Αποθεώθηκε ξανά η Ράνια Τζίμα: Η ερώτηση στον Γιάννη Οικονόμου που δεν μπόρεσε να κάνει κανείς

Ράνια Τζίμα: «Είναι θυσία και ευκαιρία οι 57 νεκροί, κ. Οικονόμου;»

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega με παρουσιάστρια τη Ράνια Τζίμα και καλεσμένο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, φαίνεται ότι πλέον έχει συζητηθεί όσο κανένα. Η θεματολογία της κουβέντας της δημοσιογράφου και του πολιτικού αφορούσε στη τραγωδία που διαδραματίστηκε στα Τέμπη με τη σύγκρουση των δύο τρένων.

Στο στούντιο του MEGA ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έδωσε απαντήσεις για την τραγωδία στα Τέμπη και προσδιόρισε κατά προσέγγιση τον εκλογικό χρόνο.

Τις τελευταίες ώρες η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει χτυπήσει «κόκκινο» με αντικείμενο το αν λειτουργούσε ή όχι το σύστημα τηλεδιοίκηση στη Λάρισα.

Σχετικά με την διαφορά του συστήματος τηλεδιοίκησης και του τοπικού πίνακα ελέγχου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε:

«Κανένα παιχνίδι δεν παίζουμε με λέξεις, αυτό που γίνεται είναι ένα παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέψει τον πόνο σε θέαμα».

«Ποτέ δεν είπαμε ότι λειτουργεί η τηλεδιοίκηση σε όλο το μήκος του σιδηροδρόμου αυτό που είπαμε είναι ότι λειτουργεί ένα τοπικό σύστημα ελέγχου που έχει και την αυτόματη χάραξη» ξεκαθάρισε ο Γιάννης Οικονόμου.

Συγκεκριμένα, για το σταθμαρχείο της Λάρισας και τι μπορούσε να κάνει με τον τοπικό πίνακα ελέγχου ο σταθμάρχης ο κος Οικονόμου απάντησε ότι μπορούσε να κάνει αυτόματη χάραξη.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου«Πριν φθάσει στα Τέμπη μπορούσε να δει ο σταθμάρχης ότι έχει βάλει δύο τρένα να κινούνται αντίθετα στην ίδια κατεύθυνση και έτσι να αποτραπεί η σύγκρουση».

Στην συνέχεια, ο κος Οικονόμου εξήγησε ότι ο κος Καραμανλής παραιτήθηκε και ζητήθηκε συγνώμη εκ μέρους της κυβέρνησης γιατί η εθνική τραγωδία έγινε με την Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι της χώρας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχθηκε ότι δεν πρόκειται να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό της η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και είπε χαρακτηριστικά «είναι πολύ πιθανό αν είχε ολοκληρωθεί η σύμβαση 717 πλήρως να μην υπήρχε αυτή η τραγική κατάληξη».

Ερωτηθείς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τι ήταν στην γνώση του πρωθυπουργού σχετικά με την κατάσταση στον ΟΣΕ απάντησε: «Ο πρωθυπουργός γνώριζε ότι οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι είχαν προβλήματα. Γνώριζε ότι υπήρχαν αδυναμίες σε μεγάλο κομμάτι των σιδηροδρόμων. Ο πρωθυπουργός ήξερε ότι το έργο ήταν σε καθυστέρηση. Από εκεί και πέρα δεν μπορεί να γνώριζε ο πρωθυπουργός το χάος που υπήρχε στο σταθμαρχείο της Λάρισας».

Γιάννης Οικονόμου σε Ράνια Τζίμα: «Να μη μείνουμε στην απόδοση των ευθυνών για τα Τέμπη γενικά και περιγραφικά»

Αναφορικά με τις ευθύνες και πώς επιμερίζονται απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου ότι είναι ένας συνδυασμός παραγόντων.

«Υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες προσωπικές που έχουν αναδειχθεί και από την δικαστική έρευνα. Η αλληλουχία ανθρώπινων λαθών που έγινε εκείνο το βράδυ. Υπάρχουν θέματα που αφορούν την καθυστέρηση της υλοποίησης του δικτύου και υπάρχουν και ζητήματα οργάνωσης μέσα στη διοίκηση μέσα στον ΟΣΕ. Όλα αυτά έπαιξαν τον ρόλο τους. Να μην μείνουμε στην απόδοση των ευθυνών γενικά και περιγραφικά. Να προσωποποιηθούν, να έχουν μία δίκαιη δίκη όσοι αναδειχθούν ότι είχαν ευθύνες» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη που έκανε λόγο για ευκαιρία για την κυβέρνηση να χαράξει νέες πολιτικές διαχωριστικές γραμμές, αλλά και τη λέξη θυσία που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Γιάννης Οικονόμου απέφυγε και πάλι να απαντήσει:

«Ο θάνατος 57 ανθρώπων είναι μία τραγωδία. Ο θάνατος αυτός των 57 ανθρώπων μας υπαγορεύει το χρέος σε όσους είμαστε στην δημόσια ζωή να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, με ειλικρίνεια, να μην το ξαναζήσουμε».

Αποθεώθηκε στο Twitter η Ράνια Τζίμα

Related posts

Δάκρυα και στεναχώρια: Κορόμυλο το δάκρυ για αυτά τα 3 ζώδια που μπορεί να χωρίσουν το 2024

Χαμός σήμερα με Γκλέτσο και Κασσελάκη

«Βóμβα» για τον Δημήτρη Παπανώτα – Τέλος με εντολή Κασσελάκη