«Δεν μπορώ να πιώ χωρίς καλαμάκι»: Η Κατερίνα Πλουμιδάκη για τον Έλληνα πλαστικό που της κατέστρεψε τα χείλη

by Newsroom i-diakopes.gr
«Δεν μπορώ να πιώ χωρίς καλαμάκι»: Η Κατερίνα Πλουμιδάκη για τον Έλληνα πλαστικό που της κατέστρεψε τα χείλη

Κατερίνα Πλουμιδάκη: Το χειρουργείο που της προκάλεσε την συγκλονιστική ζημιά

Από χθες κάνει τον γύρο του διαδικτύου η είδηση πως μια γυναίκα έχασε τα χείλη και κίνδυνεψε η ζωή της για μια επέμβαση ρουτίνας. Ο λόγος για την Ελληνίδα συγγραφέα Κατερίνα Πλουμιδάκη η οποία μίλησε στον Γιώργο Λιάγκα για το πως επέζησε.

Μία απίστευτη περιπέτεια έζησε εξαιτίας ενός Έλληνα πλαστικού χειρουργού η συγγραφέας Κατερίνα Πλουμιδάκη. Ο εφιάλτης της ξεκίνησε όταν τον Νοέμβριο του 2020 ήταν σε εκδρομή στο Βέιλ του Κολοράντο, εκεί που γνώρισε τον άνθρωπο που προσφέρθηκε να της αφαιρέσει κολλαγόνο από τα χείλη.

«Μπορούσα να πεθάνω», είπε η συγγραφέας, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο Πρωινό, περιγράφοντας την περιπέτεια της υγείας. Η Κατερίνα Πλουμιδάκη «λύγισε» όταν μίλησε για το πως είχε σκέψεις αυτοκτονίας και πως σκεφτόταν τους τρόπους για να αφαιρέσει τη ζωή της.

Ο Έλληνας πλαστικός χειρουργός γνώρισε την Κατερίνα Πλουμιδάκη και τον σύζυγό της το 2020. Και από το 2021 όταν πήγε στο ιατρείο του, ξεκίνησε ο Γολγοθάς τους. Της συστήθηκε ως ειδικός με εκατοντάδες πελάτες στις ΗΠΑ και τη Λατινική Αμερική.

Και ενώ η επέμβαση έπρεπε να είναι για την αφαίρεση κολλαγόνου, το οποίο είχε βάλει η συγγραφέας πριν από 30 χρόνια, εκείνος της έβγαλε τον σφικτήρα μυ από τα χείλη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί πλέον ούτε νερό να πιεί χωρίς καλαμάκι.

«Δεν μπορώ να πιώ χωρίς καλαμάκι»: Η Κατερίνα Πλουμιδάκη για τον Έλληνα πλαστικό που της κατέστρεψε τα χείλη

«Ήμασταν στο Βέιλ στο Κολοράντο με τον άνδρα μου, περπατούσαμε στο δρόμο, μιλάγαμε ελληνικά, μας προσέγγισε ένας Έλληνας, μας έπιασε τη συζήτηση και στα πέντε λεπτά μου λέει “τι έχεις κάνει στα χείλη σου;” Εγώ 30 χρόνια είχα βάλει κολλαγόνο στα χείλη μου», είπε η Κατερίνα Πλουμιδάκη.

Ο γιατρός, είπε, της μιλούσε για επέμβαση ρουτίνας. Και αφού κατόρθωσε και κέρδισε την εμπιστοσύνη της ίδιας και του συζύγου της, την έπεισε να τη χειρουργήσει. 19 Ιουλίου του 2021 πήγε στο ιατρείο του για να κάνει την εγχείρηση.

«Κάποια στιγμή μου έκανε εντύπωση γιατί έβγαλε κομμάτι του μυός μου. Νόμιζε ότι ήταν σιλικόνη», περιέγραψε η συγγραφέας, ο πλαστικός όμως το πέταξε στα σκουπίδια. Ήταν όμως ο σφικτήρας μυς, από τη μια πλευρά του πάνω χείλους έως την άλλη, τον οποίο ο «πλαστικός» αφαίρεσε. Η Κατερίνα Πλουμιδάκη δεν μπορούσε να φάει για 9 μήνες παρά μόνο με καλαμάκι και πλέον μόνο έτσι μπορεί να πίνει υγρά.

Στις 26 Ιουλίου και επειδή της είπε ότι είχε αργή επούλωση, της έκανε ένεση με αιμοπετάλια και το ίδιο βράδυ «νέκρωσε». Και ο ίδιος, όπως είπε η συγγραφέας, δεν ήταν σίγουρος για το αν έπρεπε να το κάνει.

Η συνέντευξη της Κατερίνας Πλουμιδάκη

Έμεινε 10 μέρες με «νεκρό» δέρμα και θα μπορούσε να είχε πεθάνει ή από ανακοπή ή από εγκεφαλικό ή από σηψαιμία. Και ποτέ δεν της περιέγραψε τον κίνδυνο στον οποίο βρισκόταν.

Η συγγραφέας «λύγισε» περιγράφοντας πως παρά τη στήριξη που είχε, αισθάνθηκε ότι η πίστη της στο Θεό την έσωσε από την αυτοκτονία. «Σκεφτόμουν τις μεθόδους. Σκεφτόμουν ότι δεν μπορώ (να πηδήξω από) μπαλκόνι, δεν μπορώ τους διαμελισμούς, χάπια δεν είχα, παρά κάτι Ζάναξ. Και σκεφτόμουν πόσα θέλει για να “φύγεις” ή να μείνεις φυτό».

Και ενώ την κατέστρεψε και της άφησε μια τρύπα στο πάνω χείλος, ο γιατρός την παράτησε ενώ παρακαλούσε την ίδια και τον άνδρα της να μην του κάνουν μήνυση.

«Θα με αφήσεις με αυτά τα χάλια;» τον ρώτησε η Κατερίνα Πλουμιδάκη, περιγράφοντας ότι ο γιατρός της απάντησε με ένα “πανηγυρικό” yes και σημείωσε πως ήταν και κάποιος άλλος μαζί της, τον οποίο όμως δεν κατονόμασε.

Η Κατερίνα Πλουμιδάκη βρίσκεται στα δικαστήρια με τον άνδρα αυτόν, τόσο σε αμερικανικά όσο και ελληνικά δικαστήρια. Γιατροί της είπαν ότι ο άνθρωπος που την κατέστρεψε, δεν γνώρισε καν τα βασικά της ανατομίας.

Μέχρι σήμερα έχει επισκεφτεί 22 γιατρούς.