Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο: Το μυστικό με το λεμόνι για να μην μυρίζει το σπίτι μετά το σφουγγάρισμα

by Εύα Ζαχαριάδη

Καθάρισμα: Η ιδανική λύση για την άσχημη μυρωδιά μετά το σφουγγάρισμα

Δεν είναι και το πιο όμορφο πράγμα όταν σφουγγαρίζετε το σπίτι και μετά μυρίζει άσχημα, για αυτό σας έχουμε την λύση. Κάντε το καθάρισμα παιχνιδάκι με αυτό το μυστικό.

Πριν ξεκινήσετε πλύντε καλά τη σφουγγαρίστρα σας (κατά πάσα πιθανότητα αυτό φταίει που μυρίζει άσχημα το πάτωμα) και κάντε το ίδιο με τον κουβά σας. Για πάτωμα που έχει πλακάκια, laminate ή ξύλο χρειάζεστε μια δυνατή και σκληρή σφουγγαρίστρα για να γίνεται σωστή και καλή δουλειά. Για να είναι, όμως, καθαρή η σφουγγαρίστρα σας πριν ξεκινήσετε το σφουγγάρισμα βουτήξτε την σε ζεστό νερό στο οποίο θα έχετε ρίξει χλωρίνη και υγρό σαπούνι.

Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο: Το μυστικό με το λεμόνι για να μην μυρίζει το σπίτι μετά το σφουγγάρισμα

Στο μεταξύ φτιάξτε το παρακάτω μείγμα.

Θα χρειαστείτε:

  • 1/4 φλ. ξίδι
  • 1 κ.σ. υγρό σαπούνι για τα πιάτα
  • μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας και αρκετό ζεστό νερό.

Καθάρισμα: Κάντε το σπίτι να μοσχοβολάει μετά το σφουγγάρισμα

Ρίξτε όλα τα υλικά στον κουβά και σφουγγαρίστε το πάτωμά σας. Το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό καθώς το σπίτι σας θα μοσχομυρίσει.

Το ξίδι σκοτώνει τα μικρόβια και απολυμαίνει, το σαπούνι πιάτων καθαρίζει ενώ το αιθέριο έλαιο κάνει τον χώρο να μοσχοβολάει. Αν δεν έχετε αιθέριο έλαιο στο σπίτι μπορείτε να βάλετε αντί για αυτό λίγο λεμόνι. Και πάλι το σπίτι σας θα αποκτήσει μια όμορφη μυρωδιά λεμονιού και καθαριότητας.

Προσοχή! Πλύντε τη σφουγγαρίστρα σας μετά από κάθε χρήση. Βάλτε την σε μια λεκάνη με χλωρίνη, υγρό πιάτων και ζεστό νερό και αφήστε την εκεί για 10 λεπτά. Στη συνέχεια στραγγίστε την καλά και αφήστε τη να στεγνώσει στον ήλιο.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν