Δημοσιογράφος παρίστανε την τρελή και αποκάλυψε της θηριωδίες ψυχιατρείου, εισβάλοντας στα άδυτά του

Ιστορία δημοσιογράφου: Παρίστανε την τρελή και εισέβαλε στα άδυτα βάναυσου ψυχιατρείου

Ιστορία δημοσιογράφου: Μια ακόμη ιστορία από το παρελθόν έρχεται στο φως και μας συγκλονίζει. Πρόκειται για μια ιστορία μιας δημοσιογράφου, που με σκοπό να αποκαλύψει την αλήθεια. Αλλά και να βοηθήσει όσους το είχαν ανάγκη… έφτασε μέχρι την ψυχιατρική κλινική. Και μάλιστα όχι μια κανονική κλινική, αλλά μια πολύ βάναυση. Ευτυχώς όμως, χάρη σε εκείνοι, οι υπεύθυνοι ήρθαν αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη.

Πόσο εύκολο όμως είναι να προσποιηθείς ότι είσαι ψυχικά ασθενής, προκειμένου να ψάξεις την αλήθεια; Και στην συνέχεια να εξιστορήσεις όλα τα γεγονότα μέσα από λέξεις;

Ας γνωρίσουμε την δημοσιογράφο, πρωταγωνίστρια της ιστορίας

Η δημοσιογράφος, Nellie Bly, γεννήθηκε στην Πενσιλβανία το 1864, έχοντας το όνομα, Elizabeth Cochran. Η ίδια προσελήφθη ως δημοσιογράφος σε πολύ νεαρή ηλικία, λόγω του ταλέντου της. Άρχισε να γράφει άρθρα ως Nellie Bly. Αυτά είχαν ως θεματολογία τη φτώχεια, τα διαζύγια και τις συνθήκες εργασίας.

Σύντομα ξεκίνησε να δουλεύει στην πολύ μεγάλη εφημερίδα «The New York World». Επί χρόνια γίνονταν λόγος για τη βάναυση ψυχιατρική κλινική «New York City Lunatic Asylum». Οι ασθενείς βίωναν κακοποίηση.

Η Nellie Bly αποφάσισε να μπει στα άδυτα της συγκεκριμένης ψυχιατρικής κλινικής. Εκεί, υπήρχαν πάνω από 1.600 ασθενείς. Ήταν οι διπλάσιοι από όσους μπορούσε να στεγάσει το κτίριο. Μπαγιάτικο ψωμί, αραιό χυλό και χαλασμένα φρούτα ήταν αυτά που σέρβιραν για βραδινό. Οι ασθενείς έκαναν μπάνιο μία φορά την εβδομάδα στο ίδιο νερό.

Οι υπάλληλοι χτυπούσαν, έδεναν και κλωτσούσαν τους ασθενείς. Κάποιους τους τραβούσαν από τα μαλλιά και έβαζαν τα κεφάλια τους σε παγωμένο νερό. Μετά από δέκα ημέρες, ένας δικηγόρος απαίτησε να απελευθερώσουν την Nellie Bly.

Η συνέχεια της δημοσιογράφου μετά την εμπειρία στην κλινική

Σε περίπτωση που δεν είχε παρέμβει η εφημερίδα, πιθανώς να είχε μείνει εκεί για πάντα. Ο γιατρός που ήταν υπεύθυνος για εκείνη επέμενε πως ήταν τρελή παρά την φυσιολογική συμπεριφορά της. Αφού ελευθερώθηκε, η Nellie έγραψε την αναφορά που της έδωσε παγκόσμια φήμη: «Δέκα μέρες στο τρελάδικο».

Οι αρχές αναγκάστηκαν να ερευνήσουν την κλινική. Οι υπεύθυνοι ήρθαν αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη. Επιπλέον, η χρηματοδότηση αυξήθηκε και οι συνθήκες στο άσυλο βελτιώθηκαν αρκετά. Η Nellie Bly συνέχισε να πολεμάει για τα δικαιώματα των εργατών. Η αληθινή ιστορία της έλαβε τέλος, το 1922, όταν και πέθανε από λοίμωξη στα πνευμόνια σε ηλικία 57 ετών στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη.

Related posts

Ο σκιτσογράφος ΚΥΡ προβλέπει το μέλλον του Στέφανου Κασσελάκη

3 ζώδια που έχουν την έκτη αίσθηση – Η διαίσθησή τους είναι τpoμακτική, καταλαβαίνουν τα πάντα

Είναι 20 χρόνια μαζί, έχουν 1 κόρη: Η άγνωστη κοúκλα σύζυγος του Δημήτρη Κόκοτα ζει μακριά από τη δημοσιóτητα