Άρης Σερβετάλης: Το κάλεσμα για πίστη στον Θεό, η στροφή στην Ορθοδοξία και η γνώμη για την ψυχανάλυση

by Εύα Ζαχαριάδη

Άρης Σερβετάλης: Το διάστημα που άρχισε το ταξίδι του στον Χριστιανισμό

Ο δημοφιλής ηθοποιός, Άρης Σερβετάλης για ένα διάστημα έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, για να βρεί τον εαυτό του κοντά στον Θεό. Είχε πολλές προτάσεις μετά την τηλεοπτική σειρά “Είσαι το ταίρι μου”, όμως εκείνος διάλεξε να αποσυρθεί για πνευματικούς λόγους.

Ο Άρης Σερβετάλης σε συνέντευξή του υποστηρίζει ότι εκείνο το διάστημα “έπιασε πάτο” για αυτό και αναζήτησε τη βοήθεια του Θεού για να σωθεί.

Άρης Σερβετάλης: Το κάλεσμα για πίστη στον Θεό, η στροφή στην Ορθοδοξία και η γνώμη για την ψυχανάλυση

Σε ερώτηση αν αληθεύει ότι είναι πολύ θρήσκος υποστηρίζει ότι “πιστεύω. Κοίταξε, πηγαίνω στην εκκλησία σχεδόν κάθε Κυριακή, όταν μπορώ τουλάχιστον. Δεν είναι θέμα θρησκείας ή θρησκοληψίας, είναι θέμα πίστης. Και για να γίνει αυτό, πρέπει να μηδενιστείς και να φτάσεις στον πάτο για να ξανασηκωθείς”.

Ο Άρης Σερβετάλης για τον πνευματικό του και την ψυχανάλυση

Η σχέση σου με την πίστη δεν ξεκινάει από παιδί. “Δεν θα το έλεγα. Αυτό προέκυψε στην πορεία, έπειτα από μια σειρά καταστάσεων που έζησα και είδα τα πράγματα αλλιώς. Μικρός δεν πίστευα σε τίποτα. Ήμουν μηδενιστής”. Η στροφή στροφή στο Θεό έγινε μετά την επιτυχία του σίριαλ. Όπως σημειώνει ο Άρης Σερβετάλης “μετά το «Είσαι το ταίρι μου». Δεν είχε σχέση με το σίριαλ, είχε σχέση με εμένα. Είχα φτάσει στον πάτο. Αυτά είναι αποκαλυπτικά. Δεν εξηγούνται”.

“Όπως σου είπα έπρεπε να πάρω τις αποστάσεις μου από όλη αυτή την επιτυχία, αλλιώς θα έχανα τον εαυτό μου”. Στο σχόλιο πως είχε τα πάντα: φήμη, λεφτά, προτάσεις για δουλειά. Υποστηρίζει “δεν το είδα έτσι. Εγώ ένιωσα ότι έπειτα από αυτή την επιτυχία είχα μηδενίσει. Ήταν άλλες οι ανάγκες μου. Είχε πολύ μεγάλη πυκνότητα αυτό το γεγονός. Ήταν όλο too much. Ήμουν και εγώ σε μία περίεργη κατάσταση και αποφάσισα ότι ήταν καλό να κρατήσω τις αποστάσεις, όπως σου είπα ξανά. Προτεραιότητά μου ήταν εκείνη την περίοδο να σώσω τον εαυτό μου”.

Στην ερώτηση αν έχει κάνει ψυχανάλυση δηλώνει ότι «έχω και πνευματικό και τον βλέπω συχνά. Και αυτό με καλύπτει απόλυτα”.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν