Δώστε προσοχή: Αυτά είναι τα 3 λάθη που κάνετε και καταστρέφουν τα πιάτα και τα ποτήρια σας

by Εύα Ζαχαριάδη

Δώστε προσοχή: Οι συνήθειες που καταστρέφουν τα πιάτα και ποτηριά

Χωρίς να το καταλάβουμε, υπάρχουν απλές συνήθειες που καταστρέφουν καθημερινά αντικείμενα όπως πιάτα και ποτήρια. Ειδικά όταν αυτά τα αντικείμενα είναι που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση τότε το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα πιάτα και τα ποτήρια μας τα οποία με τον καιρό φθείρονται ενώ μεγάλο ρόλο παίζει το πώς τα αποθηκεύουμε και τα καθαρίζουμε. Δείτε τρεις συνήθειες που συμβάλλουν σ’ αυτό

Δώστε προσοχή: Αυτά είναι τα 3 λάθη που κάνετε και καταστρέφουν τα πιάτα και τα ποτήρια σας

Δώστε προσοχή στις συνήθειες που καταστρέφουν τα πιάτα και τα ποτήρια σας

  • Ξέπλυμα πιάτων πριν την τοποθέτηση στο πλυντήριο

Οι περισσότεροι συνηθίζουν να ξεπλένουν τα πιάτα με πριν τα τοποθετήσουν στο πλυντήριο πιάτων θεωρώντας ότι αυτή είναι μια καλή κίνηση. Ωστόσο οι περισσότερες φόρμουλες απορρυπαντικών πιάτων έχουν ένζυμα που στοχεύουν το φαγητό. Όταν δεν το βρίσκουν, επιτίθενται στο ίδιο το πιάτο με αποτέλεσμα να αφήνουν θαμπά σημάδια.

  • Η τοποθέτηση των ποτηριών στο ντουλάπι

Ακόμη και αν έχετε δει σε πολλά μαγαζιά τα ποτήρια να είναι τοποθετημένα με το χείλος του ποτηριού προς τα κάτω, αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να κάνετε και εσείς στο ντουλάπι σας. Το πάνω χείλος είναι πολύ πιο ευαίσθητο οπότε φροντίστε να αποθηκεύετε τα ποτήρια σας με το χείλος προς τα πάνω ώστε να μην στηρίζεται όλο το βάρος του ποτηριού πάνω σε αυτό.

  • Η αποθήκευση των πιάτων

Καλό θα ήταν να μην βάζετε τα πιάτα σας μέσα σε ντουλάπια το ένα πάνω στο άλλο. Αν δεν έχετε ειδικές θήκες για να είναι όρθια ή πολύ χώρο, χρησιμοποιήστε αυτοσχέδια ενδιάμεσα προστατευτικά όπως τα φίλτρα του καφέ.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo