Απόστολος Γκλέτσος: Ο γάμος «για να σπάσουμε πλάκα», η κόρη εκτός γάμου, η ενασχόληση του με την πολιτική και το τροχαίο ατύχημα

Απόστολος Γκλέτσος: Οι άγνωστες πτυχές της ζωής του

Στις 27/06/1697 γεννήθηκε ο Απόστολος Γκλέτσος, έχοντας καταγωγή από τη Στυλίδα. Σπούδασε Θέατρο, Ψυχολογία, Διατροφολογία και Στρατηγική, εργάστηκε ως ηθοποιός ενώ ασχολείται και με τα Κοινά. Τέλος , έχει μία κόρη, την οποία έχει αποκτήσει εκτός γάμου, μαζί με την νδυματολόγο, Μαρία Μαγγίνα.

Εργάστηκε και ως επιχειρηματίας ενώ έχει ασχοληθεί περιστασιακά με πολλά άλλα επαγγέλματα, χειρωνακτικά και όχι μόνο. Υπηρέτησε στους αλεξιπτωτιστές για 29 μήνες και έχει ταξιδέψει σχεδόν σε όλο τον κόσμο.Στις δημοτικές εκλογές του 2010, εκλέχθηκε Δήμαρχος Στυλίδας. Στις δημοτικές εκλογές του 2014, επανεκλέχθηκε Δήμαρχος Στυλίδας. Στις 8 Δεκεμβρίου 2014 ίδρυσε το κόμμα Τελεία, το οποίο συμμετείχε στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 κι έλαβε ποσοστό 1,8%

Ο 53χρονος ηθοποιός και επί δύο θητείες δήμαρχος Στυλίδας ξέρει πώς να είναι πρωταγωνιστής, είτε παίζει είτε όχι, είτε πολιτεύεται είτε αποσύρεται. Σαν να διεκδικεί ένα «ελευθέρας» στα πράγματα με κάποιους, λίγους, να τον παίρνουν στα σοβαρά και κάποιους άλλους (τους περισσότερους) να τον παίρνουν στο ψιλό.

Ο Απόστολος Γκλέτσος πάει κόντρα στην εξουσία, γκρεμίζοντας τις μπάρες και ξηλώνοντας τα διόδια, υπερασπίζεται τον αδύναμο πολίτη και (πιστεύει πως) γίνεται η φωνή του, χορεύει τσάμικα στην Ρούμελη, αναφέρεται στους αγώνες των Ελλήνων, είτε αφορά στο ΄21 είτε στο ΄40, μιλάει ανοιχτά για τον αρρώστια που πέρασε, και κάνει πολλά ακόμα για τα οποία νοιώθει υπερήφανος.

Απόστολος Γκλέτσος: Ο γάμος με τη Μαρία -Ελένη Λυκουρέζου

“Ο γάμος μου με τη Μαρία Ελένη ήταν μια τρέλα, το κάναμε για πλάκα. Η αείμνηστη Ζωή, η Μαρία Ελένη, βάλαμε στον… χορό και τον Αλέξανδρο. Έγινε για να σπάσουμε πλάκα. Ήταν πλάκα – πείραμα. Μπορεί και να πετύχαινε. Ξέραμε όμως, εγώ με τον Αλέξανδρο τα είχαμε μιλήσει, ότι αυτό το εγχείρημα είναι δύσκολο. Είχαμε 11 χρόνια διαφορά, αλλά τα 11 τα περίεργα. Του λέω είναι δύσκολο το εγχείρημα, μου λέει το ξέρω, είναι πείραμα. Ότι μπορεί να πετύχει, αφού το θέλετε κάντε το ρε παιδιά.
Το ήθελα, αλλά ήξερα ότι είναι δύσκολο να κάτσει. Ήταν ένα κοριτσάκι που άκουγε κάτι μουσικές, κάτι… πριόνια μέσα στο σπίτι. Έρχονταν οι φίλοι της και κάνανε πάρτι κάθε μέρα με τα… πριόνια. Ε, δεν γινόταν. Άντεξα 17 μέρες, 17 μέρες άυπνος. Έβαζε τη μουσική στο τέρμα. Ποιος να μαγειρέψει ρε, είσαι καλά τώρα; Τι; Ποιος; Η γυναίκα, μια γυναίκα. Ήταν 19 η Μαρία Ελένη, 19!”

Στη Λαμία παράγει έργο από την πρώτη κιόλας μέρα. Ο Ιερός Ναός Στυλίδος μετατρέπεται σε εκλογικό του γραφείο και το τρίπτυχο “Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια” μόνιμο εκλογικό του σλόγκαν.

Η κόρη του Απόστολου Γκλέτσου και η καριέρα του ως ηθοποιός

Η 17χρονη Βαλίσια είναι μαθήτρια της Γ΄Λυκείου και την απέκτησε με την ενδυματολόγο Μαρία Μαγγίνα, με την οποία δεν είχαν παντρευτεί. Ο ίδιος είχε πει:”Στην όψη μού μοιάζει. Στα υπόλοιπα είναι ίδια η μάνα της και χαίρομαι γι’ αυτό”, έχει πει σχετικά. “Θέλω όπου πηγαίνει, γι’ αυτό και φροντίζω την υστεροφημία μου, όταν λέει “είμαι η κόρη του Γκλέτσου”, να τη σέβονται. Ακόμη και οι εχθροί μου αναγνωρίζουν την τιμιότητά μου και το ότι είμαι αγωνιστής. Είμαι τίμιος αγωνιστής”.

Η καριέρα του απογειώθηκε με τους «Μπαμπάδες με ρούμι», την μεγάλη θεατρική επιτυχία των Ρέππα-Παπαθανασίου, πάλι σε σκηνοθεσία Φασουλή και πάλι στο Βεάκη. Από εκεί και πέρα αρχίζει να ξετυλίγεται το νήμα της διαδρομής του Αποστόλη. Ακολούθησαν, μεταξύ άλλων, συνεργασίες με την Κάτια Δανδουλάκη («Λεωφορείον ο Πόθος») και την Μιμή Ντενίση («Βίκτωρ Βικτώρια»).

Φυσικά η τηλεόραση δεν έμεινε αμέτοχη. Πριν βγει στο θέατρο είχε ξεκινήσει να συμμετέχει με μικρούς ρόλους στην αρχή σε σειρές της μικρής οθόνης. Το 1997 όμως με τους «Ψίθυρους καρδιάς» του Μανούσου Μανουσάκη, ο Απόστολος Γκλέτσος ταυτίστηκε με μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ελληνικής τηλεόρασης. Το ζευγάρι Γκλέτσος – Άννα- Μαρία Παπαχαραλάμπους ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και ο έρωτας ανάμεσα στον νεαρό αρχιτέκτονα Αντώνη και την όμορφη τσιγγάνα έγραψε ιστορία…
Η τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση ήταν στο Αlpha στο σήριαλ «Τατουάζ», με φιλική συμμετοχή.

Το τροχαίο ατύχημα του Απόστολου Γκλέτσου στις 7.10.2019

Ο πρώην Δήμαρχος Στυλίδας κατευθύνονταν με το αγροτικό του αυτοκίνητο προς το Αχλάδι στον επαρχιακό δρόμο παράλληλα της εθνικής οδού, όταν στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Ραφαήλ πετάχτηκε μπροστά του το αγριογούρουνο. Το ατύχημα συνέβη στις 5 το απόγευμα Παρασκευής καθώς έβρεχε καταρρακτωδώς.

Ο Απόστολος Γκλέτσος προσπάθησε να αποφύγει το ζώο και λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και τούμπαρε 5 φορές. Όταν ακινητοποιήθηκε το όχημα, ο δημοφιλής ηθοποιός και επικεφαλής της παράταξης Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση του Π.Σ. Στερεάς κατάφερε μόνος του να βγει από το παράθυρο του συνοδηγού, μην μπορώντας να πιστέψει ότι βγήκε ζωντανός μετά από την τόσο σφοδρή σύγκρουση. Περαστικοί σταμάτησαν να τον βοηθήσουν και μετά από ιατρική εξέταση διαπιστώθηκε ότι δεν έφερε σοβαρά τραύματα.

Related posts

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»: Έξαλλη πασίγνωστη Ελληνίδα, βρήκε τον σύντροφό της με άλλη

«Είναι ψεύτικο και το βίντεο!»: Τα 4 σημεία που κανείς δεν πρόσεξε πάνω στην Κέιτ κάνουν τις θεωρίες συνομωσίας να φουντώνουν

“Εσύ σε σούπερ μάρκετ;” Μαθεύτηκε η αλήθεια για την χρυσή κληρονόμο Αθηνά Ωνάση, με τι ασχολείται σήμερα