«Χάθηκε από προσώπου γης» η παπαδιά από το «Καφέ της Χαράς»: Πώς είναι και τι κάνει σήμερα η ηθοποιός

Καφέ της Χαράς: Που βρίσκεται σήμερα η Ράνια Ιωαννίδου

Η παπαδιά από το «Καφέ της Χαράς» υπήρξε ένας από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες της σειράς του Χάρη Ρώμα και η ηθοποιός που την υποδύθηκε να έχει πια εξαφανιστεί.

Πάνε πάνω από 20 ολόκληρα χρόνια από τότε που η Ράνια Ιωαννίδου, την οποία οι νεότερες γενιές γνώρισαν ευρέως ως παπαδιά του «Καφέ της Χαράς», έδωσε την τελευταία της συνέντευξη, Η ηθοποιός, η οποία πλέον είναι 87 ετών, έδωσε συνέντευξη στην Espresso και στον Νίκο Νικόλιζα και μίλησε για την καλλιτεχνική της πορεία αλλά και το λόγο που δεν την είδαμε στο δεύτερο κύκλο του «Καφέ της Χαράς», με συνάδελφό της παράλληλα να συγκλονίζει με τα λόγια της.

Η εξομολόγηση ζωής της Ράνιας Ιωαννίδου

Πάντως, αν και ξεκινήσατε από πολύ μικρή ηλικία, εμείς οι νεότερες γενιές σας γνωρίσαμε σε μεγάλη ηλικία.

Ήμουν πάντα άνθρωπος της οικογένειας. Όχι μόνο για τα δύο παιδιά μου αλλά για όλους τους συγγενείς. Ήταν προτεραιότητά μου να είμαι δίπλα στα οικεία πρόσωπα. Επίσης, έκανα πολλές μεταγλωττίσεις. Δεν μου άρεσε, θα έλεγα, ο κινηματογράφος τόσο πολύ. Ξεκίνησα τις μεταγλωττίσεις από τα Οικογένεια Γουόλτον, Το μικρό σπίτι στο λιβάδι, Χάιντι, Μάγια η Μέλισσα και δεκάδες άλλα παιδικά. Αυτό λοιπόν μου έδινε ένα καλό ωράριο, ώστε να είμαι το πρωί στις μεταγλωττίσεις, το μεσημέρι να παίρνω τα παιδιά από το σχολείο, να μαγειρεύω για όλους και σε ό,τι απέμενε έκανα και θέατρο. Με τις μεταγλωττίσεις είχα ένα καλό εισόδημα, που μου επέτρεπε να ζω αξιοπρεπώς και να σπουδάζω τα παιδιά μου. Έκανα και πολύ ραδιόφωνο εκείνη την εποχή. Ο κόσμος, λοιπόν, πρώτα γνώριζε τη φωνή μου και μετά εμένα. Θ α σας δώσω ένα παράδειγμα: Όταν έκανα τον Ντ’ Αρτανιάν ή τη Μάγια η Μέλισσα έκανα 15 διαφορετικές φωνές. Αυτό ήταν μεγάλο προσόν για εμένα!

Μιλήστε μου για τον Χάρη Ρώμα και τη συνεργασία σας στο Καφέ της Χαράς!

Ό, τι και να πω για τον αγαπημένο μου Χάρη είναι λίγο. Τον μνημονεύω κάθε μέρα.

Πώς προέκυψε η συνεργασία σας μαζί τον στο πρώτο κύκλο;

Αν θυμάμαι καλά, με βρήκε εκείνος. Είχα παίξει σε κάνα δύο επεισόδια άλλων σειρών και γενικά, όπως έλεγαν τότε, με θεωρούσαν γουρλού. Θυμάμαι, πάντως, όταν ήρθε ο Ρώμας στο σπίτι και μου πρότεινε το ρόλο της κουτσομπόλας παπαδιάς, τα παιδιά μου δεν ήθελαν να παίξω. Ήταν πολύ «κόντρα» σε σχέση με τον δικό μου χαρακτήρα. Μάλιστα, όταν αποφάσισα να παίξω, τους είπα εγώ θα παίξω τον ρόλο αυτόν και θα την κάνω την κουτσομπόλα παπαδιά να την αγαπήσει όλη η Ελλάδα.

Γιατί δεν συνεργαστήκατε στον δεύτερο κύκλο της σειράς;

Γιε μου, ήμουν πολύ μεγάλη για να παίξω ξανά. Είχα κουραστεί ακι δεν ήθελα να κουράζω όλο το τιμ της σειράς. Για εμένα πάντως ο Χάρης είναι μέσα στην καρδιά μου και πάντα θα είναι!

Σήμερα που έχουν περάσει τα χρόνια, σας θυμούνται οι συνάδελφοί σας;

Δεν έχω παράπονο. Με θυμάται κατ’ αρχάς όλο το σωματείο ηθοποιών. Επίσης, με παίρνει ο Ρήγας Αλεξός και μιλάμε. Λατρεύω βέβαια την Σοφία Μουτίδου. Η ανιψιά μου βάζει τα βιντεάκια της στο ίντερνετ και πραγματικά γελώ πολύ. Είναι πολύ καλό κορίτσι η Σοφία.

Related posts

Το ανακοίνωσε δημόσια: Έγιναν γνωστά τα χαρμόσυνα για τον Μανωλάκη από το «Καφέ της Χαράς»

Μπάτζετ με αστρονομικό πόσο: Το κόστος του «Καφέ της Χαράς», η πιο ακριβή παραγωγή του ΑΝΤ1

Βάζει τα γυαλιά στις influencers: H Γωγώ του «Καφέ της Χαράς» ποζάρει με μπικίνι και είναι χυμώδης όσο ποτέ

Δεν περνάει ο χρόνος από πάνω της: Η Γωγώ από το «Καφέ της Χαράς» άλλαξε ζωή και δείχνει σαν να μην πέρασε μια μέρα

Την είδαμε μόνο μια φορά: Η σκηνή του Καφέ της Χαράς, που απαγορεύτηκε για πάντα, κόπηκε στο μοντάζ και δεν έπαιξε ποτέ στις επαναλήψεις

«Καφέ της Χαράς»: Τα κορίτσια της σειράς έχουν μεγαλώσει και είναι ολόκληρες δεσποινίδες

Δεν θα την αναγνώριζε ούτε ο Πώποτας: Αγνώριστη η δεύτερη δασκάλα στο Καφέ της Χαράς που τα είχε με τον Διονυσάκη

Αγνώριστος ο «Αστέρης» από το «Καφέ της Χαράς»: 15 χρόνια μετά ο Χρήστος Μάντακας παραμένει γοητευτικός

Πως περνάνε τα χρόνια: Αγνώριστος ο μπαμπάς του Βαγγέλη Φατσέα από το «Καφέ της Χαράς»