Χανιά: Μπακογιάννη και Βενιζέλος στο ίδιο τραπέζι για θαλασσινά

by Τόνια Τζαφέρη
Χανιά: Μπακογιάννη και Βενιζέλος στο ίδιο τραπέζι για θαλασσινά

Χανιά: Το τραπέζι των δυο πολιτικών προσώπων

Στο ίδιο τραπέζι βρέθηκαν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Ευάγγελος Βενιζέλος στα πλαίσια δείπνου από τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων. Οι δυο πολιτικοί κάθισαν στο ίδιο τραπέζι, συζήτησαν και απόλαυσαν καλοκαιρινές στιγμές στο ομορφο νησί της Κρήτης.

Γεύμα λοιπόν σε ευχάριστο κλίμα στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου της Ευρώπης που γίνεται για πρώτη φορά στα Χανιά Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Ευάγγελος Βενιζέλος γευμάτισαν μαζί με στενούς συνεργάτες τους, στα Χανιά, σε γνωστή ψαροταβέρνα στο Μαράθι Χανίων. Περισσότεροι από 100 ευρωβουλευτές και κορυφαίοι αξιωματούχοι βρίσκονται σήμερα στα Χανιά για τις εργασίες της πολιτικής επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης που πραγματοποιούνται για πρώτη στην πόλη με πρωτοβουλία της Ντόρας Μπακογιάννη.

Χανιά: Μπακογιάννη και Βενιζέλος στο ίδιο τραπέζι για θαλασσινά

Για ποιο λόγο συναντήθηκαν στα Χανιά και η Ντόρα και ο Βενιζέλος

Στο Μαράθι Ακρωτηρίου βρέθηκαν σήμερα η βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, ο βουλευτής της ΝΔ στη Β1′ Εκλογική Περιφέρεια Βόρειου Τομέα Αθηνών Δημήτρης Καιρίδης και ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει, στη Γεωργιούπολη Χανίων, η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης, με τη συμμετοχή του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Tiny Kox, και αρκετών προέδρων εθνικών κοινοβουλίων. Στο ίδιο τραπέζι, για γεύμα και στιγμές χαλάρωσης, βρέθηκαν επίσης ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Μάκης Προβατάς και συνεργάτες της Ντόρας Μπακογιάννη και του Ευάγγελου Βενιζέλου. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βενιζέλος είναι καλεσμένος της Πολιτικής Επιτροπής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δεκάδες μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα φτάσουν στα Χανιά θα ξεναγηθούν σήμερα, Κυριακή, στις 6.30 το απόγευμα, στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων και στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε δείπνο, το οποίο θα παραθέσει προς τιμήν τους ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής.

Χανιά: Μπακογιάννη και Βενιζέλος στο ίδιο τραπέζι για θαλασσινά

Περισσότερα για το γεύμα των δύο πολιτικών στα Χανιά

Ο λόγος που θα παρευρεθούν στην Κρήτη δεκάδες μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι η πρόσκληση της αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Ευρώπης και επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, Ντόρας Μπακογιάννη να συνεδριάσει η Πολιτική Επιτροπή του Συμβουλίου στα Χανιά, κάτι που είχε προγραμματιστεί κατά την Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου, αλλά δεν είχε καταστεί εφικτό λόγω πανδημίας.

Η νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας στην Ευρώπη, η διεθνής συνεργασία, η ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και η ευρωπαϊκή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων είναι μερικά μόνο από τα κρίσιμα ζητήματα που θα απασχολήσουν την Επιτροπή. Η παραλία ήταν γεμάτη από λουόμενους και το γεύμα εξελίχθηκε σε χαλαρό κλίμα και καλοκαιρινή διάθεση.

Προτεινόμενα