Δώρα Χρυσικού: Ένα αγέννητο παιδί με έσωσε – Ανακάλυψα ότι έχω καρκίνο στην εξωσωματική

by Τόνια Τζαφέρη

“Η αρρώστια δεν θα μου πάρει αυτό που είμαι”

«Αυτή τη στιγμή κάνω χημειοθεραπείες, είμαι προς το τέλος και έχω ακόμα δύο από το σύνολο των έξι. Τον Μάϊο διαγνώστηκα με καρκίνο των ωοθηκών κι έκανα δύο πολύ δύσκολες επεμβάσεις.

Η δεύτερη ήταν πάρα πολύ δύσκολη, διήρκησε 9 ώρες και μου αφαίρεσαν ό,τι είχα και δεν είχα… Μήτρα, ωοθήκες, λεμφαδένες, λέγεται ολική υστερεκτομή. Μου αφαίρεσαν και τη χολή προληπτικά. Ήταν μία δύσκολη κατάσταση και είναι πολύ σοκαριστικό για έναν άνθρωπο τόσο συνεπή στις εξετάσεις του».

Δώρα Χρυσικού: Ένα αγέννητο παιδί με έσωσε – Ανακάλυψα ότι έχω καρκίνο στην εξωσωματική

Συγκλονίζουν οι δηλώσεις της γνωστής ηθοποιού, σχετικά με τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε. Η ηθοποιός που φέτος παρακολουθούμε μέσα από τη σειρά του Mega, η «Γη της Ελιάς» στο ρόλο της «Αρετής Καπερνάρου», μίλησε στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα και αποκάλυψε τη δύσκολη μάχη που δίνει με τον καρκίνο από τον περασμένο Μάιο.

Δώρα Χρυσικού: “Έδωσα και δίνω μία πολύ σκληρή μάχη και την έχω κερδίσει”

Να μαθαίνεις στα 44 σου ότι διαγνώστηκες με καρκίνο, η λέξη και μόνο δημιουργεί μία πολύ συγκεκριμένη κατάσταση κι έχει ένα συγκεκριμένο πρόσημο. Είναι σαν να περνάς από ηλεκτροφόρα καλώδια. Βλέπεις το σώμα σου να αλλάζει… Έχω έρθει εδώ με το μαντήλι μου, διότι το φάρμακο κάνει πτώση των μαλλιών, έχω χάσει τις βλεφαρίδες μου, αναγκάστηκα να κάνω τατουάζ στο φρύδι και όλα αυτά σε μία κατάσταση γυρισμάτων που έπρεπε να έχω την εικόνα που είχα και πριν. Έπρεπε να φτιάξω μία περούκα με τα μαλλιά που είχαμε φτιάξει στον πιλότο. Η ασθένεια γενικότερα παίρνει ό,τι την αφήνεις να πάρει. Δεν πρέπει να καταρρεύσεις», είπε η ηθοποιός.

Η ίδια εξομολογήθηκε ότι από την αρχή της περιπέτειάς της αντιμετωπίζει την κατάσταση με μεγάλο πείσμα και δύναμη που δεν ήξερε ότι έχει. «Έδωσα και δίνω μία πολύ σκληρή μάχη και την έχω κερδίσει. Η αρρώστια δεν θα μου πάρει αυτό που είμαι».

Όπως αποκάλυψε ανακάλυψε τον καρκίνο όταν ήταν σε διαδικασία εξωσωματικής. «Ο γιατρός μου τότε είδε κάτι εκεί που δεν του άρεσε. Ο καρκίνος των ωοθηκών είναι ένας δύσκολος καρκίνος γιατί δεν δίνει σήμα. Επί της ουσίας ένα αγέννητο παιδί, έσωσε τη ζωή μου».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν