Μπαμπάς χάρισε το μισό συκώτι του στην κόρη του για να τη σώσει

Πατέρας: Χάρισε στην 12χρονη κόρη του το σικώτι του για να ζήσει

Πατέρας: Είναι ιστορίες ζωής. Ιστορίες που αξίζουν να ακουστούν και να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Μιας και δείχνουν το μεγαλείο του να είσαι πατέρας. Στην συγκεκριμένη ιστορία, ήρωας μας είναι ένας πατέρας και φυσικά η 12χρονη κόρη του. Μια περιπέτεια υγείας είναι αυτή, που θα τους κάνει πιο δυνατούς και ευτυχώς για εκείνους έχει αίσιο τέλος.

Η 12χρονη κόρη του κινδύνευε να χάσει τη ζωή της από εσωτερική αιμορραγία. Ο μπαμπάς της, τής χάρισε μέρος του συκωτιού του για να τη σώσει.

Για πολύ καιρό βρισκόταν στη λίστα αναμονής για μόσχευμα, ενώ δύο φορές που την κάλεσαν, το μόσχευμα δεν ήταν συμβατό. Έπειτα από μία εσωτερική αιμορραγία που λίγο ήθελε να της κοστίσει τη ζωή, η οικογένεια αποφάσισε να προχωρήσει σε μερική μεταμόσχευση από ζώντα δότη.

Και μάλιστα δεν χρειάστηκε να ψάξουν πολύ. Οι εξετάσεις αποκάλυψε ότι ο μπαμπάς της ήταν ο απόλυτα συμβατός δότης. Έτσι, λίγες εβδομάδες αργότερα και οι δύο ετοιμάστηκαν για την επέμβαση.

Η μικρή υπέφερε από τη γέννησή της από αθηρία χολής και προκαλείται. Όταν οι χολικοί αγωγοί στο ήπαρ δεν σχηματίζονται σωστά, εμποδίζοντας το όργανο να λειτουργήσει σωστά.

Όταν ένας βιολογικός γονιός είναι ζώντας δότης βοηθά στην ανοσία και μειώνει την πιθανότητα απόρριψης του μοσχεύματος. Όμως, πολλά παιδιά που περιμένουν μοσχεύματα είναι σε δομές αναδοχής. Ή σε κατάσταση, οπου ο βιολογικός γονέας δεν είναι διαθέσιμος ή πρόθυμος να δωρίσει.

Οκτώ μήνες μετά τη μεταμόσχευση η μικρή είναι μία χαρά. Ενώ και ο μπαμπάς της έχει επιστρέψει στη δουλειά του και απολαμβάνει το κυνήγι και το ψάρεμα.

«Έχω περισσότερη ενέργεια τώρα και δεν νιώθω κουρασμένη». Λέει η μικρή Σεσίλια, η οποία μπορεί να παίζει ξανά με την μικρή αδελφή της, να χορεύουν και να είναι χαρούμενες.

Related posts

Οι τελευταίες εξελίξεις με την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok

Ακάθιστος Ύμνος: Γιατί στέκονται όρθιοι οι πιστοί