Από τον “Άγιο Παΐσιο” στους “Παγιδευμένους”: Ας γνωρίσουμε καλύτερα τον “Κοσμά Ροδίτη” ή κατα κόσμον Δημήτρη Ξανθόπουλο

Δημήτρης Ξανθόπουλος: Οι σπουδές, η ηλικία και η καριέρα

Ο Δημήτρης Ξανθόπουλος έχει μαγνητίσει τα βλέμματα πάνω του από την επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1, Παγιδευμένοι. Βέβαια ήδη τον ξέραμε μέσα από την συμμετοχή του στην σειρά “Άγιος Παΐσιος”.

Φυσικά, το κοινό ενδιαφέρεται να μάθει τα πάντα για εκείνον και αναζητήσεις για την ηλικία αλλά και τις σειρές που έχει παίξει, είναι εξαιρετικά δημοφιλείς. Πάμε να δούμε λοιπόν όσα πρέπει να ξέρετε για εκείνον. 

Η ηλικία και οι σπουδές

Ο Δημήτρης Ξανθόπουλος είναι Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης θεάτρου και η ηλικία του είναι 47 ετών.
Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Θεατρικού Οργανισμού Μορφές στο θέατρο Εμπρός το 2000 και συμμετείχε ως ηθοποιός σε θεατρικές παραστάσεις και σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους.

Οι σειρές και το θέατρο

Ο Δημήτρης Ξανθόπουλος συνεργάσθηκε ως βοηθός σκηνοθέτη στην θεατρική παράσταση «Το τάβλι» του Δημήτρη Κεχαϊδη με σκηνοθέτη τον Τάσο Μπαντή στο θέατρο Εμπρός. Το 2007 έγραψε το σενάριο και σκηνοθέτησε τη μικρού μήκους ταινία «Pulvis Tarakanae».

Mε την ομάδα Pequod (Πίκουοντ), της οποίας είναι συνιδρυτής, έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις «Ο Γλάρος» του Αντόν Τσέχωφ και «Από το φίφτυ-φίφτυ στον έρωτα» του Δημήτρη Χατζή στα πλαίσια του 1ου Low Budget Festival (2010), ενώ το 2011 σκηνοθέτησε την παράσταση «Υπόθεση εργασίας» στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών.

Για τη σκηνοθεσία της παράστασης «Ο Γλάρος» είχε προταθεί για βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη στα βραβεία θεάτρου Κάρολος Κουν το 2010. Το 2012, συ-σκηνοθέτησε και έπαιξε στην παράσταση «Το διπλό βιβλίο» που αποτελούσε συμπαραγωγή των Pequod και της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Δημήτρης Ξανθόπουλος: Η συμμετοχή στη σειρά «Οι παγιδευμένοι»

Στην σειρά του ΑΝΤ1, «Παγιδευμένοι», τον βλέπουμε ως Κοσμά Ροδίτη, δηλαδή τον πατέρα της Άννας.

Ο Κοσμάς είναι ο πατέρας της Άννας. Περήφανος, συντηρητικός, με αυστηρές ηθικές αρχές και οικογενειακές αξίες. Ήταν καπετάνιος του Εμπορικού Ναυτικού, αλλά κατηγορήθηκε άδικα για λαθρεμπόριο και φυλακίστηκε 6 χρόνια. Απ’ όταν αποφυλακίστηκε – ένα χρόνο πριν – δεν ξαναβρήκε δουλειά ως καπετάνιος κι έτσι έγινε ψαράς για να κερδίζει τα προς το ζην. Αυτό είναι κάτι που του έχει στοιχίσει πολύ και, παρόλο που δεν θέλει να το δείχνει, η απογοήτευσή, η πληγωμένη περηφάνια και ο θυμός του τον έχουν καταβάλει. Η Άννα είναι η αδυναμία του, η μόνη που επέμεινε για την αθωότητά του και αγωνίστηκε για να την αποδείξει. Την εκτιμάει και τη θαυμάζει. Δεν της χαρίζεται, όμως, όπως και σε καμία από τις κόρες του. Τώρα, ήρθε η ώρα που θα αναγκαστεί να πληρώσει τα λάθη του με τον χειρότερο τρόπο…

Related posts

Τα 2 ζώδια που σκέφτονται συνέχεια αρνητικά – Είναι πεσιμιστές, δεν βλέπουν πουθενά το καλό

Φpίκη: Έπeσε μέσα σε ενεργό ηφαίστειο ενώ έβγαζε σέλφι

Επιτέλους ευχάριστα νέα για τον Δημήτρη Κόκοτα – Ανακοίνωσαν οι γιατροί αuτό που περίμεναν όλοι να ακούσουν