Δημήτρης Παπαμιχαήλ – Δέσπω Διαμαντίδου: Φωτογραφίες από τον θυελλώδη έρωτα τους που άφησε εποχή

by Τόνια Τζαφέρη

Δημήτρης Παπαμιχαήλ – Δέσπω Διαμαντίδου: Σπάνιο φωτογραφικό από τους δυο

Μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τον θυελλώδη έρωτα που τράβηξε τα βλέμματα όλων και αφορούσε τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και την Δέσπω Διαμαντίδη

Δημήτρης Παπαμιχαήλ και Δέσπω Διαμαντίδου έζησαν έναν μεγάλο έρωτα, κρατώντας, ωστόσο, την προσωπική τους ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Δύο σπάνιες φωτογραφίες από την εποχή που ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ και η Δέσπω Διαμαντίδου είχαν δεσμό ταξίδεψαν τους χρήστες του Instagram, σε μια άγνωστη εποχή -ειδικά σε όσους είχαν συνδέσει τον σπουδαίο ηθοποιό αποκλειστικά με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Δημήτρης Παπαμιχαήλ – Δέσπω Διαμαντίδου: Φωτογραφίες από τον θυελλώδη έρωτα τους που άφησε εποχή

Στο επίσημο λογαριασμό του Δημήτρη Παπαμιχαήλ στο Instagram, τον οποίο διαχειρίζεται ο γιος του, Γιάννης, ανέβηκαν δύο φωτογραφίες από την εποχή που ο σπουδαίος ηθοποιός ζούσε έναν παράφορο έρωτα με την αξέχαστη Δέσπω Διαμαντίδου.

Κοινές εικόνες από τον Παπαμιχαήλ και την Διαμαντίδου

Παρά το γεγονός ότι τους χώριζε μια μεγάλη διαφορά ηλικίας, όταν γνωρίστηκαν το 1955 σε παράσταση του Εθνικού Θεάτρου (όταν εκείνος ήταν ακόμα μαθητής στη σχολή και εκείνη πρωταγωνίστρια με μια σπουδαία πορεία ήδη στο ενεργητικό της), ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ την ερωτεύτηκε. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα της εποχής, ο νεαρός τότε ηθοποιός μαγεύτηκε από την ευγενική της φυσιογνωμία και τη γοητεία της και οι δυο τους καθόλου δεν προβληματίστηκαν για τα 18 χρόνια που τους χώριζαν. Μάλιστα, φήμες τους ήθελαν να έχουν παντρευτεί κρυφά, κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.

Δημήτρης Παπαμιχαήλ – Δέσπω Διαμαντίδου: Φωτογραφίες από τον θυελλώδη έρωτα τους που άφησε εποχή

Το ζευγάρι θα συνυπάρξει για πρώτη φορά καλλιτεχνικά με τη γυναίκα που θα αλλάξει για πάντα τα δεδομένα, την Αλίκη Βουγιουκλάκη, το 1960 και την ταινία «Μανταλένα», όπου η Διαμαντίδου υποδύεται τη μητέρα του Παπαμιχαήλ, ενώ ένα χρόνο αργότερα, η ίδια θα παίξει τη μητέρα της Βουγιουκλάκη, στην «Αλίκη στο Ναυτικό».

Στις 13 φορές που το ζευγάρι θα συνυπάρξει στη θεατρική σκηνή, το 1964 στο σανίδι θα βρεθεί μαζί τους και η Βουγιουκλάκη, στην παράσταση «Κολόμπο». Εκεί ήταν που ο Δημήτρης και η Αλίκη ένιωσαν τον κεραυνοβόλο έρωτα να τους συγκλονίζει και η σχέση εκείνου με τη Δέσπω Διαμαντίδου τελείωσε. Αν και ο Τύπος τότε έγραφε για τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ της Αλίκης και του Παπαμιχαήλ, όταν το μετέπειτα ζευγάρι γύρισε από τη Ρώμη και τα γυρίσματα της Μοντέρνας Σταχτοπούτας, κάτι φάνηκε να έχει αλλάξει. Η Δέσπω Διαμαντίδου πάντως αντιμετώπισε με μεγάλη αξιοπρέπεια το τέλος της σχέσης τους, όπως άλλωστε την έζησε κιόλας, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τα δημοσιεύματα της εποχής.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του δημοσιογράφου Πάνου Ζιόγκα και το περιοδικό Down Town, σε συνέντευξη Τύπου για τη «Μοντέρνα Σταχτοπούτα» του 1964, ενώ παίζει ακόμα η παράσταση «Κολόμπο», ο Παπαμιχαήλ και η Βουγιουκλάκη ανακοινώνουν τον γάμο τους.

Μάλιστα, αν όντως είχε παντρευτεί τη Διαμαντίδου, ήταν ακόμα παντρεμένος μαζί της, την περίοδο που ανακοινώθηκε ο γάμος του με την Αλίκη. Κάποια στιγμή λοιπόν ο γνωστός δημοσιογράφος της εποχής, Απόστολος Βραχιολίδης, ρώτησε τον Παπαμιχαήλ αν ήξερε κάποιον «Γληνό», ο οποίος, σύμφωνα με τις φήμες ήταν αυτός που τον πάντρεψε με τη Διαμαντίδου. Έξαλλος ο Παπαμιχαήλ, χαστούκισε τον δημοσιογράφο, με την Αλίκη να κλαίει με αναφιλητά στην αγκαλιά του Αλέκου Σακελλάριου.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo