Μπριζίτ Μπαρντό: «Δεν άντεχα τη θέα του κορμιού μου, όταν ήμουν έγκυος – Γρονθοκοπούσα μόνη μου την κοιλιά μου»

Μπριζίτ Μπαρντό: Η ακραία γαλλίδα σταρ

Έχει μείνει στην ιστορία για την ομορφιά της και για τους ρόλους της, ο λόγος για την Μπριζίτ Μπαρντό. Η αλήθεια είναι όμως πως πρόκειται για μια ακραία γυναίκα που έχει υπάρξει πολλές φορές προκλητική μέσα από τα λεγόμενα και τις πράξεις της.

Ακραίες απόψεις, από τη μητρότητα μέχρι την πολιτική

Με ακραίες απόψεις για την «φυλακή» της μητρότητας αρχικά και τώρα, τα τελευταία χρόνια, με τις ακραία εθνικιστικές πολιτικές της τοποθετήσεις και τη στήριξή της στο κόμμα της Μαρίν Λε Πεν, η Μπε Μπε δεν είναι το λαμπερό κορίτσι που δε μπορούσε κανείς να πάρει τα μάτια του από πάνω της.

Πολλές φορές ευχόμουν να είχα γεννήσει κουτάβι, παρά μωρό

«Γρονθοκοπούσα το στομάχι μου και ζητούσα από τον γιατρό μου μορφίνη… Δεν άντεχα την θέα του κορμιού μου όταν ήμουν έγκυος. Σαν να είχα καρκινικό όγκο μέσα μου, που πεταγόταν και μου χαλούσε το καλλίγραμμο σώμα μου. Πολλές φορές ευχόμουν να είχα γεννήσει κουτάβι, παρά μωρό», θα εξομολογηθεί σε ένα απόσπασμα της βιογραφίας της, κάτι που το πλήρωσε ακριβά, αφού αποζημίωσε τον γιο της Νικολά, αλλά και τον πρώην σύζυγό της με 28.000 δολάρια για ηθικές βλάβες που προκάλεσε στη ζωή του παιδιού της εξαιτίας των χαρακτηρισμών που του απέδωσε μέσα από το βιβλίο της αυτό. Κανένα παιδί δε θα έμενε αμέτοχο σε αυτή την απαξίωση της μάνας του.

Η μητρότητα για την Μπριζίτ Μπαρντό ήταν λάθος

Αντιμετώπισε το ρόλο της μητέρας σαν την απόλυτη φυλακή

Το 1957 η Μπαρντό εγκατέλειψε τον τότε άντρα της και μέντορά της, Ροζέ Βαντίμ -αυτός την ανέδειξε από κοπελίτσα σε σταρ, με την ταινία «Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα»- για τον νέο εραστή της, τον ηθοποιό Ζακ Σαριέ, με τον οποίο παντρεύτηκαν το 1959 και απέκτησαν ένα γιο, τον Νικολά. Ήταν η εποχή που η Μπαρντό μεσουρανούσε στον κινηματογράφο και η μητρότητα θα της έβαζε ένα γερό φρένο. Κάτι που φυσικά δεν συνέβη ποτέ μιας και η Γαλλίδα σταρ αντιμετώπισε το ρόλο της μητέρας σαν την απόλυτη φυλακή.

Δεν ένιωσε ποτέ έτοιμη να γίνει μητέρα, ότι δεν ένιωσε ποτέ το μητρικό ένστικτο

Άφησε τον γιο της στους γονείς του συζύγου της, κάτι που προκάλεσε σάλο στα ήθη της εποχής. Ωραία, είναι μία σεξουαλικά απελευθερωμένη γυναίκα, αλλά όχι μία γυναίκα που εγκατέλειπε το παιδί της για να ζήσει μία ανέμελη ζωή. Αυτό όχι. Η Μπαρντό δήλωσε ότι δεν ένιωσε ποτέ έτοιμη να γίνει μητέρα, ότι δεν ένιωσε ποτέ το μητρικό ένστικτο και ότι ποτέ δε μετάνιωσε για την απόφασή της.

Related posts

Ο σκιτσογράφος ΚΥΡ προβλέπει το μέλλον του Στέφανου Κασσελάκη

3 ζώδια που έχουν την έκτη αίσθηση – Η διαίσθησή τους είναι τpoμακτική, καταλαβαίνουν τα πάντα

Είναι 20 χρόνια μαζί, έχουν 1 κόρη: Η άγνωστη κοúκλα σύζυγος του Δημήτρη Κόκοτα ζει μακριά από τη δημοσιóτητα