Χίλια μπράβο: Μεγάλη επιτυχία της φοιτητικής ομάδας του τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών σε παγκόσμιο διαγωνισμό

Πανεπιστήμιο Πατρών: Η ομάδα που μας έκανε περήφανους και οι ειδήσεις δεν θα το δείξουν

Μερικά από τα πιο λαμπρά μυαλά φοιτούν στα πανεπιστήμια της χώρας και όταν κατακτάνε πρωτιές στο εξωτερικό μόνο υπερηφάνια μπορούμε να νιώθουμε όλοι. Το ίδιο ισχυεί για την ομάδα των κοριτσιών από το Πανεπιστήμιο Πατρών που πήγαν στην Αμέρικη και ανέβηκαν στην κορυφή.

Η ομάδα Chem-E-Car του Πανεπιστημίου Πατρών, επονομαζόμενη και ως Lamborgenius κατέλαβε την 3η θέση στον Ετήσιο Φοιτητικό Διαγωνισμό Chem-E-Car του Αμερικανικού Ινστιτούτου Χημικών Μηχανικών (AIChE 2022) που διεξήχθη στο Phoenix (Αριζόνα – ΗΠΑ). Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 37 πανεπιστημιακές ομάδες απ’ όλο τον κόσμο.

Πανεπιστήμιο Πατρων: Ποιες είναι οι φοιτήτριες της ομάδας Lamborgenius

Η ομάδα Lamborgenius απαρτίζεται από τις εξής φοιτήτριες:

  • Ειρήνη Μίκου
  • Εριφύλη Μωραΐτη
  • Σοφία Σαβελώνα
  • Αγγελική Σούλου
  • Βαλεντίνη Βασιλείου

Στόχος του διαγωνισμού είναι η κατασκευή ενός αυτοκινήτου σε μέγεθος κουτιού παπουτσιών το οποίο να κινείται από μια χημική αντίδραση και να διανύει δεδομένη απόσταση, η οποία γίνεται γνωστή στις ομάδες πριν την έναρξη του διαγωνισμού και να σταματά με ακρίβεια ξανά εξαιτίας μιας χημικής αντίδρασης.

Η ομάδα που εκπροσώπησε το Πανεπιστήμιo είχε το όνομα Lamborgenius και κατέλαβε την τρίτη θέση σταματώντας μόλις 36 εκατοστά από την απόσταση του στόχου (ο οποίος φέτος ήταν τα 22 μέτρα). Η διαφορά της ομάδας του Πανεπιστημίου Πατρών από την πρώτη θέση που κατέλαβε το Πανεπιστήμιο του Toledo ήταν μόλις 6 εκατοστά.

H ομάδα της Πάτρας έλαβε επίσης το βραβείο του καλύτερου ονόματος ομάδας για τον πρωτότυπο τίτλο LAMBORGENIUS.

Related posts

Σήμερα ψάλλεται όλος ο Ακάθιστος Ύμνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι φήμες: 2 φωτογραφίες αποκαλύπτουν όλη την αλήθεια για τον Πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον

Μετά το οριστικό της τέλος: Τα είπε όλα με μια φωτογραφία η Ελένη Μενεγάκη