Δεν ξέρουν τι έχουν από λεφτά: Αυτή είναι η περιουσία που θα κληρονομήσουν τα τρία παιδιά του Λέοντα Πατίτσα και της Μαριέττας Χρουσαλά

Λέων Πατίτσας: Η περιουσία και οι επιχειρηματικές κινήσεις που αύξησαν την περιουσία του

Η ζωή του Λέων Πατίτσα και της Μαριέττας Χρουσαλά είναι ευτυχισμένη και χρυσή θα έλεγε κανείς. Το ζευγάρι έχει εξασφαλίσει μια άνετη ζωή για αυτούς και τα παιδιά τους με τον πατέρα τους να μεγαλώνει την περιουσία τους συνεχώς.

Είναι ένα άξιος απόγονος του Λέοντα Λαιμού, ενός από τους άλλοτε πιο ισχυρούς άντρες της ελληνικής Ναυτιλίας. Όταν έφυγε από τη ζωή, οι νέες γενιές δεν έδειχναν να συμφωνούν στον τρόπο διοίκησης του κολοσσού που είχε στήσει ο Λέων Λαιμός, της Efploia Shipping, και έτσι η εταιρεία διαλύθηκε.

Η μητέρα του Λεό Πατίτσα -κόρη του Λέοντα Λαιμού- λοιπόν πήρε το μερίδιό της και αποχώρησε. Το συγκεκριμένο μερίδιο ήταν δύο drybulk πλοία, όμως δεν τα άφησε ανεκμετάλλευτα.

Λέων Πατίτσας: Οι επιχειρηματικές κινήσεις που τον έκαναν πιο πλούσιο

Με την προτροπή τόσο του μεγάλου της γιου όσο και του μικρότερου, δηλαδή του Λεό, η οικογένεια ίδρυσε τελικά τη δική της ναυτιλιακή εταιρία, την Atlas Maritime Ltd. Ήταν το 2003 όταν ο Λεό, μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του αναλάμβαναν να κάνουν ισχυρό ξανά το όνομά τους στον κόσμο της ναυτιλίας.

Άλλωστε, ο Λεό είναι απόφοιτος ΜΙΤ και έχει μάστερ σε risk analysis. Κάτι που σημαίνει πως γνωρίζει πολύ καλά να παίρνει ρίσκα. Γι’ αυτό και πέρυσι το καλοκαίρι, πριν καν αρχίσει να διαφαίνεται η παγκόσμια οικονομική κρίση στον ορίζοντα, ο Λεό Πατίτσας αποφάσιζε να προβεί σε μία κίνηση που αρχικά φαινόταν λάθος αλλά τελικά αποδείχτηκε… colpo grosso.

Και αυτό γιατί η χρυσή εποχή της ναυτιλίας είχε πλέον περάσει ανεπιστρεπτί, κάτι που αφουγκράστηκε εγκαίρως ο Λεό Πατίτσας και έτσι προέβη στην πώληση των drybalk της εταιρίας του.

Με αυτή του την κίνηση εξασφάλισε υψηλές τιμές πώλησης για τα καράβια του και έτσι όταν ήρθε η οικονομική κρίση, ο Πατίτσας είχε ρευστό -σε αντίθεση με άλλους εφοπλιστές- για να κινηθεί. Με τα ίδια χρήματα, ο νεαρός επιτυχημένος εφοπλιστής προέβη σχεδόν αμέσως και σε αγορά. Συγκεκριμένα αγόρασε τάνκερ που όπως λεγόταν εκείνες τις μέρες στη ναυλαγορά, θα είχαν μικρότερο ρίσκο αν ‘γύριζε’ η αγορά. Όπως και έγινε τελικά.

Το μυστικό της επιτυχίας του όμως κρύβεται και στο ότι τα τάνκερ που αγόρασε ήταν υψηλής ποιότητας και έτσι οι διαπραγματεύσεις του με τους ναυλωτές παγκοσμίως θα είναι πλέον σε άλλο επίπεδο. Άξια λοιπόν, ο 38χρονος Λέων θεωρείται σήμερα από τους νέους και πολύ επιτυχημένους εφοπλιστές ο οποίος έχει ήδη αποκτήσει κύρος.

Σε ό,τι αφορά τώρα την προσωπική του ζωή, αυτή την μονοπωλεί αποκλειστικά και μόνο η Μαριέττα Χρουσαλά, με την οποία περνά αυτό τον καιρό πανευτυχής τις διακοπές του. Όσο για τα χόμπι του, ο Λεό λατρεύει τη θάλασσα και ό,τι την περικλείει. Για παράδειγμα, το καλοκαίρι του αρέσει να κάνει πολλές ώρες windsurfing και θαλάσσιο σκι. Και επειδή δεν μπορεί χωρίς θάλασσα, ειδικά τα καλοκαίρια, διαθέτει και ένα skipper με το οποίο το καλοκαίρι γυρνάει σε όλα τα νησιά και όχι μόνο.

Λέων Πατίτσας: Το νέο παλάτι στο Μαϊάμι

Ο Λέων Πατίτσας συνεχίζει τις επιχειρηματικές του κινήσεις και όχι μόνο εντός κι εκτός Ελλάδας, με τον εφοπλιστή και σύζυγο της Μαριέττας Χρουσαλά να προσθέτει στην περιουσία του μια φοβερή βίλα αξίας 17.5 εκατομμυρίων δολαρίων στο Μαϊάμι.

Ο Πατίτσας, μέσω θυγατρικής του αγόρασε το σπίτι οκτώ υπνοδωματίων στην οδό 225 North Hibiscus Drive στο Μαϊάμι έναντι 11.4 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τα αρχεία. Η City National Bank of Florida παρείχε δάνειο ύψους 11.4 εκατ. δολαρίων στο επενδυτικό fund, του οποίου ηγούνταν ο Μάικλ Σκοτ από το Beverly Hills και ο Πατίτσας ως διαχειριστής. Οι δυο τους ένωσαν τις δυνάμεις τους, με τον Σκοτ να είναι επενδυτής κατά κύριο λόγο σε κινητά σπίτια.

Πέρυσι, το σπίτι άλλαξε χέρια δύο φορές μέσα σε τρεις μήνες. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της CrossCountry Mortgage, Ρόναλντ Λέονχαρντ, πλήρωσε 11.8 εκατομμύρια δολάρια για το ακίνητο τον Φεβρουάριο του 2021. Τον Απρίλιο, την πούλησε για 13 εκατομμύρια δολάρια σε μια εταιρεία με επικεφαλής τον Γιανγκ Κιμ, ο οποίος στη συνέχεια την πούλησε στον Πατίτσα.

Σύμφωνα με το Realtor.com, το ακίνητο διαθέτει πέντε μπάνια και εκτείνεται σε 7.050 τετραγωνικά μέτρα. Κατασκευάστηκε το 1934 σε έκταση 0.6 στρεμμάτων και διαθέτει στέγη από βαρελότο και εξωτερικούς τοίχους σε σομόν χρώμα, σύμφωνα με τις φωτογραφίες της Redfin.

Το σπίτι, μάλιστα, ήταν προγραμματισμένο να κατεδαφιστεί πριν ο Λέονχαρντ κάνει την απροσδόκητη προσφορά του πέρυσι. Η αγορά του Πατίτσα σηματοδοτεί την τελευταία σε μια σειρά από πωλήσεις παραθαλάσσιων ακινήτων στο Miami Beach, με το νησί Hibiscus να επωφελείται εξίσου από τη δραστηριότητα.

Related posts

Αποκάλυψη φωτιά για Κέιτ Μίντλετον: Από ποια μορφή καρκίνου πάσχει τελικά η πριγκίπισσα

Τεράστια «Βóμβα» στην Ελληνική Showbiz με τον «Σασμό» – Διάσημοι ηθοποιοί της σειράς ζευγάρι και στη ζωή

Ασταμάτητος ο Παλαιοχριστιανός: Έκανε κίνηση-ματ και ετοιμάζεται να φέρει τα πάνω-κάτω στην Ελλάδα