Άση Μπήλιου: Επιτέλους, θα δουν «άσπρη μέρα» – Η αυριανή Πανσέληνος στον Τοξότη φέρνει τύχη σε 4 ζώδια

by Maria Giannoutsou
Άση Μπήλιου: Επιτέλους, θα δουν «άσπρη μέρα» – Η αυριανή Πανσέληνος στον Τοξότη φέρνει τύχη σε 4 ζώδια

Πώς θα επηρεάσει η Πανσέληνος στον Τοξότη στις 23 Μαΐου τα 12 ζώδια και ποια θα ευνοηθούν περισσότερο σύμφωνα με την Άση Μπήλιου

Η Πανσέληνος των λουλουδιών, όπως είθισται να ονομάζεται το φεγγάρι του Μαΐου, πραγματοποιείται στις 23/05/2024 στον άξονα Διδύμων-Τοξότη και μας γεμίζει με αισιοδοξία για το αύριο. Είναι ένα φεγγάρι που μας ενθαρρύνει να προχωρήσουμε μπροστά γεμάτοι ελπίδα και να αμφισβητήσουμε ό,τι μας κρατά πίσω. Θα πρέπει να την εκμεταλλευτούμε δεόντως, διότι σπάνια έχουμε μια Πανσέληνο που μας προκαλεί να αναζητήσουμε τη χαρά, την περιπέτεια, τη διασκέδαση και που μας καλεί να μην παίρνουμε τόσο σοβαρά και αυστηρά τα πράγματα και να θυμόμαστε ότι η ζωή είναι γεμάτη εμπειρίες που μας εξελίσσουν. Άρα, θα πρέπει να βλέπουμε το ποτήρι εντελώς γεμάτο και να σταματήσουμε τη γκρίνια. Για να αξιοποιήσουμε την ενέργεια αυτής της Πανσελήνου υπάρχει μια λέξη κλειδί και αυτή είναι η ευγνωμοσύνη.

Όσο περισσότερο εστιάζουμε σε ό,τι έχουμε και δεν το θεωρούμε δεδομένο, τόσο θα μπορέσουμε να εκτιμήσουμε τα οφέλη που θα μας φέρει. Εξάλλου η χαρά και η ευγνωμοσύνη κρύβονται στα μικρά και στα ουσιαστικά. Βρείτε τρόπους να χαλαρώσετε και να φέρετε λίγη διασκέδαση στη ζωή σας. Το να δοκιμάζετε νέα πράγματα και νέους προορισμούς, να ανοίξετε τους ορίζοντές σας, να συναντάτε φίλους που σας κάνουν να νιώθετε καλά και να γελάτε μαζί τους, να κάνετε κάτι που σας παθιάζει και σας γεμίζει είναι ό,τι ακριβώς ενδείκνυται με αυτή Πανσέληνο. Επίσης, αν έχουμε μια ιδέα στο μυαλό μας και δεν είμαστε σίγουροι για την αποδοχή της, θα πρέπει να αφήσουμε πίσω μας ντροπές και συστολές, και να περάσουμε από την αδράνεια και την ανασφάλεια στην παραγωγή και στη δράση.

Το ζητούμενο της Πανσελήνου
Η Πανσέληνος είναι πάντα η εποχή της κορύφωσης και της εκπλήρωσης για ό,τι ξεκίνησε στη Νέα Σελήνη που προηγήθηκε. Και η συγκεκριμένη Πανσέληνος που πραγματοποιείται στον άξονα Τοξότη-Διδύμων μας καλεί να διαχειριστούμε ό,τι σχετίζεται με τη μάθηση, τη γνώση, την περιπέτεια, την επικοινωνία, το μοίρασμα και τη μετακίνηση. Οι Δίδυμοι αντιπροσωπεύουν το «κατώτερο μυαλό» και ο Τοξότης το «ανώτερο πνεύμα». Κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου ο Ήλιος θα βρίσκεται στους Διδύμους, το ζώδιο που μας προτρέπει να σκεφτόμαστε λογικά, ενώ η Σελήνη στον Τοξότη θέλει να αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις με ευρεία αντίληψη, να έχουμε πίστη και να εμπιστευόμαστε τη διαίσθηση μας.

Η Πανσέληνος μας καλεί να βρούμε τη χρυσή τομή σε αυτές τις ενέργειες, να επικοινωνήσουμε τις σκέψεις μας και να εκφράσουμε τα συναισθήματα μας για να μην μας πνίξουν. Συνήθως κατά τη διάρκεια των Πανσελήνων υπάρχει συναισθηματική φόρτιση και ένταση, όμως ο Τοξότης είναι ένα αισιόδοξο ζώδιο που θέλει να επικεντρωθεί μόνο στα θετικά, επομένως με την Πανσέληνο στον Τοξότη μπορούμε να ανοίξουμε το μυαλό μας και να μην μένουμε κολλημένοι στα προβλήματα, αλλά να εστιαστούμε στα καλά που έχει η ζωή μας. Αυτή η οπτική μπορεί να δώσει νέες προοπτικές και νέες κατευθυντήριες για το πώς θα βγούμε από το σκοτάδι.

Η Πανσέληνος στον Τοξότη, το ζώδιο που κυβερνάται από τον πλανήτη της τύχης και της επέκτασης Δία, θα φέρει ελπίδα και αισιοδοξία σε όλους και την πίστη να αντιμετωπίσουμε όσα εμπόδια και αν προκύψουν. Βέβαια, η αισιοδοξία μπορεί να λειτουργήσει και αρνητικά, καθώς μπορεί να πάρουμε ρίσκα αλόγιστα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέξουμε. Γενικά όμως θα είμαστε πιο δυναμικοί και ενθουσιώδεις και θα έχουμε άρνηση σε κάθε είδους περιορισμό. Είναι μια καλή στιγμή για εξόδους, πάρτι, ταξίδια και διασκεδάσεις, αλλά μπορεί να υπάρξουν και συγκρούσεις, διότι όλοι θα θέλουν να επιβάλουν τη δική τους άποψη.

Το ζητούμενο της Πανσελήνου είναι να καταφέρουμε να δούμε το μέλλον χωρίς αγκυλώσεις και περιορισμούς. Ακόμα κι αν δεν έχετε συγκεκριμένους στόχους ή σχέδια, αυτή η Πανσέληνος στον Τοξότη θα σας εμπνεύσει για να διευρύνετε τους ορίζοντές σας, τις αντιλήψεις σας και να προσεγγίσετε τη ζωή με υγιή αισιοδοξία. Είναι η κατάλληλη στιγμή να πάτε μια εκδρομή, μια βόλτα στην παραλία, να δείτε μια παράσταση, να βγείτε έξω, να διασκεδάσετε, να ζήσετε μια περιπέτεια, να λύσετε γρίφους και κουίζ, να σχεδιάσετε τις διακοπές σας, να διαβάσετε, ή να επισκεφτείτε μια τοποθεσία με διαφορετική κουλτούρα από τη δική σας ή να δοκιμάσετε μια ξένη κουζίνα.

Άση Μπήλιου: Επιτέλους, θα δουν «άσπρη μέρα» – Η αυριανή Πανσέληνος στον Τοξότη φέρνει τύχη σε 4 ζώδια

Οι όψεις της Πανσελήνου
Η Πανσέληνος σχηματίζει θετική όψη με τον Πλούτωνα που ευνοεί τις πρωτοβουλίες και μας βοηθά να μη φοβόμαστε να κυνηγήσουμε τα όνειρα μας. Βέβαια, αυτή η όψη μπορεί φέρει στο φως μυστικά και αποκαλύψεις γεγονότων που αγνοούσαμε και τα οποία να γίνουν η αφορμή για να πάρουμε αποφάσεις που θα αλλάξουν τη ζωή μας. Επίσης, μπορεί να γίνουμε υπέρμετρα φιλόδοξοι ή μπορεί να νιώσουμε την επιθυμία να ζήσουμε περιπέτειες και να φτάσουμε στα άκρα. Ακόμη, μπορεί να έχουμε έντονα γεωφυσικά και μετεωρολογικά φαινόμενα στον πλανήτη.

Και ο απατηλός Ποσειδώνας είναι δραστήριος με αυτή την Πανσέληνο και μπορεί να μας κάνει κάπως ονειροπόλους. Σίγουρα είναι σπουδαίο να κάνουμε μεγάλα όνειρα και σχέδια, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μην απογοητευτούμε. Ο Ποσειδώνας μπορεί να φέρει θολούρα στη σκέψη μας και ίσως εξιδανικεύουμε πρόσωπα και καταστάσεις. Και επειδή το φεγγάρι θα διογκώσει τα συναισθήματα μας και θα μας κάνει ευάλωτους, μπορεί να αφεθούμε σε κάποιο άτομο πιστεύοντας ότι άλλαξε ή βλέποντας αυτό που θέλουμε να δούμε και όχι την πραγματικότητα. Όμως, αυτή η όψη είναι εξαιρετική για δημιουργία, καθώς δίνει απίστευτη φαντ