Μπόμπαν Γιάνκοβιτς: Το ταλέντο του Σέρβου Μπασκετμπολίστα και το μοιραίο ατύχημα που σόκαρε τους Έλληνες

by Εύα Ζαχαριάδη

Μπόμπαν Γιάνκοβιτς: Το μεγάλο ταλέντο στο μπάσκετ

Ο Μπόμπαν Γιάνκοβιτς ήταν ένα μεγάλο ταλέντο στην ελληνική καλαθοσφαίριση . Με το ταλέντο του και τον χαρακτήρα του αγαπήθηκε από την Ελλάδα και αυτό φάνηκε.

Μπόμπαν Γιάνκοβιτς: Το ταλέντο του Σέρβου Μπασκετμπολίστα και το μοιραίο ατύχημα που σόκαρε τους Έλληνες

Το 1993 η καλαθοσφαίριση ήταν το πιο δημοφιλές άθλημα στην Ελλάδα. Καθήλωνε εκατομμύρια ανθρώπους μπροστά στις τηλεοράσεις. Ο Μπόμπαν Γιάνκοβιτς αγωνιζόταν στην ομάδα του Πανιώνιου. Ηταν ένας Σέρβος. Ηταν ένας ταλαντούχος μπασκετμπολίστας και είχε πάντα στο πρόσωπο του ένα πλατύ χαμόγελο. Είχε γίνει πολύ αγαπητός από το κοινό.

Μετά από το πέμπτο φάουλ σε ένα ματς, ο Μπόμπαν δεν θα μπορέσει να προσφέρει άλλο τις υπηρεσίες του στην ομάδα. Ο αγαπητός αθλητής χτυπάει το κεφάλι του στην μπασκέτα.

Το μοιραίο ατύχημα

Κείτεται αιμόφυρτος στο έδαφος. Όλοι οι συμπαίκτες του σπεύδουν για να τον βοηθήσουν. Εστιάζουν στο χτύπημα του κεφαλιού του. Το πρόβλημα όμως είναι πιο σοβαρό. Ο Μπόμπαν δεν μπορεί να σταθεί όρθιος. Τον μεταφέρουν άμεσα με φορείο στο νοσοκομείο και το μισό πλήθος του γηπέδου τον ακολουθεί.

Το χτύπημα είχε προκαλέσει τεράστια ζημιά στην σπονδυλική του στήλη. Υπήρξε τεράστια κινητοποίηση από το κοινό των θαυμαστών και από Σέρβους ανά όλη την χώρα. Έτσι μπόρεσαν να πληρώσουν για την δαπανηρή θεραπεία του. Οι γιατροί κατάφεραν να του σώσουν την ζωή αλλά δεν κατάφεραν να τον σώσουν από την παράλυση.

Ο Μπόμπαν έφυγε από τη ζωή περήφανος.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν