Άρης Σερβετάλης: «Δρόμος δίχως Θεό δεν αντέχεται»

by Τόνια Τζαφέρη
Άρης Σερβετάλης: «Δρόμος δίχως Θεό δεν αντέχεται»

Άρης Σερβετάλης: H βαθιά του πίστη προς τον Θεό

Ο Άρης Σερβετάλης ποτέ δεν έχει κρύψει τη βαθιά πίστη του στο Θεό. Στις συνεντεύξεις του μιλάει για την πίστη του, και πόσο τον βοήθησε όταν βρέθηκε σε μία πολύ δύσκολη στιγμή της ζωής του. Συγκεκριμένα,είχε αναφέρει σε μία από τις συνεντεύξεις του πως κομβικό σημείο στη μεταστροφή του ήταν η συνάντησή του με έναν ιερομόναχο που άγγιξε την ψυχή του και τον βοήθησε να καταλάβει τον εαυτό του και να αναγεννηθεί πνευματικά και ψυχικά.

Άρης Σερβετάλης: «Δρόμος δίχως Θεό δεν αντέχεται»

Πρόσφατα, ο ηθοποιός υποδύθηκε με επιτυχία τον Άγιο Νεκτάριο, στην ταινία “Ο άνθρωπος του Θεού”, ενώ είχε προκληθεί ένας χαμός όταν αποφάσισε να αποχωρήσει από την παράσταση “Ρινόκερος”, επειδή δεν συμφωνούσε με τα μέτρα για τον κορονοϊό και τον διαχωρισμό του κοινού σε εμβολιασμένους και μη.

Η ανάρτηση του Άρη Σερβετάλη λίγο πριν το Πάσχα

Ο Άρης Σερβετάλης διαθέτει λογαριασμό στο Instagram, αλλά δεν κάνει συχνά αναρτήσεις. Αυτή τη φορά και λίγο πριν μπούμε στη Μ. Εβδομάδα, ο ηθοποιός ανέβασε ένα απόσπασμα από το βιβλίο “Δρόμος δίχως Θεό δεν αντέχεται” που είναι οι επιστολές του Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς και ο ίδιος αφηγείται στο bookvoice.

Συγκεριμένα το απόσπασμα γράφει: «Οι άνθρωποι συχνά αποφαίνονται για το αν είμαστε καλοί ή κακοί. Ανάλογα με την απόφασή τους μας εκτιμούν, μας θαυμάζουν ή μας κατακρίνουν. Οι διάφορες κρίσεις των ανθρώπων δεν μοιάζουν για μας με χιτώνες; Τη μιά μας ντύνουν με τον χιτώνα του σοφού, την άλλη με τον μανδύα της ανδρείας, την άλλη μας σκεπάζουν με τα κουρέλια της απαξίωσης.

Η συνέχεια του αποσπάσματος από την Άρη Σερβετάλη

Αλλά όλοι οι χιτώνες γρήγορα βγαίνουν και αλλάζουν ανάλογα με τις ασταθείς και συχνά εναλλασσόμενες κρίσεις των ανθρώπων. Όμως εν τέλει την ώρα του θανάτου ο καθένας απο μας θα φανεί με το δικό του χρώμα, με τον δικό του χιτώνα.» Δρόμος δίχως Θεό δεν αντέχεται…
Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς”.

Προτεινόμενα