Δήμητρα Σερεμέτη: Η «θεία Χριστίνα» που αγαπήθηκε στο «Ρετιρέ», οι 40 ταινίες και το πρόβλημα στα μάτια μέχρι να φύγει απ’ τη ζωή

Δήμητρα Σερεμέτη: Όλα όσα δεν γνωρίζατε

Μέσα από την συμμετοχή της στην πετυχημένη ελληνική σειρά “Ρετιρέ” ως θεία Χριστίνα, αγαπήθηκε ιδιαίτερα η ηθοποιός Δήμητρα Σερεμέτη, η οποία έπαιξε σε περισσότερες από 40 ελληνικές ταινίες του παλιού κινηματογράφου. Ήταν παντρεμένη με τον αγαπημένο ηθοποιό του κινηματογράφου Κώστα Παπαχρήστο και έζησε μια ήρεμη ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η Δήμητρα Σερεμέτη γεννήθηκε στον Αμπελώνα Λαρίσης, το 1933 και στα εφηβικά της χρόνια μετακόμισε στην Αθήνα με την οικογένεια της. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και του Πέλου Κατσέλη και σε ηλικία 26 ετών έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο στη γνωστή σε όλους ταινία των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου «Ο Ηλίας του 16ου».

Δήμητρα Σερεμέτη: Η φιλμογραφία

Τα επόμενα χρόνια βρέθηκε να παίζει μαζί με τα γνωστά ονόματα της υποκριτικής, Κωνσταντάρα, Βουγιουκλάκη και Αυλωνίτη και ακολούθησαν οι ταινίες: «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες», «Ζητείται ψεύτης», «Παλλικαράκια της παντρειάς», «Τζένη Τζένη», «Τέντιμποι αγάπη μου» και πολλές ακόμη. Χαρακτηριστικά μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’70 είχε παίξει σε 27 ταινίες.

Τα επόμενα χρόνια μεταπήδησε με επιτυχία στη βιντεοκασέτα και την είδαμε και ως μητέρα του Στάθη Ψάλτη στην ταινία «Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ». Ήταν εξαιρετικά ταλαντούχα και δραστήρια και είχε διατελέσει και αντιπρόεδρος του Σωματείου Ηθοποιών.

Στην τηλεόραση έπαιξε τη δεκαετία του ’90 σε δημοφιλείς σειρές όπως «Το Ρετιρέ», «Οι Τρεις Χάριτες: Ακρότητες», ενώ μια από τις τελευταίες της τηλεοπτικές εμφανίσεις ήταν το 2006 στη σειρά “Επτά θανάσιμες πεθερές”

Έζησε μια ευτυχισμένη ζωή στο πλευρό του συζύγου της, ο οποίος πέθανε μετά από ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη το 1995 κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίες “Πρόβα νυφικου”. Δεν απέκτησε παιδιά και πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής της μόνη της μακριά από κοσμικές εμφανίσεις.

Δήμητρα Σερεμέτη: Το σοβαρό πρόβλημα με την όρασή της

Σε συνέντευξή της το 2011 είχε αποκαλύψει ότι αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα με τα μάτια της και είχε μειωθεί αισθητά η όραση της. «Αντιμετωπίζω ένα τραγικό πρόβλημα υγείας. Έχω ωχρά κηλίδα και στα δύο μου μάτια. Δεν με πειράζει. Έχει κι άλλες εκφάνσεις η ζωή, έστω κι αν δεν είναι πολύ ευχάριστες».

Έφυγε από τη ζωή το 2014 σε ηλικία 81 ετών.

Related posts

Επıχειρηματίας, φίλος του Χάρι και της Μέγκαν: «Λuπάμαι που η Κέιτ έχει καpκiνο αλλά το παλάτı είπε αυτό το ψέμα»

Γιατί ο Χριστός αφού αναστήθηκε έφαγε ψητό ψάρι και μέλι;

Νέο λουκέτο σε εργοστάσιο μετά την «Γιούλα» – Δεν το πιστεύει κανείς