Απώλεια κιλών: Η εξαιρετική περίπτωση του ανθρώπου που δεν έφαγε για 385 μέρες – Έχασε 125 κιλά και μπήκε στο Γκίνες

Απώλεια κιλών: Η τρομερή περίπτωση του ανθρώπου που έχασε 125 κιλά

Μία από τις πιο δύσκολες διαδικασίες είναι η απώλεια περιττών κιλών, μάλιστα αυτό είναι κάτι για το οποίο πολλοί πασχίζουν. Η αλήθεια όμως είναι, ότι δεν πρέπει όμως να φτάνουμε στα άκρα. Άλλωστε, έχει αποδειχθεί πως οι ακραίες δίαιτες είναι κάτι το οποίο δεν αφαιρεί μόνιμα τα κιλά. Οι διατροφολόγοι συνήθως συνιστούν αντί να κάνουμε κάποια ακραία δίαιτα να αλλάξουμε σταδιακά τις διατροφικές μας συνήθειες.

Πως κατάφερε να χάσει τα κιλά και να μπει στο βιβλίο Guiness

Αυτή η εξαίρεση είναι ο Angus Barbieri. Ο άντρας που το 1965 σε ηλικία 27 ετών, ζυγίζοντας 207 κιλά, αποφάσισε να αδυνατίσει. Ο ίδιος ανακοίνωσε στους γιατρούς του πως θα σταματούσε να τρώει προκειμένου να πετύχει τον στόχο του. Οι γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο παρά να συμφωνήσουν. Τον συμβούλεψαν η νηστεία του να μην ξεπεράσει τις 40 μέρες και τον παρακολουθούσαν στενά.

Οι 40 μέρες έγιναν 385, δηλαδή ένας χρόνος και 17 μέρες. Στη διάρκειά τους, ο Barbieri έπινε μόνο ροφήματα χαμηλής θερμιδικής αξίας και έπαιρνε τις απαραίτητες βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία από συμπληρώματα διατροφής. Ο ίδιος ισχυριζόταν πως ένιωθε καλά. Πράγματι και οι γιατροί δεν μπορούσαν να βρουν καποιο πρόβλημα με την υγεία του.

Ακόμα μέχρι και σήμερα η μοναδική αυτή περίπτωση μπερδεύει τους γιατρούς εφόσον ο οργανισμός του φαινόταν να είναι καλά μετά την ασιτία ενος χρόνου και 17 ημερών. Κάτι το οποίο είναι ανήκουστο. Ο ίδιος κατάφερε να μην ξαναπάρει τα κιλά που έχασε και έμεινε στο κανονικό του βάρος.

Ο Angus Barbieri μπήκε στο Βιβλίο Γκίνες, κάνοντας ιστορικό ρεκόρ νηστείας. Όμως ο συγκεκριμένος οδηγός έχει πάψει τα τελευταία χρόνια να μνημονεύει επικίνδυνες πρακτικές όπως η δική του, ώστε να μην γίνουν παράδειγμα και για άλλους.

Βίντεο με την ιστορία του Angus Barbieri

Related posts

Μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση στη Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας

Στην εντατική ο αγαπημένος τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας – Η κατάσταση της υγείας του αυτή τη στιγμή

Η απόλυτη έκπληξη: Ποιο κόμμα κατεβάζει υποψήφιο τον Παλαιοχριστιανό