Άβα Γαλανοπούλου: Το προσωπικό της δράμα, η εξαπάτηση από πρώην σύντροφο, η χρεοκοπία και η μάχη με την ανορεξία

Άβα Γαλανοπούλου: Το δράμα που έζησε

Στις 22 Ιουλίου του 1967, γεννήθηκε στην Κοζάνη η Άβα Γαλανοπούλου. Στην ελληνική τηλεόραση την είδαμε για πρώτη φορά στη σειρά “Η Ελίζα και οι άλλοι”, αλλά έγινε ευρέως γνωστή από τις σειρές Δύο Ξένοι, Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή, Η τράπεζα, Πενήντα-Πενήντα, Λατρεμένοι μου γείτονες.

Μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Βεάκη, παράλληλα με τις σπουδές της στη Φιλοσοφική Αθηνών. Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής με το Μ. Βολανάκη και τον Θ. Παπαγεωργίου.

Η γνωριμία της Άβας Γαλανοπούλου με τον πρώην σύντροφό της και η εξαπάτηση

«Όλα ξεκίνησαν τέλη του 2006, μου συστήθηκε ως λογιστής – επιχειρηματίας από τον Βόλο και κάναμε σχέση. Ορκιζόταν ότι είμαι η γυναίκα της ζωής του, με έπαιρνε εκατό τηλέφωνα την ημέρα, μου έκανε ζήλειες, εκπλήξεις, φαινόταν ερωτευμένος και εγώ είχα ανάγκη από έναν άνθρωπο εκτός χώρου, γενναιόδωρο και δοτικό. Πάνω στο εξάμηνο φτάνει στα αυτιά μου μια πληροφορία ότι είναι παντρεμένος. Δουλεύω καθημερινά από τις 5:30 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ, πρώτα γύρισμα με το “Πενήντα Πενήντα”, μετά σπικάζ και διαφημιστικά και έπειτα θέατρο. Δεν προλαβαίνω να εξακριβώσω τι είναι αλήθεια και τι ψέμα, εκείνος μου ορκίζεται ξανά και ξανά ότι είμαι η γυναίκα της ζωής του, ότι πράγματι υπάρχει γάμος αλλά είναι λευκός και ζητά να του δώσω λίγο χρόνο για να κάνει την αίτηση διαζυγίου» είχε πει το 2018 η ηθοποιός.

Μια μέρα την καλεί ο λογιστής της. Τυχαίνει εκείνη τη στιγμή, να βρίσκονται μαζί με τον σύντροφό της και ακούει ότι η Άβα θα πληρώσει πολλά στην Εφορία. Της εξηγεί ότι ως λογιστής, έχει υψηλές γνωριμίες με τραπεζικά στελέχη και πολιτικούς και την πείθει να επενδύσει τους κόπους μιας ζωής για να ανοίξουν μαζί εταιρεία. Της αναφέρει δε, ότι έχει τις κατάλληλες διασυνδέσεις ώστε να μπορέσει να πολλαπλασιάσει το κεφάλαιό της και να πετύχει να λαμβάνει 7,5% επιτόκιο σε τράπεζες και επενδυτικά προγράμματα. Η Άβα γυρίζει τον χρόνο πίσω και θυμάται: «το καλοκαίρι του 2007 κάνω την πρώτη μεταφορά χρημάτων από τον προσωπικό μου λογαριασμό. Με έχει πείσει για την εταιρεία, με έχει βάλει να υπογράψω χαρτιά και με διαβεβαιώνει ότι τα χρήματά μου βρίσκονται πλέον, σε καλά χέρια. Από το 2008 και μετά ό,τι αμοιβές έπαιρνα πήγαιναν απευθείας σ’ αυτήν την εταιρεία. Λεφτά από σειρές, τηλεταινίες, θέατρο, σπικάζ, μεταγλωττίσεις και διαφημιστικά. Όποτε ρωτούσα για τα χρήματά μου, με καθησύχαζε, λέγοντας, “αυγατίζουν”».

Η Άβα φτάνει στο σημείο να του δώσει το τεράστιο ποσό των 1.200.400 ευρώ. Την ίδια ώρα υποτίθεται ότι αυτός φροντίζει για την ασφάλισή της, το ΤΕΒΕ, τις φορολογικές δηλώσεις, τα έξοδα κάθε μήνα, ακόμη και για τον λογαριασμό του κινητού της τηλεφώνου, το οποίο αλλάζει σε εταιρικό. Δικαίως πολλοί αναρωτήθηκαν πού βρήκε η Άβα αυτά τα χρήματα. Ήταν μια ερώτηση που της έκανε ακόμη και στενός της φίλος, σκηνοθέτης του θεάτρου. «Δουλεύω ασταμάτητα πριν ακόμη τελειώσω το σχολείο. Έχω εργαστεί ως σερβιτόρα, έχω κάνει ιδιαίτερα μαθήματα ως φοιτήτρια της Φιλοσοφικής, διορθώσεις κειμένων, baby sitting και ύστερα μπαίνει στη ζωή μου το θέατρο, τα τηλεοπτικά σενάρια, οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι στις πιο πετυχημένες σειρές είχε πει η Άβα Γαλανοπούλου με δάκρυα στα μάτια.

«Μπαινόβγαινα στα νοσοκομεία και παρακαλούσα να πεθάνω»

Η ηθοποιός, είχε μιλήσει σε μεγάλο εβδομαδιαίο περιοδικό το 2018 για τη δικαστική διαμάχη με τον πρώην σύντροφό της και τις δύσκολες στιγμές που έζησε όταν τον αντίκρισε ξανά στο δικαστήριο.

Η Άβα Γαλανοπούλου είχε πει συγκεκριμένα: «Δεν ήταν το όνειρο της ζωής μου να μείνω χωρίς λεφτά, να νιώσω όλη αυτή την προδοσία, να κρεμαστεί η προσωπική μου ζωή στα μανταλάκια, να μου φαίνεται βουνό να σηκωθώ από το κρεβάτι ακόμα και για τσιγάρα. Πέρασα από τα μαύρα σκοτάδια και σήμερα παλεύω να ξανασταθώ στα πόδια μου. Έχω πνιγεί στα χρέη που μου έχει φορτώσει αυτός ο άνθρωπος. Είμαι τόσο συγχυσμένη, που μιλάω πια για τα λεφτά σαν να είναι χαρτοπετσέτες. Μόνο στη λέξη χρήμα παθαίνω κρίση πανικού. Από το 2012 ακόμα, καταλάβαινα ότι κάτι δεν πάει καλά. Άκουγα μόνο δικαιολογίες απ’ αυτόν τον άνθρωπο: «Έπαθα λάστιχο, μου χάλασε η Mercedes, έσπασε η κόρη μου το πόδι της, έπαθε η μάνα μου καταρράκτη». Ανησυχούσα για τα χρήματα μου και μου έλεγε: «Το φοβάσαι, αγαπάκι, ότι θα σ’ τα φάω εγώ; Αφού σε λατρεύω». Μου είχε πει μέχρι και ότι έχει βγάλει τα χρήματα στην Ελβετία. Πες με χαζή, ανόητη, αφελή, επιπόλαιη, αλλά δεν ήξερα τίποτα από οικονομικά, όπως οι περισσότεροι καλλιτέχνες.

Άβα Γαλανοπούλου: «Ακόμη και τώρα δεν θα πάρω πίσω ότι τον ερωτεύτηκα με πάθος»

Δεν φανταζόμουν ποτέ πως μια ερωτευμένη γυναίκα φτάνει στο σημείο να ζήσει την κόλαση είχε αποκαλύψει στην συνέχεια της ίδιας συνέντευξης. Αν μου έλεγες πριν από κάποια χρόνια ότι θα το περνούσα όλο αυτό, θα μου φαινόταν αδιανόητο. Είναι θαύμα το ότι ζω σήμερα. Και το λέω κυριολεκτικά. Από ένα σημείο και μετά, ο οργανισμός μου κατέρρευσε, μπαινόβγαινα στα νοσοκομεία και παρακαλούσα να πεθάνω. Δεν είχα νευρική ανορεξία, όπως έγραφαν. Δεν ήθελα να ζω. Σκεφτόμουν τρόπους να πεθάνω. Η απόφαση του δικαστηρίου με κράτησε στη ζωή. Ήταν η πρώτη ανάσα εδώ και δέκα χρόνια. Δεν ήθελα να πιστέψω ότι ήταν τόσο οργανωμένο το έγκλημα του, ότι δεν με ερωτεύτηκε ποτέ, ότι με πλησίασε μονάχα για τα λεφτά και με πρόδωσε. Μου πήρε πολύ καιρό να αποδεχτώ την αλήθεια και κατόπιν πέρασα από το στάδιο του πένθους που δεν ξέρω αν θα μου φύγει ποτέ. Η μέρα που βγήκε η καταδικαστική απόφαση, λοιπόν, ήταν εδώ και πολλά χρόνια η πρώτη όμορφη μέρα της ζωής μου.

Ήταν τρομερό σοκ όταν τον αντίκρισα μέσα στην αίθουσα. Διασταυρώθηκαν τα βλέμματά μας και ένιωσα ότι θέλω να βγάλω τα σωθικά μου. Είδα στο δικαστήριο, μπροστά μου, τον δολοφόνο μου. Και τον είδα να γελά μαζί μου, να καγχάζει και να με χαρακτηρίζει ψεύτρα. Προσεύχομαι να ξημερώσει η μέρα που θα πω: «Άβα, εφιάλτης ήταν και πέρασε». Θέλω να φύγει από μέσα μου κάθε ίχνος τους, θέλω να σταθώ στα πόδια μου και να ξαναβγώ στη ζωή. Ναι, η ζωή είναι ωραία και το λέω εγώ αυτό, μετά τα όσα πέρασα. Θέλω να δουλέψω και να βρεθώ με ωραίους ανθρώπους. Υπάρχουν ωραίοι άνθρωποι, απλώς είναι λίγοι. Βέβαια έχω γίνει πιο επιφυλακτική. Μου λένε οι φίλοι μου να ερωτευτώ, Πως μπορώ να εμπιστευτώ ξανά έναν άντρα; Προς το παρόν μου είναι αδιανόητο. Το έγκλημα μου ήταν ότι ερωτεύτηκα και αυτό το πλήρωσα ακριβά. Ήμουν πάντα του la passione, δεν μπορούσα τα ξενέρωτα. Από την άλλη, ίσως αυτό με έσωσε.

Αν δεν είχα βγάλει το άχτι μου σε αυτή τη ζωή, αν δεν είχα κάνει τις τρέλες μου, τα ταξίδια μου, αν δεν είχα παίξει τους ρόλους που αγάπησα, αυτή τη στιγμή με όλο αυτό που μου έτυχε δεν θα ζούσα. Θα είχα εγκαταλείψει τον μάταιο τούτο κόσμο. Αυτός δεν περίμενε ποτέ ότι θα φτάσω μέχρι το τέλος. Έχω υποστεί τρομερή κακοποίηση, σε όλα τα επίπεδα και σε βαθμό κακουργήματος. Ροκάνιζε το χρόνο για να μου σπάσει τα νεύρα, να μην έχω άλλες αντοχές και να πω «παραιτούμαι». Άκουγε ότι μπαινόβγαινα στα νοσοκομεία και νόμιζε ότι θα τα τινάξω. Πιστεύω στη θεία δίκη, πιστεύω και στην κάθαρση, όπως αυτή ορίζεται στις αρχαίες τραγωδίες. Έχει κάνει τόσα εγκλήματα εις βάρος μου» είχε πει με πόνο ψυχής η Άβα Γαλανοπούλου σε μια συνέντευξη γεμάτη πόνο και δάκρυα.

«Έχω γνωρίσει υπέροχους ανθρώπους. Αυτό δεν είναι πλούτος; Δε θα ξεχάσω ποτέ αυτό που έκανε για μένα ο Σπύρος Παπαδόπουλος, που ήρθε στο πλευρό μου μάρτυρας στο πρώτο δικαστήριο. Με τον Σπύρο δεν έχουμε παίξει (μαζί). Ήρθε, (είναι) άντρας, αρσενικό, γιατί δεν μπορούσε να χωνέψει την αδικία, αυτό που μου συνέβαινε. Υπέροχος, δεν θα το ξεχάσω αυτό ποτέ. Και πολλούς άλλους σημαντικούς έχω γνωρίσει. Είμαι τυχερή, τελείωσε…» είχε πει το 2019 η Άβα Γαλανοπούλου.

Εξομολόγηση Άβας Γαλανοπούλου: «Ξεκίνησα από το μηδέν σ’ αυτή τη δουλειά και πήγα βήμα – βήμα»

Ξεκίνησα από το μηδέν σ’ αυτή τη δουλειά και πήγα βήμα – βήμα. Έζησα τη χρυσή 20ετία της τηλεόρασης και εργάζομαι χωρίς σταματημό από το καλοκαίρι του ΄82. Ό,τι χρήματα έβγαζα, τα κρατούσα. Μια περιουσία ζωής, που δεν έκανα ούτε σπίτια, ούτε οικόπεδα. Έφτυσα αίμα για να τα αποκτήσω. Δεν μου τα χάρισαν, δεν τα έκλεψα, δεν υπήρξα κληρονόμος και δεν κέρδισα το τζόκερ. Τα δούλεψα μέχρι το τελευταίο ευρώ”, είχε εξηγήσει η ίδια.

Ενδεικτικά, μόνο τα χρόνια που στο MEGA έπαιζαν οι “Λατρεμένοι Γείτονες” η Άβα, ως κεντρική πρωταγωνίστρια, αμειβόταν αρχικά με 4.000 ευρώ το επεισόδιο και στον δεύτερο κύκλο με 7.500 ευρώ.

Άβα Γαλανοπούλου: Η προσωπική δραματική περιπέτεια

Δείχνει σιγά-σιγά να ξεπερνάει το αδιέξοδο και με στήριγμα τον Θεό, η άλλοτε χαμογελαστή και περιζήτητη στο θέατρο και την τηλεόραση, Άβα Γαλανοπούλου προσπαθεί να συνέλθει από το τέλμα που βίωσε μετά την προσωπική και δικαστική περιπέτεια που είχε τα τελευταία χρόνια με τον πρώην σύντροφό της.

Αδυνατισμένη, ντυμένη στα μαύρα και με μεγάλα σκούρα γυαλιά ηλίου που κρύβουν το χλωμό πρόσωπό της, η πρωταγωνίστρια περνάει τον τελευταίο καιρό τακτικά την είσοδο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος στους Αμπελόκηπους.

Να θυμίσουμε ότι τον  Ιούλιο του 2018 ο πρώην σύντροφος της Άβας Γαλανοπούλου καταδικάστηκε σε 6 χρόνια φυλάκιση.

Εμείς, της ευχόμαστε τα επόμενα χρόνια της ζωής της να είναι παραπάνω από ευτυχισμένα και δημιουργικά καθώς της αξίζει!

Related posts

Πετσέτες που μоσχоβολούν: Το «μαγıκό» υλıκό που όλοı έχοuμε στο σπίτι και εξαφανίζει μοúχλα και δuσάρεστες оσμές

«Σπάει» τη σιωπή της η 12χρονη, κάνει αυτές τις αποκαλύψεις και ανατριχιάζει

Μέγας Σάλος στη Βρετανία με την νέα αποκάλυψη για την Κέιτ Μίντλετον που ταράζει τον πλανήτη