Μπράβο στη Σίσσυ Χρηστίδου που δεν μάσησε και διεκδίκησε τη διατροφή των παιδιών της

by Newsroom i-diakopes.gr
Μπράβο στη Σίσσυ Χρηστίδου που δεν μάσησε και διεκδίκησε τη διατροφή των παιδιών της

Χρηστίδου- Μαραντίνης: Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι για την αλήθεια της διατροφής

Ακολουθεί ένα κείμενο-καταπέλτης για την υπόθεση της δικαστικής διαμάχης ανάμεσα στην Σίσσυ Χρηστίδου και τον Θοδωρή Μαραντίνη, γραμμένο από την Κυριακή Χαριτάκη. Η συγκεκριμένη δικαστική διαμάχη έχει βρεθεί στο κέντρο της επικαιρότητας και έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια τα οποία προκαλούν προβληματισμό για την ελληνική νοοτροπία στο θέμα της διατροφής.

Επειδή ορισμένοι είστε τέρμα κολλημένοι και μιλάτε αποκλειστικά και μόνο μες από τα βιώματά σας, λες και αυτά αφορούν όλους, ξεκαθαρίζω τα εξής:

Ναι ο πατέρας του παιδιού μου δίνει διατροφή κανονικά και βλέπει το παιδί, δεν έχω κανένα παράπονο κανένα απωθημένο με τους άντρες.

Ναι υπάρχουν πατεράδες ενεργοί που δίνουν διατροφή και βλέπουν τα παιδιά τους, καμία αντίρρηση ως προς αυτό.

Ναι το ίδιο κείμενο θα έγραφα αν δεν ήταν η γυναίκα Σίσσυ Χρηστίδου και ήταν ο άντρας που τον έλεγαν Σίσσο Χρηστίδο και διεκδικούσε διατροφή από τη μητέρα των παιδιών.

ΟΧΙ δεν παίρνω θέση υπέρ του ενός ή του άλλου, δεν ξέρω ποιος έχει δίκιο ούτε με αφορά, αυτά τα αποφασίζουν οι δικαστές.

Το καταλάβαμε τώρα, να πάμε στην ουσία;

Η ουσία είναι πως όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο, φοβάσαι.

Ειδικά σε τόσο προσωπικά παύλα οικογενειακά και ευαίσθητα ζητήματα από τα οποία θα πιαστεί η κάθε κίτρινη φυλλάδα και εκπομπή και το κάθε τελειωμένο σαιτ και πρωινάδικο που θα κάνει την τρίχα τριχιά, φοβάσαι.

Φοβάσαι τον διασυρμό, τη διαστρέβλωση, μην διαβάσουν τα παιδιά σου κάτι που δεν πρέπει και πληγωθούν, τα άκυρα σχόλια που πήρε το μάτι μου, του τύπου “Έλα μωρέ έχει λεφτά η Χρηστίδου, τί να τη θέλει τη διατροφή;”.

Μπράβο στη Σίσσυ Χρηστίδου που δεν μάσησε και διεκδίκησε τη διατροφή των παιδιών της

ΣΩΠΑ ΡΕ ΦΙΛΕ, ΑΛΗΘΕΙΑ;

Τα παιδιά τα έκανε μόνη της;

Όχι.

Η Χρηστίδου και η κάθε Χρηστίδου, και εκατομμύρια να βγάζει, δεν σημαίνει πως τα έξοδα των παιδιών που έκανε με έναν άλλον άνθρωπο, πρέπει να βαρύνουν μόνο την ίδια.

Αν ήταν έτσι, τα δικαστήρια θα έλεγαν “Ποιος βγάζει τα περισσότερα; Αυτός μόνο θα πληρώνει”.

Κι όπως όλοι ξέρουμε δεν πάει έτσι.

Όπως αντίστοιχα, γνωρίζω πατέραδες που ενώ βγάζουν εκατομμύρια, τους επιδικάζεται μια διατροφή του τύπου 2 χιλιάρικα το μήνα, με τη λογική ότι πρέπει να συνεισφέρει από εκεί και πέρα και η μητέρα των παιδιών.

Και αυτό είναι και το δίκαιο.

Μπράβο λοιπόν στη Σίσσυ Χρηστίδου, και στην κάθε Χρηστίδου, όχι επειδή έχει δίκιο, αυτό δεν μπορώ να το ξέρω, δεν γνωρίζω λεπτομέρειες της υπόθεσης, δεν ξέρω τα οικονομικά του ζευγαριού, δεν ξέρω γιατί ο Μαραντίνης δεν μπορούσε να πληρώσει.

Μπράβο της που δεν μάσησε μην τη διασύρουν, μην την ξεσκίσουν, που δεν πτοήθηκε αν αυτό θα έχει επιπτώσεις στη δουλειά ή στην εικόνα της και βγήκε μπροστά και έδωσε το παράδειγμα σε όσες γκρινιάζουν που δεν παίρνουν διατροφή αλλά δεν κάνουν απολύτως τίποτα γι’ αυτό.

Μπράβο της, διότι ο νόμος είναι για όλους.

Όσο γι΄αυτούς που έγραψαν το επικό “2 χιλιάρικα διατροφή είναι πολλά” να τους θυμίσω πως τα δικαστήρια επιδικάζουν διατροφές ανάλογες με τα έσοδα αλλά και τα έξοδα των παιδιών, ώστε να μην πέσει το επίπεδο διαβίωσης που είχαν μέχρι πριν το διαζύγιο των γονιών τους. Που θα πει πως άλλα έξοδα έχουν τα παιδιά του Μπάμπη και της Μαρίας από τον Κολωνό και άλλα τα παιδιά του Θοδωρή και της Σίσσυς από την Κηφισιά.

Δεν το λέω ρατσιστικά ή υποτιμητικά. Λέω αυτό που συμβαίνει διότι έτσι είναι η ζωή.

Κι όπως εύστοχα είπε και η παρουσιάστρια “Είμαι εδώ για να διεκδικήσω τα δικαιώματα των παιδιών μου”.

Γιατί όσο κι αν βαράτε τον απαυτό σας κάτω, η διατροφή είναι των παιδιών.

Περαστικά σας!

Κείμενο της Κυριακής Χαριτάκη για το Singleparent.gr
Με βρίσκετε σε fb https://www.facebook.com/kiriaki.charitaki.7/
Instagram https://www.instagram.com/kiriakicharitaki/
TikTok https://www.tiktok.com/@kiriaki_charitaki

Προτεινόμενα