Χριστίνα Κοντοβά: Η ζωή στην Ουγκάντα με την υιοθετημένη κόρη της Ada, ο τρόπος ζωής και η επιστροφή στην Ελλάδα

Χριστίνα Κοντοβά:

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει η σχεδιάστρια μόδας και σύντροφος του Τζόνι Καλημέρη, Χριστίνα Κοντοβά, η οποία κατάφερε να υιοθετήσει την μικρή Ada. Η επιτυχημένη σχεδιάστρια αναφέρθηκε στο παιδί, αλλά και στην ζωή της στην Ουγκάντα.

Η σχεδιάστρια άφησε τα πάντα πίσω της και εδώ και έναν χρόνο ζει στην Ουγκάντα έως ότου να ολοκληρωθούν οι νομικές διαδικασίες για την υιοθεσία του μικρού κοριτσιού. Όπως αναφέρει η ίδια, μέχρι το τέλος του χρόνου θα επιστρέψει στην Ελλάδα έχοντας μαζί της την Ada.

«Ένιωσα μεγάλη χαρά όταν έμαθα ότι στην Ουγκάντα μπορούσε να γίνει ευκολότερα η διακρατική υιοθεσία, γιατί είχα ξαναέρθει εδώ και ήξερα ότι θα ζούσα σε μία πολύ όμορφη χώρα».

«Είναι άνθρωποι χαμογελαστοί, ευγενικοί, πρόθυμοι να σε βοηθήσουν σε ό,τι χρειαστείς. Και φυσικά με πολύ διαφορετική νοοτροπία από τη δική μας. Καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για ανθρώπους που κύριο θέμα τους είναι το άγχος της επιβίωσης. Από εκεί και πέρα, δεν βλέπεις άλλα άγχη, ούτε υπερβολικές απαιτήσεις. Μπορεί να είναι χαρούμενοι με απλά πράγματα. Αν ο καιρός είναι καλός, πολλές φορές τους αρκεί. Μια μεγάλη διαφορά σε σχέση με την Ελλάδα είναι ότι δεν βλέπεις φωνές και τσακωμούς στο δρόμο».

Η Καμπάλα δεν έχει ιδιαίτερα αξιοθέατα, «αλλά ίσως αυτό είναι και το πιο όμορφο στοιχείο της. Ότι ζεις την ίδια την πόλη. Τη φύση της, τους ανθρώπους της. Για να έχει κανείς την αυθεντική αίσθηση της Ουγκάντας πρέπει να επισκεφθεί μία από τις μεγάλες υπαίθριες αγορές, όπου πωλούνται τα πάντα. Να ζήσει τη μοναδική ατμόσφαιρα τους».

Χριστίνα Κοντοβά: Η ζωή στην Ουγκάντα με την υιοθετημένη κόρη της Ada, ο τρόπος ζωής και η επιστροφή στην Ελλάδα

Η υιοθεσία της Ada

H ζωή σε μια μεγαλούπολη της Αφρικής, ακόμα και αν δεν αντιμετωπίζεις προβλήματα βιοπορισμού, έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες. Διακοπές ρεύματος πολλές φορές μέσα στη μέρα «κάτι για το οποίο πρέπει να είσαι συνεχώς προετοιμασμένος». Ο καιρός έχει απότομες αλλαγές -το κλίμα είναι τροπικό.

Η ζωή της έχει μια καθημερινή όμορφη ρουτίνα που βέβαια σε μεγάλο βαθμό έχει να κάνει με την υιοθεσία. Βόλτες και παιχνίδι με το παιδί, το Σαββατοκύριακο ίσως κάποιο σαφάρι. «Όλα αυτά σταματούν το απόγευμα καθώς στις 7 ξεκινάει η απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω του κορoνοϊού. «Οι ντόπιοι μου λένε πως η Καμπάλα είχε έντονη νυχτερινή ζωή, εγώ δεν την έχω δει λόγω της πανδημίας».

Έχοντας φτάσει προς το τέλος της διαδικασίας παραμονής της στη χώρα για τους σκοπούς της υιοθεσίας αναφέρει ότι νοσταλγεί την Ελλάδα.

«Στενοχωριέμαι που θα πρέπει εγκαταλείψω αυτή τη χώρα, που μου προσέφερε έναν διαφορετικό πιο ανέμελο τρόπο ζωής. Επέλεξα αυτή τη χρονιά να μην εργαστώ τόσο και να δώσω απόλυτη προτεραιότητα στο νέο βήμα της ζωής μου, το παιδί. Και η Ουγκάντα ήταν το ιδανικό μέρος για αυτό».

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν