Δεν ήταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη: Αuτή η πασίγνωστη ηθοποιός ήταν η αυθεντική Λίζα στο «Ξύλο βγήκε απ’ τον Παράδεισο»

«Το ξύλο βγήκε απ’ τον Παράδεισο»: Όσα δεν γνώριζες για την επιτυχημένη ταινία του παλιού κινηματογράφου

Πρόκειται για μια ταινία που άφησε εποχή στον παλιό κινηματογράφο και όμως έχει πολλές πτυχές που δεν γνωρίζαμε.

Το «Ξύλο βγήκε απ’ τον Παράδεισο» είναι μία από τις κλασικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Προβλήθηκε τη σεζόν 1959-1960 και έκοψε 239.530 εισιτήρια, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση, ανάμεσα από 52 ταινίες, που συμπεριλαμβάνονταν στη λίστα.

Πρόκειται για μία αισθηματική και κωμική ταινία – «Το ξύλο βγήκε απ’ τον Παράδεισο»

Πρόκειται για μία αισθηματική κωμική ταινία, σε σενάριο και σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου και παραγωγή της Φίνος Φιλμ, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ και Χρήστος Τσαγανέας.

Πριν μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη, πέρασε από το θέατρο και σημείωσε τη δική της επιτυχία και εκεί, με τους ίδιους ηθοποιούς που πρωταγωνιστούσαν και στην ταινία, εκτός από μία περίπτωση.

Η πρωταγωνίστρια της θεατρικής παράστασης, η 26χρονη Άννα Καλουτά, δεν έπαιξε ποτέ στην ταινία και τη θέση της πήρε η Αλίκη Βουγιουκλάκη, διότι το έργο ανέβηκε στη σκηνή το 1944 και στον κινηματογράφο μεταφέρθηκε το 1959, οπότε η ηθοποιός ήταν ήδη 40 χρονών και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να υποδυθεί τη μαθήτρια και την αντικατέστησε η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Περισσότερα για την ταινία «Το ξύλο βγήκε απ’ τον Παράδεισο»

Στην εν λόγω ταινία συναντήθηκαν για πρώτη φορά η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Μάνος Χατζιδάκις και ακολούθησε μία μακρόχρονη συνεργασία, καθώς συνεργάστηκαν στη συνέχεια και σε άλλες ταινίες.

Το σινγκλ της ταινίας, που περιείχε το «Γκρίζο γατί» και το «Έχω ένα μυστικό», έγινε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία και αποτέλεσε τον πρώτο χρυσό δίσκο στην Ελλάδα.

Related posts

Πιάνουν τόπο οι προσευχές: Ευχάριστα νέα σήμερα για τον Δημήτρη Κόκοτα

Και όμως είναι αλήθεια: Αποθέωση την Ελένη Τσολάκη ο δισεκατομμuριούχος Έλον Μασκ

Γιατί δεν είναι σήμερα του Αγίου Γεωργίου – Πότε είναι φέτος η γιορτή