«Δε μπορούσα να αντισταθώ στον Βαγγέλη Σειληνό, ήταν Θεός, Νουρέγιεφ, ελάφι που χόρευε»: Οι δηλώσεις της Μαρίας Ιωαννίδου

Μαρία Ιωαννίδου: Τι δήλωσε για τον έρωτα της με τον Σειληνό

Ήταν από τα ζευγάρια που είχαν απασχολήσει ιδιαίτερα τα μέσα της εποχής, ενώ τα τότε δημοσιεύματα κάνουν λόγο για έναν θυελλώδη έρωτα, ο οποίος για την ηθοποιός ξεκίνησε από πολύ νωρίς.

Η Μαρία Ιωαννίδου μιλάει για το γάμο της με τον Βαγγέλη Σειληνό και την έντονη σχέση που είχαν, υπογραμμίζοντας ότι τους χώριζαν πολλά, αλλά τους ένωνε η αγάπη για τον χορό.

Ειδικότερα, ο Βαγγέλης Βασιλάτος, ευρύτερα γνωστός ως Βαγγέλης Σειληνός (12 Απριλίου 1936 – 2 Μαΐου 1998), ήταν Έλληνας ηθοποιός, χορευτής, χορογράφος και σκηνοθέτης. Εμφανίστηκε σε ταινίες μεταξύ των οποίων οι “Γοργόνες και Μάγκες”, “Μαριχουάνα stop!”, “Η Παριζιάνα”, “Μια Ελληνίδα στο Χαρέμι” και “Ξυπόλητος Πρίγκηψ”.

Υπήρξε δύο φορές παντρεμένος και με τη δεύτερη σύζυγό του απέκτησαν δύο παιδιά. Πρώτη του σύζυγος ήταν η Μαρία Ιωαννίδου.

«Ήμασταν τόσο διαφορετικοί άνθρωποι και μόνο κοινό μας στοιχείο ήταν ο χορός», επεσήμανε η Μαρία Ιωαννίδου

Γνωρίστηκαν όταν εκείνη ήταν 9 ετών και όταν έγινε 17, ο χορευτής της ζήτησε να παντρευτούν. Της είπε μάλιστα πως αν δεν τον παντρευόταν, δεν θα μπορούσαν να γίνουν παρτενέρ στον χορό.

«Δεν μπορούσα να του αρνηθώ, ήταν Θεός, ένας Νουρέγιεφ, ένα ελάφι που χόρευε. Ήμασταν τόσο διαφορετικοί άνθρωποι και μόνο κοινό μας στοιχείο ήταν ο χορός. Είχαμε έντονους καβγάδες, με έλεγε μαμόθρεφτο, έκλαιγα πολύ. Είχα ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες. Στα 17 και 18 δεν κάνεις παιδιά. Μετά αυτό μου στέρησε τη μητρότητα, δεν μπόρεσα να γίνω μητέρα. Δεν είχα κάποια προσοχή από τη μητέρα μου, δεν μπορούσα να της τα πω. Μου έλεγαν φίλες μου βάλε καυτό νερό στην κοιλιά σου και θα αποβάλλεις. Όλα αυτά ήταν πολύ σκληρά, κόντεψε να κινδυνεύσει η ζωή μου», ανέφερε.

Το ζευγάρι χώρισε ξαφνικά όταν η Ιωαννίδου ένα βράδυ πήρε τα πράγματά της και έφυγε από το σπίτι.

Με τη δεύτερή σύζυγό του είχαν αποκτήσει και δική τους σχολή χορού στα Ιλίσια. Ο χορευτής έφυγε από τη ζωή στις 2 Μαΐου του 1998 στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, ενώ υποβαλλόταν σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.

Το πρόβλημα με την καρδιά του προϋπήρχε και ο Σειληνός είχε κάνει εγχείρηση και στο παρελθόν. Παρά το πρόβλημα της υγείας του, δεν έφυγε από το θέατρο σχεδόν έως το τέλος της ζωής του. Από τις τελευταίες του παραστάσεις, στις οποίες είχε αναλάβει τις χορογραφίες, ήταν ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη, οι «Φοιτητές» του Ξενόπουλου και «το κλουβί με τις τρελές» με πρωταγωνιστή τον Σωτήρη Μουστάκα.

Related posts

Στην εντατική ο αγαπημένος τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας – Η κατάσταση της υγείας του αυτή τη στιγμή

Η απόλυτη έκπληξη: Ποιο κόμμα κατεβάζει υποψήφιο τον Παλαιοχριστιανό

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»: Έξαλλη πασίγνωστη Ελληνίδα, βρήκε τον σύντροφό της με άλλη