Δίδυμα κοριτσάκια: Γεννήθηκαν κωφά και άκουσαν για πρώτη φορά με τη βοήθεια κοχλιακών εμφυτευμάτων

Δίδυμα κοριτσάκια: Η επέμβαση που τους χάρισε ακοή

Κάτι τέτοιες στιγμές είναι που αγαπούμε την επιστήμη και την ιατρική, η οποία έχει κάνει τεράστιες προόδους, χαρίζοντας σε πολλούς ανθρώπους με ιδιαιτερότητες μια κανονική ζωή, χωρίς περιορισμούς. Έτσι και την περίπτωση των δυο κοριτσιών από την Πάτρα, οι οποίες κατάφεραν για πρώτη φορά στην ζωή τους να ακούσουν.

Η καλή είδηση των ημερών αφορά δύο δίδυμα κωφά κοριτσάκια που κατάφεραν να ακούσουν, έπειτα από την τοποθέτηση κοχλιακών εμφυτευμάτων στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Η εμπειρία του προσωπικού στην αμφίπλευρη τοποθέτηση κοχλιακών εμφυτευμάτων στα παιδιά καλλιέργησε την εμπιστοσύνη των δυο γονέων από την Πάτρα για την διπλή επέμβαση στα δίδυμα παιδιά τους.

Η σχετική ανάρτηση για την επέμβαση κοχλιακών εμφυτευμάτων σε δίδυμα κορίτσια

Όπως διαβάζουμε στην σχετική ανάρτηση, για πρώτη φορά στα ιατρικά χρονικά του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου τοποθετήθηκαν την ίδια μέρα κοχλιακά εμφυτεύματα σε δίδυμα.

«Όντας επί σειρά ετών το Κέντρο Κοχλιακών Εμφυτεύσεων με τις περισσότερες ανά έτος κοχλιακές εμφυτεύσεις πανελληνίως, αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια που καταφέρνουμε και φέτος να επιτελούμε με επιτυχία το ιερό μας καθήκον» σημειώνεται σε ανάρτηση του νοσοκομείου στην επίσημη σελίδα του στα social media.

Πως λειτουργεί το σύστημα που εμφυτεύτηκε στα δίδυμα κορίτσια

Το σύστημα κοχλιακού εμφυτεύματος θεωρείται η πιο σύγχρονη μέθοδος αποκατάστασης, του προβλήματος της βαρηκοΐας. Μετατρέπει τους καθημερινούς ήχους σε κωδικοποιημένους ηλεκτρικούς παλμούς. Αυτοί, διεγείρουν τις νευρικές ίνες στον κοχλία. Το ακουστικό νεύρο μεταφέρει τα σήματα στον εγκέφαλο όπου γίνονται αντιληπτά ως ήχοι. Η τοποθέτηση του κοχλιακού εμφυτεύματος γίνεται με γενική αναισθησία, με μία τομή πίσω από το πτερύγιο.

Related posts

Πεφήφανη η Ελλάδα για μία ακόμη φορά: Φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών κέρδισαν την 1η θέση σε παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής

Σούσουρο στη Πάτρα: Ο Διοικητής νοσοκομείου έκανε νυχτερινή έφοδο με τις πιτζάμες για να τσακώσει όσους εργαζόμενους έλειπαν

Μια ηρωίδα της διπλανής πόρτας: Φοιτήτρια από την Πάτρα έτρεξε να κάνει ΚΑΡΠΑ σε άνδρα που υπέστη ανακοπή και του έσωσε τη ζωή

Πανικός σε γειτονιά της Πάτρας: «Σήκωσε» 30.000 ευρώ από την τράπεζα, τα πέταξε σε κάδο και τα… εξαφάνισαν

«Πρώτη φορά το έκανα, ήμουν σε σοκ»: Αυτός είναι ο διανομέας που έσωσε τον 60χρονο που έπαθε έμφραγμα

«Φύλακας άγγελος» ένας διανομέας: Παράτησε τη παραγγελία, έκανε ΚΑΡΠΑ και έσωσε άνδρα που έπαθε έμφραγμα

Θρίλερ στη Πάτρα: Βρέθηκε νεκρή η 41χρονη που σκότωσε και έβαλε το νεκρό μωρό της στην κατάψυξη

Ντύθηκε στα μαύρα η Πάτρα: Θρήνος στην κηδεία του 22χρονου αγαθού γίγαντα, Δημήτρη Σκόνδρα

Όλοι κοιτούσαν τους κοιλιακούς της: Η εκρηκτική εμφάνιση της Μελίνας Ασλανίδου στην πίστα με ολόσωμη φόρμα και η αποθέωση