Δεκαπέντε μυστικά που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες σεφ και κάνουν το μαγείρεμα “παιχνιδάκι”

Μαγείρεμα: Τα μυστικά που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες σεφ

Υπάρχουν ορισμένα μυστικά, που κρύβει το μαγείρεμα και μπορούν να απλοποιήσουν τη ζωή μας. Επαγγελματίες σεφ αποκαλύπτουν όλα εκείνα τα μυστικά που μας κρατούν περισσότερο χρόνο στην κουζίνα και όχι στην απόλαυση του φαγητού που έχουμε μαγειρέψει.

Σύμφωνα με τους Master chef μπορείτε όμως να μειώσετε σημαντικά τον χρόνο αυτό εάν ξέρετε μερικά κόλπα:

Μαγείρεμα: 15 μυστικά που θα απλοποιήσουν τη ζωή σας

1) Βάλτε μία ξύλινη κουτάλα πάνω από την κατσαρόλα για να μην χυθεί το νερό αφού αφρίσει.

Δεκαπέντε μυστικά που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες σεφ και κάνουν το μαγείρεμα “παιχνιδάκι”

2) Μην αφήνετε τα βότανά σας να χαλάνε. Μπορείτε να τα διατηρήσετε βάζοντάς τα σε μία παγοθήκη με ελαιόλαδο ή νερό. Καταψύξτε τα και βγάλτε τα όταν θέλετε να τα μαγειρέψετε.

Δεκαπέντε μυστικά που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες σεφ και κάνουν το μαγείρεμα “παιχνιδάκι”

3) Ξεφλουδίστε πιο εύκολα τα φρούτα σας βάζοντάς τα στο φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα. Η φλούδα θα βγει πολύ πιο εύκολα.

Δεκαπέντε μυστικά που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες σεφ και κάνουν το μαγείρεμα “παιχνιδάκι”

4) Βάλτε λαδόκολλα για να ψήσετε μάφιν εάν δεν έχετε ειδικό σκεύος.

Δεκαπέντε μυστικά που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες σεφ και κάνουν το μαγείρεμα “παιχνιδάκι”

5) Βάλτε το σελοφάν στο ψυγείο για να μην κολλάει στον εαυτό του όταν το ξεδιπλώνετε. Επίσης, θα τεντώνει πιο εύκολα και ομοιόμορφα.

Δεκαπέντε μυστικά που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες σεφ και κάνουν το μαγείρεμα “παιχνιδάκι”

6) Βάλτε ένα κεράσι πάνω από ένα άδειο μπουκάλι μπύρας και με ένα ξυλάκι βγάλτε το κουκούτσι.

Δεκαπέντε μυστικά που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες σεφ και κάνουν το μαγείρεμα “παιχνιδάκι”

7) Κόψτε ένα λεμόνι στην μέση και περάστε την κομμένη πλευρά πάνω από χοντρό αλάτι. Τρίψτε με αυτό το λεμόνι το ξύλο κοπής για να καθαριστεί σε βάθος.

Δεκαπέντε μυστικά που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες σεφ και κάνουν το μαγείρεμα “παιχνιδάκι”

Μυστικά μαγειρέματος: 15 έξυπνα κόλπα

8) Ο φούρνος μικροκυμάτων ξηραίνει το φαγητό. Βάλτε ένα ποτήρι με νερό δίπλα από το φαγητό σας για να το αποτρέψετε αυτό.

Δεκαπέντε μυστικά που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες σεφ και κάνουν το μαγείρεμα “παιχνιδάκι”

9) Απομακρύνετε την σκουριά από τα τηγάνια με αλάτι. Τρίψτε τα με αλάτι αντί για απορρυπαντικό πιάτων.

Δεκαπέντε μυστικά που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες σεφ και κάνουν το μαγείρεμα “παιχνιδάκι”

10) Χρησιμοποιήστε μία κουτάλα για παγωτό για να βγάλετε εύκολα τα σπόρια από τα λαχανικά σας.

Δεκαπέντε μυστικά που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες σεφ και κάνουν το μαγείρεμα “παιχνιδάκι”

11) Ανακατέψτε ξύδι και νερό για να κάνετε τα σκεύη σας από ανοξείδωτο ατσάλι να λάμψουν ξανά.

Δεκαπέντε μυστικά που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες σεφ και κάνουν το μαγείρεμα “παιχνιδάκι”

12) Η καστανή ζάχαρη κάνει σβόλους όταν δεν αποθηκεύεται σωστά. Εάν σκληρύνει θα είναι άχρηστη. Βάλτε μία φλούδα από πορτοκάλι ή μήλο μέσα στην συσκευασία και αποθηκεύστε την αεροστεγώς κλεισμένη.

Δεκαπέντε μυστικά που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες σεφ και κάνουν το μαγείρεμα “παιχνιδάκι”

13) Σπάστε τα αυγά σας σε ένα τηγάνι και ρίξτε λίγο νερό. Τα αυγά σας θα βγουν τέλεια.

Δεκαπέντε μυστικά που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες σεφ και κάνουν το μαγείρεμα “παιχνιδάκι”

14) Βάλτε τα αυγά σας στον ατμό πάνω από βραστό νερό για 15 με 16 λεπτά. Τα τσόφλια θα βγουν πολύ πιο εύκολα.

Δεκαπέντε μυστικά που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες σεφ και κάνουν το μαγείρεμα “παιχνιδάκι”

15) Μην βάζετε τα χέρια σας στα αυγά για να βγάλετε τα τσόφλια. Χρησιμοποιήστε ένα άλλο κομμάτι από τσόφλι. Θα λειτουργήσει σαν μαγνήτης.

Δεκαπέντε μυστικά που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες σεφ και κάνουν το μαγείρεμα “παιχνιδάκι”

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν