είναι θετική για να αντικαταστήσει την Άσπα Τσίνα στο show τραγουδιού του Open.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η επιτυχία έχει κόστος, και είναι μεγάλο. Η επιτυχία φέρνει ζήλια, φθόνο και χολή. Όσοι τα βρήκαν έτοιμα δεν μπορούν να εκτιμήσουν και να σεβαστούν. Γι’ αυτό και βουλιάζουν γρήγορα. Νομίζουν ότι σουξέ είναι ένα τραγουδάκι που κρατάει ένα δύο χρόνια. Λάθος. Σουξέ είναι ένα τραγούδι του ’85 που ακούγεται σημερινό».

Λέει η Άντζελα Δημητρίου: «Έχει τρομακτικές απαιτήσεις…

Πάει τη ζωή σου όπου εκείνη θέλει. Δεν πρόλαβα να πάω γυμνάσιο. Δεν πρόλαβα να σπουδάσω. Αλλά δεν μετανιώνω. Έβγαλα το σχολείο της ζωής. Περπάτησα ξυπόλυτη για να μπορέσω να επιβιώσω. Η επιτυχία ήρθε σκαλί σκαλί, χρόνο με το χρόνο. Δεν κυνήγησα τίποτα. Όταν ξεκινούσα, δεν υπήρχαν ούτε φωτισμοί ούτε σκηνικά ούτε μπαλέτα. Το πάλκο είχε μόνο λαμπιόνια. Βγαίναμε σε μια καρέκλα με τετράγωνα μικρόφωνα με καλώδια. Ο κόσμος ήταν πιο απλός. Τώρα ζούμε την εποχή της επίδειξης. Βλέπεις τον άλλο να πετάει στοίβες από λουλούδια για να τον δούνε και την επομένη δεν έχει λεφτά ούτε για τσιγάρα».

«Σαν γυναίκα έχω δώσει πάρα πολλά, που δεν έπρεπε να δώσω. Δεν κράτησα τίποτα για μένα. Δεν αγάπησα ποτέ εμένα. Αγάπησα πρώτα όλους τους άλλους, έδωσα σε όλους τους άλλους και τελευταία κοίταξα εμένα. Αυτό ήταν το μεγαλύτερό μου λάθος και δεν πρέπει να το ξανακάνω. Κάποια στιγμή, στα 58 μου, πρέπει να βάλω κι εγώ μυαλό. Να πω στον εαυτό μου “άσε να σου δώσουν και οι άλλοι κάτι”. Δεν θέλω ούτε περιουσίες, ούτε ονόματα, όπως ζητάνε άλλες. Θέλω μόνο μία αληθινή αγάπη».

Η σχέση της Άντζελα Δημητρίου με τον Στηβ Κακέτση

«Ο Στηβ ήταν μια ειδική περίπτωση για μένα. Όταν τον γνώρισα ήταν παντρεμένος, είχε παιδί και η δουλειά του ήταν τέτοια που βρισκόμασταν συνέχεια. Όταν κάνεις μία σχέση και είσαι στην ίδια δουλειά είναι πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα. Σίγουρα υπήρχε ζήλια και από τη μεριά του και από τη δική μου. Υπήρχε ένα τεράστιο πάθος και μια πολύ μεγάλη αγάπη. Είχαμε, όμως, ένα τέλος που δεν έπρεπε να ήταν έτσι. Εγώ κουράστηκα περιμένοντας τον Στηβ να τελειώσει από κάπου, το οποίο από μόνος του μου έλεγε πως θα τελειώσει. Δεν τον πίεσα ποτέ να το τελειώσει, αλλά κι εγώ σαν γυναίκα ήθελα να έχω τη δική μου ασφάλεια».

Η τραγουδίστρια αποκάλυψε ότι είχε κάνει τέσσερις εκτρώσεις όταν ήταν σε σχέση με τον Λευτέρη Πανταζή, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όχι μία φορά, τέσσερις φορές και πηγαίναμε για γάμο. Αφού θέλαμε καριέρα να κάνουμε και δεν θέλαμε παιδιά; Δεν το μετάνιωσα καθόλου. Ειδικά με τον συγκεκριμένο καθόλου».«Δεν το ήθελε ο ίδιος το παιδί. Αφού δεν το ήθελε ο ίδιος πώς θα το κράταγα» πρόσθεσε.

Πώς η Άντζελα Δημητρίου έπιασε σύντροφό της στα πράσα με άλλον άντρα

Η Άντζελα Δημητρίου περιέγραψε με λεπτομέρειες πώς έπιασε τον διάσημο σύντροφό της με άλλον άντρα μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. «Τον ξέρετε πολύ καλά! Πάρα πολύ καλά! Πώς το έμαθα; Τον είδα! Ήμουν μέσα στο σπίτι κι αυτός ήταν μέσα στο σπίτι και ο άλλος ήταν μέσα στο σπίτι. Εγώ ήμουν στην κρεβατοκάμαρα και ο άνθρωπός μου ήταν στο σαλόνι με τον φίλο του και βλέπανε ταινία. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν να τα σπάσω όλα μέσα στο σπίτι και να βγω έξω να φωνάξω βοήθεια».

Το παιδί το μεγάλωσε η θεία της τραγουδίστριας η οποία έχει φύγει από τη ζωή. Μάλιστα, όπως είπε με έμφαση, μάνα δεν είναι εκείνη που γεννάει ένα παιδί αλλά εκείνη που το μεγαλώνει.

«Με τον γιο μου περάσαμε πολλά στάδια που δεν ήμασταν καλά και σε αυτό είχε δίκιο. Μάνα δεν είναι αυτή που γεννάει. Μάνα είναι αυτή που μεγαλώνει. Η θεία μου η συγχωρημένη το δικαιούται το παιδί. Αυτή τον μεγάλωσε και τον γαλούχησε. Μέχρι 24-25 χρονών. Μέχρι τότε ήξερε ότι ήμουν πρώτη του ξαδέρφη. Του το είπα σαν παραμύθι. Σαν παραμύθι: ”Του λέω μία φορά και έναν καιρό, πριν από πολλά χρόνια, ήταν ένα κοριτσάκι αδύνατο, που έμεινε έγκυος. Πήγε και δούλεψε στην Κρήτη. Μάζεψε λεφτά. Γύρισε και γέννησε ένα αγοράκι. Το αγοράκι αυτό δεν γινόταν να το πάρει μαζί της γιατί είχε πρόβλημα λόγω του πατέρα. Το κοριτσάκι αυτό το λένε Αγγελική”. Λέω θα μου μείνει τώρα ή θα μου ρίξει κανένα χαστούκι. Του είπα αγόρι μου η μάνα σου δεν πέθανε. Η μάνα σου ζει και είμαι εγώ. Μου ζήτησε να κάνουμε τεστ DNA, να έχει τα ακριβή στοιχεία και να του πω ποιος είναι ο πατέρας. Του λέω βεβαίως: ”Ο πατέρας σου λέγεται Αντώνης Κυριακού. Είναι πρώην τραγουδιστής. Πάρ΄τον τηλέφωνο. Και τον παίρνουμε τηλέφωνο. Μιλάει μαζί του και πήγε και τον βρήκε», δήλωσε η Άντζελα Δημητρίου.

Η τραγουδίστρια δήλωσε για την κόρη της και την απώλεια του μωρού: «Εμείς το κρύβαμε γιατί θέλαμε να τελειώσει ο γάμος και να είναι όλα καλά και ωραία. Πιστεύω ότι δεν είναι μόνο η Όλγα, όλες οι γυναίκες το περνάνε αυτό. Καλά κάνει και τους τη «λέει» η Όλγα στο διαδίκτυο.Δέχτηκε bullying στα 30 της. Για μένα ας πουν ότι θέλουν, για την οικογένειά μου δε θέλω να ακούσω ποτέ τίποτα…» και δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι έχει περάσει κατάθλιψη! «Ναι πέρασα κατάθλιψη και πολύ άσχημα…» είπε η τραγουδίστρια.

Related posts

Στην εντατική ο αγαπημένος τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας – Η κατάσταση της υγείας του αυτή τη στιγμή

Η απόλυτη έκπληξη: Ποιο κόμμα κατεβάζει υποψήφιο τον Παλαιοχριστιανό

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»: Έξαλλη πασίγνωστη Ελληνίδα, βρήκε τον σύντροφό της με άλλη