Δυσάρεστα νέα για τον Βασιλιά Κάρολο – Τέλος χρόνου, αρχίζουν τις ετοιμασίες

by Newsroom i-diakopes.gr
Δυσάρεστα νέα για τον Βασιλιά Κάρολο – Τέλος χρόνου, αρχίζουν τις ετοιμασίες

«Ο Κάρολος είναι πραγματικά πολύ άρρωστος»: Οι ετοιμασίες για την βασιλική κηδεία και η «επιχείρηση Γέφυρα Μενάι»
Η κατάσταση της υγείας του βασιλιά Κάρολου επιδεινώνεται σταδιακά, με αποτέλεσμα οι αξιωματούχοι των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ να ενημερώνουν τακτικά το πλάνο για την επικείμενη κηδεία του – οι προετοιμασίες για την οποία ξεκίνησαν την ημέρα μετά την ταφή της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο 75χρονος μονάρχης έχει παραμείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας από τότε που ανακοίνωσε την διάγνωσή του με καρκίνο τον Φεβρουάριο. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι το κάνει για να κρύψει τα σημάδια της ασθένειας.

Δυσάρεστα νέα για τον Βασιλιά Κάρολο – Τέλος χρόνου, αρχίζουν τις ετοιμασίες

Ειδικότερα, πηγές αναφέρουν στο αμερικανικό Daily Beast ότι η κατάσταση της υγείας του 75χρονου μονάρχη δεν είναι «καλή».

Ο βασιλιάς Κάρολος, εδώ και πολύ καιρό απέχει από τα φώτα της δημοσιότητας και ειδικά μετά την ανακοίνωσή του ότι πάσχει από καρκίνο, τον Φεβρουάριο, επιλέγει να μην κάνει δημόσιες εμφανίσεις, προφανώς, για να κρύψει τη βεβαρημένη κατάσταση της υγείας του.

«Φυσικά είναι αποφασισμένος να νικήσει ασθένεια. Όλοι παραμένουν αισιόδοξοι, αλλά είναι πραγματικά πολύ άρρωστος.», είπε στο αμερικανικό μέσο ενημέρωσης μια πηγή που περιγράφεται ως παλιός φίλος της βασιλικής οικογένειας.

Ο βασιλιάς Κάρολος δεν αποκάλυψε ποτέ με ποιον καρκίνο έχει διαγνωστεί, αλλά παραδέχτηκε ότι δεν ήταν καρκίνος του προστάτη, που είναι μια από τις πιο θεραπεύσιμες μορφές της νόσου.

Το Παλάτι δεν αποκαλύπτει τίποτα σχετικά με την πορεία της υγείας του 75χρονου μονάρχη. Ωστόσο ειδικοί και πολιτικοί σχολιαστές που έχουν μιλήσει δημοσίως αναφέρουν ότι ο βασιλιάς «ανταποκρίνεται πολύ καλά» στη θεραπεία.

Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρασκηνιακά οι βοηθοί του βασιλιά Καρόλου εξετάζουν τακτικά αντίγραφα ενός εγγράφου αρκετών εκατοντάδων σελίδων που περιγράφει τα σχέδια της βασιλικής κηδείας του, το οποίο ονομάστηκε «Επιχείρηση Γέφυρα Μενάι».

«Τα σχέδια έχουν «ξεσκονιστεί» και διατηρούνται ενεργά και ενημερωμένα.Είναι κάτι αναμενόμενο δεδομένου ότι ο βασιλιάς έχει διαγνωστεί με καρκίνο» δήλωσε στο Daily Beast η πηγή.

Τα εξαιρετικά λεπτομερή έγγραφα δημιουργήθηκαν την επομένη ημέρα από την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ στις 8 Σεπτεμβρίου 2022. Βρετανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στη Daily Beast ότι η «επιχείρηση Γέφυρα Μενάι» ενημερώνεται τακτικά, αλλά τόνισαν ότι πρόκειται για μία τυπική διαδικασία και ότι «θα ήταν παράλογο να εξάγει κανείς οποιαδήποτε συμπεράσματα» από αυτό το γεγονός.

Όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν επικαιροποιημένα πλάνα για την κηδεία τους που κατηγοριοποιούνται με κωδικούς, οι οποίοι παίρνουν τα ονόματά τους από γέφυρες. Για παράδειγμα το σχέδιο για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ ονομάστηκε Επιχείρηση «London Bridge».

Το σχέδιο για τον θάνατο του βασιλιά Καρόλου έχει πάρει το όνομά του από την κρεμαστή γέφυρα που συνδέει το νησί Anglesey με την ηπειρωτική Ουαλία.

«Φυσικά εξετάζουν κάθε πτυχή της επιχείρησης Γέφυρα Μενάι. Η κηδεία της βασίλισσας πήγε πήγε πολύ καλά και έθεσε ψηλά τον πήχη. Δεν είναι κάτι συναισθηματικό. Είναι μια δουλειά, που λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος που ασχολείται με τον προγραμματισμό των βασιλικών κηδειών.

Προτεινόμενα