«Έχασα το δικαίωμα να μιλάω ελεύθερα και ανοιχτά»: Συντετριμμένη η Άμπερ Χερντ μετά τη δικαίωση του Τζόνι Ντεπ

by Αντώνης Βαλμάς

Άμπερ Χερντ: Απαγοητευμένη με τη δικαστική απόφαση

Την απογοήτευσή της για την απόφαση των ενόρκων που δικαίωσαν τον Τζόνι Ντεπ στη δικαστική τους διαμάχη εκφράζει η Άμπερ Χερντ.

Σε δήλωσή της, λίγα λεπτά μετά την απόφαση του δικαστηρίου, η Χερντ κάνει λόγο για οπισθοδρομική απόφαση, η οποία γυρνά σε εποχές που οι γυναίκες δεν μιλούσαν για κακοποιητικές συμπεριφορές.

Αναλυτικά η δήλωση της Άμπερ Χερντ

«Η απογοήτευση που νιώθω σήμερα δεν περιγράφεται με λόγια. Είμαι συντετριμμένη που ο όγκος των αποδεικτικών στοιχείων δεν ήταν κατέστη αρκετός για να σταθώ στη δυσανάλογη δύναμη, επιρροή και πειθώ του πρώην συζύγου μου.

Είμαι ακόμη πιο απογοητευμένη με το τι σημαίνει αυτή η ετυμηγορία για άλλες γυναίκες. Είναι οπισθοδρόμηση. Πάει πίσω σε μια εποχή που μια γυναίκα που μιλά ανοιχτά θα μπορούσε να ντροπιαστεί και να ταπεινωθεί δημόσια. Ανατρέπει την ιδέα ότι η βία κατά των γυναικών πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη.

«Έχασα το δικαίωμα να μιλάω ελεύθερα και ανοιχτά»: Συντετριμμένη η Άμπερ Χερντ μετά τη δικαίωση του Τζόνι Ντεπ

Πιστεύω ότι οι δικηγόροι του Τζόνι κατάφεραν να κάνουν τους ενόρκους να αγνοήσουν το βασικό ζήτημα της ελευθερίας του λόγου, καθώς επίσης και τα στοιχεία που έπεισαν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Λυπάμαι που έχασα αυτή την υπόθεση. Αλλά είμαι ακόμα πιο λυπημένη που φαίνεται ότι έχασα το δικαίωμα που νόμιζα ότι είχα ως Αμερικανή – να μιλάω ελεύθερα και ανοιχτά».

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo