Δώστε τέλος στα μυγάκια και τις σκνίπες: Πέντε φυσικοί, απλοί και οικονομικοί τρόποι για να απαλλαγείτε μία και καλή

Μυγάκια και σκνίπες: Δώστε τέλος στα έντομα που σας ταλαιπωρούν

Οι μύγες και τα μικρά μυγάκια είναι φορείς αμέτρητων επικίνδυνων μικροβίων και ασθενειών και έχουν την τάση να πετούν αδιάκοπα από τα πιο βρώμικα σημεία (σκουπίδια, περιττώματα) προς το φαγητό που τρώμε και μετά πάνω μας.

Αυτό που κάνει τις μύγες, όμως, πραγματικά αηδιαστικές είναι το ότι, ενώ προσελκύονται από τη μυρωδιά του φαγητού, καθώς δεν μπορούν να φάνε στερεές τροφές, όταν το πλησιάζουν κάνουν εμετό πάνω του, διαλύοντάς το και μετά το ρουφούν, ενώ ταυτόχρονα το μολύνουν.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να αντιμετωπίσετε φυσικά τις μύγες είναι να καθαρίσετε ή να καταστρέψετε τις αναπαραγωγικές πηγές τους. Έτσι θα μπορέσετε να τις απομακρύνετε και να εμποδίσετε να εμφανιστούν καινούργιες. Στη συνέχεια, θα πρέπει να δώσετε μάχη με τις μύγες που έχουν απομείνει.

Δώστε τέλος στα μυγάκια και τις σκνίπες: Πέντε φυσικοί, απλοί και οικονομικοί τρόποι για να απαλλαγείτε μία και καλή

Αυτές είναι οι οικολογικές επιλογές για να δώσετε τέλος στις μύγες και τα έντομα 

Πριν από την παρασκευή του φυσικού σας φυτοφαρμάκου, θα χρειαστείτε ένα φλιτζάνι ή βαζάκι, ένα λαστιχάκι και πλαστική μεμβράνη.

Θα βάλετε ένα από τα πέντε μείγματα που ακολουθούν μέσα στο βαζάκι, θα το σκεπάσετε πολύ σφιχτά με τη μεμβράνη και θα το ασφαλίσετε με το λαστιχάκι. Θα τρυπήσετε τη μεμβράνη σε διάφορα σημεία με τη μύτη ενός στυλό ή κάτι παρόμοιο σε μέγεθος. Στη συνέχεια, απλά παρακολουθείστε το να κάνει τη δουλειά του!

Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο είναι πραγματικά ένα θαυματουργό φάρμακο. Θα ζεστάνετε 1/2 φλιτζάνι μηλόξυδο και θα προσθέσετε λίγες σταγόνες υγρό σαπούνι πιάτων για να κάνετε το υγρό βαρύτερο και επομένως πιο δύσκολο για τα έντομα να δραπετεύσουν. Τα μυγάκια και οι σκνίπες δεν θα μπορούν να αντισταθούν!

Κόκκινο Κρασί

Συνδυάστε 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί με 1 1/2 φλιτζάνι νερό. Τοποθετήστε το βαζάκι στο σημείο όπου βλέπετε ότι συγκεντρώνονται τα περισσότερα μυγάκια και παρακολουθείστε τα καθώς μπαίνουν μέσα στις τρύπες χωρίς να έχουν τρόπο διαφυγής.

Μπορεί να χρειαστεί να αδειάσετε το δοχείο μερικές φορές και να φτιάξετε καινούργιο διάλυμα, ανάλογα με τη σοβαρότητα του προβλήματος.

 Γάλα, Πιπέρι & Ζάχαρη

Θα ζεστάνετε δύο φλυτζάνια γάλα και στη συνέχεια θα προσθέσετε 8κ.σ. ζάχαρη και 4κ.σ.πιπέρι σε σκόνη. Έπειτα, θα αφήσετε το μείγμα σε ένα ρηχό πιάτο κοντά στις προβληματικές περιοχές. Τα παράσιτα θα πετάξουν απευθείας πάνω στο υγρό, αλλά επειδή το μείγμα είναι βαρύ, δεν θα μπορέσουν να δραπετεύσουν.

 Φρούτα & Λαχανικά

Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να προσελκύσετε τα μυγάκια και τις σκνίπες στην παγίδα σας, από το να τους βάλετε αυτό που αγαπούν περισσότερο; Φρούτα και λαχανικά! Μπορεί να χρειαστείτε ένα μεγαλύτερο βάζο για τη μέθοδο αυτή, αλλά η ιδέα είναι η ίδια: θα λιώσετε τα χαλασμένα φρούτα και λαχανικά αντί να τα πετάξετε στα σκουπίδια, θα τα βάλετε στο βαζάκι και έτοιμο!

Σπρέι με άρωμα λεμονιού

Εάν δεν θέλετε να φτιάξετε μια παγίδα, ψεκάστε την περιοχή με ένα σπρέι από δυνατό άρωμα λεμονιού για να μην εξαπλωθούν. Το άρωμα του λεμονιού δεν αρέσει καθόλου στα μυγάκια και τις σκνίπες και έτσι θα το αποφύγουν με κάθε τρόπο.

Για καλύτερα αποτελέσματα, αναμείξτε 2 φλυτζάνια ζεστό νερό με 10-15 σταγόνες έλαιο λεμονόσπορου (lemongrass) σε ένα μπουκάλι με αντλία ψεκασμού. Κατόπιν ψεκάστε όλες τις επιφάνειες της κουζίνας σας.

Για να κρατήσετε τα έντομα αυτά μακριά από τα φυτά σας, αναμείξτε 4 φλυτζάνια νερό με 2 φλυτζάνια υγρό σαπούνι πιάτων με άρωμα λεμόνι, και στη συνέχεια ψεκάστε τα μολυσμένα φυτά.

Ένα φυσικό σπρέι σε δύο παραλλαγές με τα εξής υλικά, για να απαλλαγείς από τις σκνίπες

Οι αριθμοί των κουνουπιών και των σκνιπών είναι ασύλληπτοι. Τα έντομα αυτά, έχουν την δυνατότητα να προσαρμόζονται τόσο καλά στο περιβάλλον, ώστε όσο αντίξοες και αν είναι οι κλιματολογικές συνθήκες, όσο πολλοί κι αν είναι οι εχθροί τους (σαύρες, κ.λ.π.), πάντα επιβιώνουν σε μεγάλους πληθυσμούς. Η εξολόθρευση τους είναι οικολογικά ανεπίτρεπτη αλλά και ακατόρθωτη. Αυτό που είναι εφικτό είναι η απώθησή τους από το περιβάλλον στο οποίο ζούμε (σπίτι, δουλειά) αλλά και απώθηση τους από τον σκύλο μας και το περιβάλλον του. Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά εντομοαπωθητικά σκευάσματα.

  •  2 φλυτζάνια ζεστό νερό
  •  10 σταγόνες lemongrass (λεμονόσπορος)
  •  1 φλιτζάνι υγρό πιάτων με άρωμα λεμόνι
  •  2 μπουκαλάκια με αντλίες ψεκασμού

Στο πρώτο μείγμα θα αναμείξεις το ζεστό νερό με τον λεμονόσπορο και θα ψεκάσεις τους εσωτερικούς χώρους και στο δεύτερο ζεστό νερό με υγρό πιάτων για τα φυτά που έχεις στο μπαλκόνι. Το άρωμα του λεμονιού είναι κάτι που δεν συμπαθούν καθόλου οι σκνίπες και θα το καταλάβεις μετά το πρώτο “φλιτ”.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν