Χρήστος Σιμαρδάνης: Τα ταξίδια ως αεροσυνοδός, η κακή διαχείριση τα οικονομικά του, η φωνή του Mega, ο καρκίνος και το άδοξο τέλος του

Χρήστος Σιμαρδάνης: Οι άγνωστες πτυχές της ζωής του

Στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου γεννήθηκε ο ηθοποιός Χρήστος Σιμαρδάνης, όπου έζησε εκεί μέχρι την ηλικία των 6 ετών. Από τη ζωή έφυγε το 2018 και σε ηλικία 61 ετών, δίνονταν άνιση μάχη με την επάρατη νόσο.

Σπούδασε υποκριτική στο Central School of Speech and Drama στο Λονδίνο. Έπαιξε σε αρκετές γνωστές σειρές, από το 1985 έως το 2013, μεταξύ των οποίων «Η ζωή του Αττίκ», «Πέτρινα χρόνια» κ.ά. Παράλληλα έπαιξε και σε αρκετές ταινίες, με γνωστότερες το «Safe Sex», «Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο» και «Ο Ηλίας του 16ου».

Τον ηθοποιό Χρήστο Σιμαρδάνη τον ξεχωρίσαμε αρχικά για την ιδιαίτερη χροιά της φωνής του και στην συνέχεια για το υποκριτικό του ταλέντο. Ο επιτυχημένος ηθοποιός πριν ξεκινήσει το “ταξίδι” του στην τηλεόραση και το θέατρο έκανε πραγματικά ταξίδια ως αεροσυνοδός.

Λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν πως ο ηθοποιός ήταν αεροσυνοδός στο παρελθόν. Ο ίδιος είχε πει σχετικά: “Έχω κάνει πολλά ταξίδια. Δούλευα σε μια αεροπορική εταιρία παλιά ως αεροσυνοδός και είχα τζάμπα εισιτήρια”.

Ο γνωστός ηθοποιός είχε μιλήσει το 2014 και για την κακή διαχείριση στα οικονομικά του λέγοντας χαρακτηριστικά: “Δεν είναι επιλογή μου να χρωστάω! Η αλήθεια είναι πως θα μπορούσε να έχω κάνει καβάτζα… Επειδή δεν έχει ποτέ μου άνεση, όταν την απέκτησα από κοπιαστική δουλειά, αποφάσισα να περνάω καλά. Θα προτιμούσα βέβαια να κοιμάμαι πιο ήρεμα”.

Ο Χρήστος Σιμαρδάνης «έντυνε» με τη φωνή του επί πολλά χρόνια τα σποτ του Mega, ενώ από το 1985 έως το 2013 έπαιξε σε πολλές γνωστές σειρές του καναλιού, μεταξύ των οποίων ήταν «Η ζωή του Αττίκ», «Η νταντά» και «Λατρεμένοι μου γείτονες».

Χρήστος Σιμαρδάνης: Τα ταξίδια ως αεροσυνοδός, η κακή διαχείριση τα οικονομικά του, η φωνή του Mega, ο καρκίνος και το άδοξο τέλος του

Χρήστος Σιμαρδάνης: Το σοβαρό πρόβλημα υγείας

Ο αγαπημένος ηθοποιός ανέβαινε τους τελευταίους μήνες προ του θανάτου ανέβαινε  έναν γολγοθά, δίνοντας τη δική του μάχη να σταθεί όρθιος καθώς είχε μια βαριά περίπτωση καρκίνου του εγκεφάλου.

Συγκεκριμένα, o 61χρονος ηθοποιός αντιμετώπιζε σοβαρότατο πρόβλημα υγείας, απέναντι στο οποίο στεκόταν με περίσσια αξιοπρέπεια. Κάποιες οργανικές ενοχλήσεις τον είχαν οδηγήσει πριν από έναν χρόνο στον γιατρό, ο οποίος του συνέστησε να κάνει μια σειρά εξετάσεων. Η συνέχεια βρήκε τον ηθοποιό να νοσηλεύεται σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας για περίπου 15 ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το φιλικό περιβάλλον του ηθοποιού, ο ίδιος αντιμετώπιζε το πρόβλημα της υγείας του με θάρρος και χαμόγελο.

Χρήστος Σιμαρδάνης: Τα ταξίδια ως αεροσυνοδός, η κακή διαχείριση τα οικονομικά του, η φωνή του Mega, ο καρκίνος και το άδοξο τέλος του

Η αρρώστια και το τέλος του Χρήστου Σιμαρδάνη: «Έφυγε χωρίς πόνους. Δεν πόνεσε καθόλου, δεν μπήκε στην διαδικασία των ενέσεων και των χημειοθεραπειών»

Ο ηθοποιός Πάνος Σταθακόπουλος είχε αποκαλύψει το 2018 για την αρρώστια του  Χρήστου Σιμαρδάνη: “Έφυγε χωρίς πόνους. Δεν πόνεσε καθόλου, δεν μπήκε στην διαδικασία των ενέσεων και των χημειοθεραπειών, απλώς μέρα με τη μέρα τον κατέβαλε η ασθένεια στο να μην μπορεί να περπατήσει, να κάνει πράγματα, ούτε να δει καλά, γιατί είχε μείωση της όρασης. Κατέπεσε τώρα τελευταία, χωρίς να νιώθει πόνο, καθόλου, κι αυτό ήταν παρήγορο. Έζησε καλά, με ό,τι ήθελε, με τα ταξίδια του, με αξιοπρέπεια, ήταν κύριος… Έφυγε νεότατος. Από εκείνον κρατάω το χιούμορ, το χαμόγελό του, τη φιλοσοφία που είχε για τη ζωή. Τρύγησε τη ζωή του, ζούσε πραγματικά, δεν ήταν μίζερος, ήταν άρχοντας. Ήταν μια μεγάλη αγκαλιά, ένα μπουκέτο λουλούδια. Ήταν άτυχος, γιατί δεν του δόθηκε ο χρόνος να πολεμήσει την αρρώστια του, αν την πολεμούσε… Είχε οικογένεια τους φίλους του, οι οποίοι ήταν εκεί μέρα και νύχτα. Δεν έμεινε στιγμή μόνος του. Θα μου λείψουν τα βράδια που μιλούσαμε στο τηλέφωνο. Μου έστελνε μηνύματα στο Facebook: «Είσαι σπίτι να τα πούμε;». Όπου πιάναμε το τηλέφωνο και ξεχνούσαμε να το κλείσουμε…”, είχε πει ο ηθοποιός.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας είχε πει το 2018: «Με τον Χρήστο Σιμαρδάνη ήμασταν πολύ φίλοι. Γνωριστήκαμε στην αρχή της καριέρας μας, αν και ήταν λίγο πιο μικρός από εμένα. Γνωριστήκαμε το 1980 όταν ετοιμάζαμε μια εκπληκτική παράσταση με το σωματείο των ηθοποιών. Μάλιστα μας είχε συνδέσει με αυτή την παράσταση ο σεισμός της Καλαμάτας γιατί την ημέρα που παίξαμε έγινε ο σεισμός και ο Χρήστος το αντιμετώπισε και αυτό με πολύ χιούμορ. Ο Χρήστος είχε ένα χιούμορ απίστευτο, τα πάντα τα αντιμετώπιζε με μια αισιοδοξία.

Αντιμετώπισε τον θάνατο του με αισιοδοξία και με στωικότητα χωρίς να γίνει βορά των media. Κανείς δεν ήξερε τίποτα, πουθενά δεν γράφτηκε κάτι. Το διαφυλάξαμε όλοι μας οι φίλοι, αφού ήθελε να μην γίνει γνωστό. Ήταν καταιγιστική η ιστορία της ασθένειας του, ξεκίνησε τον Οκτώβριο και σε πέντε μήνες έφυγε. Τελευταία φορά που τον είδα ήταν στην αρχή της αρρώστιας του, μετά μιλούσαμε στο τηλέφωνο μόνο γιατί έτρεχα για προβλήματα άλλων ηθοποιών. Ενώ είχαμε κανονίσει να βρεθούμε την προηγούμενη εβδομάδα, δεν προλάβαμε…

Πήγαιναν μόνο φίλοι στο σπίτι και πρόσεχαν τον Χρήστο, του συμπαραστάθηκε πολύ ο στενός του κύκλος φίλων. Από την αρχή ήταν ότι εγώ θα τα καταφέρω, μια περιπέτεια είναι ακόμα αυτό και πίστευε ότι μπορεί να ξεφύγει, αλλά ήταν πολύ σοβαρή η περίπτωση του και δεν τα κατάφερε.

Ο Χρήστος Σιμαρδάνης είχε μια βαριά περίπτωση καρκίνου του εγκεφάλου και από την ίδια ακριβώς ιστορία πριν λίγους μήνες έφυγε και άλλος ένας του καλλιτεχνικού χώρου, ο Κώστας Τσόκαλης που έγραφε τα σήριαλ σε μικρότερη ηλικία αυτός στα 55 του. Ο Κώστας Τσόκαλης είχε γράψει επιτυχημένα σήριαλ και έφυγε και αυτός πολύ νέος.

Η ζωή του Χρήστου Σιμαρδάνη ήταν μια χαρμόσυνη πορεία. Ο Χρήστος Σιμαρδάνης ήταν εξαιρετικός φιλάνθρωπος και πολλές φορές έδινε, ενώ έφυγε από την ζωή χωρίς να έχει χρήματα. Ειλικρινά τα γλέντησε τα χρήματα του, έδινε πολλά χρήματα για να βοηθήσει ανθρώπους. Δεν άφησε χρήματα πίσω του ο Χρήστος Σιμαρδάνης, έδινε χρήματα σε συνανθρώπους του και έλεγε να μην μάθει κανείς ότι τα έδωσα εγώ».

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στο κοιμητήριο Ζωγράφου για να αποχαιρετίσει τον αγαπημένο ηθοποιό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 61 του χρόνια. Φίλοι , συνάδελφοι αλλά και απλοί άνθρωποι του είχαν πει το τελευταίο αντίο…

Χρήστος Σιμαρδάνης: Τα ταξίδια ως αεροσυνοδός, η κακή διαχείριση τα οικονομικά του, η φωνή του Mega, ο καρκίνος και το άδοξο τέλος του

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν