Δάνος Μουρατίδης: Ο στυγερός δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο, οι έρευνες στο «Φως στο Τούνελ», η καταδίκη και τα γράμματα στη φυλακή

Δάνος Μουρατίδης: Ο στυγερός δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο, οι έρευνες στο «Φως στο Τούνελ», η καταδίκη και τα γράμματα στη φυλακή

Δάνος Μουρατίδης: Ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο

Η υπόθεση του δολοφόνου με το αγγελικό πρόσωπο, είχε ξεκίνησε σαν αναζήτηση της αγνοούμενης Κικής και με την επίμονη έρευνα της Νικολούλη αποκαλύφθηκε το στυγερό έγκλημα. Ο 23χρονος τότε Δάνος Μουρατίδης δήλωνε πως η φίλη του τον εγκατέλειψε για μια καλύτερη ζωή, τον Απρίλιο του 2005. Ο Δάνος για να πετάξει από πάνω του οποιαδήποτε υποψία, συμμετέχει στις έρευνες και όχι μόνο αυτό, αλλά βγαίνει και στην τηλεόραση με ύφος όλο αγωνία και κάνει έκκληση στον κόσμο προκειμένου να λυθεί το μυστήριο με την εξαφάνιση της ξανθιάς καλλονής. Στόχος του να παρουσιαστεί κι εκείνος ως θύμα και να στραφούν αλλού οι έρευνες.

Δάνος Μουρατίδης: Ο στυγερός δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο, οι έρευνες στο «Φως στο Τούνελ», η καταδίκη και τα γράμματα στη φυλακή

Δάνος Μουρατίδης: Η γνωριμία, η σχέση και η έκρηξη ζήλιας

Ο Δάνος και η Κική γνωρίζονταν από παιδιά, Μεγαλώσανε και οι δύο στη Βέροια και σύντομα το νεανικό φλερτ, που υπήρχε μεταξύ τους, εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο έρωτα, που κράτησε για πέντε χρόνια.

Το 2005, όταν ο Δάνος ήταν 23 ετών και η Κική μόλις 20, πήραν την απόφαση να χωρίσουν. Αιτία; Οι έντονοι καυγάδες που υπήρχαν ανάμεσα στο ζευγάρι, εξαιτίας της ζήλειας του Δάνου. Οι προστριβές πολλές, καθώς και οι σκηνές ζηλοτυπίας, όμως παρολ’ αυτά το ζευγάρι χώρισε με ήρεμο τρόπο και διατήρησαν καλές σχέσεις μεταξύ τους, ακόμα και μετά το χωρισμό.

Ξημερώματα 11ης Απριλίου. Από το προηγούμενο βράδυ ο Δάνος και η Κική είχαν κανονίσει να συναντηθούν, μία συνάντηση, η οποία κατέληξε στο σπίτι του Δάνου. Με βάση τις πληροφορίες, που διέρρεαν εκείνη την εποχή, ο Δάνος δήλωνε ακόμα τρελά ερωτευμένος με την Κική και επιθυμούσε επανασύνδεση, σε αντίθεση με την Κική, η οποία ήθελε να δοθεί ένα οριστικό τέλος σε αυτή τη σχέση.

Ενώ οι δύο τους βρίσκονται στο σπίτι του Δάνου, εκείνος, βρίσκει στο κινητό της κοπέλας, η οποία στο μεσοδιάστημα είχε αποκοιμηθεί, ένα μήνυμα το οποίο τον έκανε να ζηλέψει τρομερά.

Ξεσπάει άγριος καβγάς ανάμεσά τους, με άκρως δυσάρεστη εξέλιξη. Ο Δάνος από τη ζήλια του και πάνω στο θυμό του, στραγγαλίζει την Κική!

Όταν αντιλήφθηκε την πράξη του και βλέποντας την Κική νεκρή, αποφασίζει με απίστευτη ψυχραιμία να εξαφανίσει το πτώμα και όλα τα στοιχεία, που τον ενοχοποιούν.

Δάνος Μουρατίδης: Ο στυγερός δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο, οι έρευνες στο «Φως στο Τούνελ», η καταδίκη και τα γράμματα στη φυλακή

Δάνος Μουρατίδης: Η ταφή της Κικής και οι έρευνες στο «Φως στο Τούνελ»

Ξεκινάει η επιχείρηση κάλυψης του εγκλήματος. Ο Δάνος παίρνει το αυτοκίνητο και αφού τοποθετεί το άψυχο σώμα της Κικής στη θέση του συνοδηγού, το μεταφέρει στην περιοχή του Φράγματος Ασωμάτων Ημαθίας, στις όχθες του Αλιάκμονα. Η επιλογή της περιοχής δεν είναι τυχαία, μιας και πρόκειται για μια ερημική περιοχή ερημική. Εκεί, με τη βοήθεια ενός 40χρονου ξαδέλφου του, ο οποίος παραδέχθηκε αργότερα τη συμμετοχή του, θάβουν το σώμα της Κικής.

Τα πράγματα της άτυχης κοπέλας φρόντισε να τα πετάξει σε διαφορετικό σημείο, προκειμένου να εξαφανίσει όλα τα ίχνη και να στρέψει αλλού τις έρευνες. Στη συνέχεια, επιστρέφει στο σπίτι του σα να μη συμβαίνει τίποτα. Ο χρόνος κυλούσε υπέρ του και εκείνος φαινόταν να έχει διαπράξει το τέλειο έγκλημα. Τουλάχιστον έτσι εκείνος νόμιζε…

Οι συγγενείς της Κικής αρχίζουν να ανησυχούν από την απουσία της. Η μητέρα της δήλωσε την εξαφάνιση της, όταν ενημερώθηκε πως η κοπέλα απουσίαζε, για δυο ολόκληρες ημέρες, από την καφετέρια όπου εργαζόταν στην πόλη της Βέροιας, χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν.

Την ψάχνουν παντού, χωρίς όμως να έχουν κάποιο αποτέλεσμα. Τότε αποφασίζουν να απευθυνθούν στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλης. Μια κίνηση, που τελικά θα αποβεί σωτήρια.

Ο Δάνος συμμετέχει κανονικά στη διαδικασία τον ερευνών, πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο δε θα υπάρχει καμιά υποψία εις βάρος του. Εξάλλου, ήταν από τους πρώτους στη λίστα υπόπτων της Αστυνομίας, μιας και είχε παραδεχτεί πως συναντήθηκε με τη Κική, στο σπίτι του, το βράδυ πριν εξαφανιστεί. Επέμενε, όμως, πως δεν έχει σχέση με την εξαφάνισή της, καθώς ναι μεν κοιμήθηκαν μαζί, αλλά όταν ξύπνησε, εκείνη είχε φύγει.
Όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, από αυτή της την συμπεριφορά, θεώρησε ότι ο χωρισμός τους ήταν οριστικός και έτσι της έστειλε το εξής μήνυμα στο κινητό: «Όπως νομίζεις εσύ. Ελπίζω να είσαι ευτυχισμένη. Καλά να περνάς, φιλάκια».

Οι έρευνες συνεχίζονται, χωρίς να υπάρχει κάποια εξέλιξη, με το Δάνο να συνεχίζ