Μπάνιο χωρίς παράθυρα: Τα 5 έξυπνα κόλπα για να μοσχοβολάει συνέχεια

by Εύα Ζαχαριάδη

Μπάνιο χωρίς παράθυρα: Κάντε το μπάνιο να μυρίζει όμορφα συνέχεια

Αν έχετε μπάνιο το οποίο είναι χωρίς παράθυρα τότε σας έχουμε τις πιο έξυπνες λύσεις για να μυρίζει όμορφα. Πείτε αντίο στις ενοχλητικές μυρωδιές και αφήστε το να μοσχοβολάει όλη μέρα. Πιο αναλυτικά:

– Μαγειρική σόδα και ξύδι: Εάν νόμιζες ότι αυτά τα δύο υλικά μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις μόνο στην κουζίνα και στο μαγείρεμα σου κάνεις μεγάλο λάθος. Τα παλιά κόλπα των γιαγιάδων και των μαμάδων μας ήταν απόλυτα αποτελεσματικά, όσο κι αν εμείς τα σνομπάραμε. Μαγειρική σόδα και ξύδι λοιπόν. Για να διώξεις τις δυσάρεστες μυρωδιές από ενα μπάνιο χωρίς παράθυρα, βάλε σε ένα βάζο/δοχείο λευκό ξύδι και σόδα και τοποθέτησε το πάνω στο ράφι του μπάνιου σου ή στον νιπτήρα. Όλες οι δυσάρεστες μυρωδιές θα απορροφηθούν.

Μπάνιο χωρίς παράθυρα: Τα 5 έξυπνα κόλπα για να μοσχοβολάει συνέχεια

Τα υπόλοιπα κόλπα για τα μπάνια που δεν έχουν παράθυρο

– Ηλεκτρικός ανεμιστήρας: Σίγουρα θα έχεις ένα ανεμιστήρα στο σπίτι σου. Μάθε λοιπόν, πως αυτός ειναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να διώξεις τις μυρωδιές. Μετά από το μπάνιο σου βάλε τον ανεμιστήρα στην πρίζα και άφησε τον για λίγη ώρα στο μπάνιο με ανοιχτή την πόρτα. Με αυτόν τον τρόπο οι τοίχοι και το πάτωμα θα στεγνώσουν και η υγρασία που δημιουργήθηκε από το μπάνιο θα εξαφανιστεί.

– Αγόρασε έναν αφυγραντήρα: Ναι, το χειρότερο πράγμα που υπάρχει σε αυτή τη χώρα, σε όποια πόλη της Ελλάδας και αν είσαι, είναι η υγρασία. Ο χειρότερος εχθρός σου, μιας και δεν δημιουργεί πρόβλημα μόνο στα μαλλιά σου, αλλά και σε ένα μπάνιο χωρίς παράθυρα. Αν το μπάνιο σου έχει σοβαρό πρόβλημα υγρασίας, τότε ένας αφυγραντήρας θα βοηθήσει στη μείωση της υγρασίας ώστε να μην αναπτυχθεί μούχλα. Extra tip: Μετά από κάθε μπάνιο άπλωσε τις πετσέτες και πατάκια στο μπαλκόνι για να στεγνώσουν καλά και φρόντισε να αλλάζεις πετσέτες τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

– Ομόρφυνε το μπάνιο σου με φυτά: Όσο μικρό και να είναι το μπάνιο σου, όλο και κάπου θα υπάρχει χώρος για να τοποθετήσεις λίγα λουλούδια. Μπορεί τα αρωματικά σπρέι χώρου να αφήνουν ευχάριστη μυρωδιά, αλλά δεν κρατάει πολύ. Γι΄αυτό η καλύτερη λύση είναι λουλούδια. Δύο φυτά που απορροφούν γρήγορα τις άσχημες οσμές είναι η φτέρη και τα κρίνα. Έτσι το οφελος είναι διπλό: και όμορφο και μυρωδάτο μπάνιο!

– Αρωμάτισε το χαρτί της τουαλέτας: Τι; Σου ακούγεται περίεργο; Να σου θυμίσουμε, πως ήδη υπάρχει στο εμπόριο αρωματικό χαρτί τουαλέτας. Γιατί λοιπόν, να μη το κάνεις μόνη σου! Αγόρασε ένα αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σου και βάλε λίγες σταγόνες μέσα στο σκληρό ρολό που έχει το χαρτί. Έτσι θα αναδύει συνέχεια μια ωραία μυρωδιά! Εξυπνο ε;

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν