Απίστευτη διάσωση κολυμβητή από δελφίνια – Αγνοούνταν για πάνω από 12 ώρες

by Τόνια Τζαφέρη

Δελφίνια: Μια απίστευτη διάσωση ανοιχτά της Ιρλανδίας

Δελφίνια: Ξαφνικά τα δελφίνια προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή από ένα σκάφος. Κάνουν τα πάντα για να τους ακολουθήσουν και τελικά αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά το μεγαλείο των συγκεκριμένων θηλαστικών. Αφού είχαν σκοπό να σώσουν έναν αγνοούμενο κολυμβητή.

Πιο αναλυτικά ένας κολυμβητής που ήταν αγνοούμενος για περίπου 12 ώρες στα ανοιχτά των ακτών της Ιρλανδίας. Διασώθηκε όταν την προσοχή του πληρώματος ενός σκάφους που βρισκόταν κοντά, τράβηξε ένα κοπάδι δελφινιών.

Η ”επιχείρηση διάσωσης” των δελφινιών

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, εθελοντές του RNLI τον εντόπισαν εξαντλημένο ανάμεσα στα δελφίνια στη θάλασσα κοντά στο Καστλγκρέγκορι. Όπως διαπίστωσαν ειδικοί, τα δελφίνια αυτά προέρχονταν από έναν πληθυσμό που ζει στο Μόρεϊ Φερθ της Σκωτίας.

Απίστευτη διάσωση κολυμβητή από δελφίνια – Αγνοούνταν για πάνω από 12 ώρες

Η επιχείρηση διάσωσης άρχισε μετά την ανακάλυψη των ρούχων του κολυμβητή σε μία παραλία. To RNLI και ομάδες της ακτοφυλακής διεξήγαγαν έρευνα το βράδυ της Κυριακής.

Όπως ανακοινώθηκε, στις 20.30 το πλήρωμα ενός ερευνητικού σκάφους αντιλήφθηκε το κοπάδι των δελφινιών και ένα κεφάλι πάνω από τα νερά σε απόσταση περίπου δυόμισι μιλίων από την παραλία του Καστλγκρέγκορι. Ο κολυμβητής είχε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε γρήγορα στο σκάφος και στη συνέχεια στο νοσοκομείο.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν