Έδινε μάχη με τον καρκίνο: Αυτή είναι η 47χρονη Γιασμίν που σκοτώθηκε από την πτώση βράχου στην Κρήτη

Πτώση βράχου στην Κρήτη: Η τραγική απώλεια της Γιασμίν Ριχάρ

Ασύλληπτη είναι η τραγωδία που συνέβη στην Αγία Φωτιά της Ιεράπετρας στην Κρήτη με θύμα την 47χρονη Γιασμίν Ριχάρ από την Σλοβενία που έχασε την ζωή της. Η 47χρονη αδικοχαμένη γυναίκα βρισκόταν στην Κρήτη με την οικογένεια της και την τελευταία μέρα των διακοπών της, αποκολλήθηκε βράχος που γκρέμισε την ταράτσα του ενοικιαζόμενου δωματίου που έμενε.

Το NeaKriti παρουσίασε την άτυχη 47χρονη Γιασμίν, η οποία είχε γεννηθεί στις 17 Αυγούστου του 1975 στη Σλοβενία. Μετέφραζε βιβλία από τα γαλλικά για μεγάλους εκδοτικούς και δημοσιογραφικούς οίκους της Σλοβενίας και φυσικά ήταν η μητέρα του 9χρονου αγοριού που διασώθηκε από τύχη. Ο 51χρονος σύζυγός της με το ίδιο επίθετο βρισκόταν στον ίδιο χώρο του δωματίου και ειδοποίησε με μήνυμα στο 112 μόλις κατέρρευσε το κτίσμα.

Η ιατροδικαστική έκθεση

Η αιτία θανάτου της άτυχης γυναίκας ήταν η ασφυξία ενώ βρέθηκε σε εμβρυική στάση στο κρεβάτι σκεπασμένη με ένα σεντόνι κάτω από μπάζα 1,5 μέτρου.

Την ώρα της κατολίσθησης του “φονικού” βράχου η 47χρονη γυναίκα βρισκόταν στο κρεβάτι της και κοιμόταν. Ο βράχος όπως κατρακύλησε χτύπησε την ταράτσα του δωματίου στο οποίο διέμενε με την οικογένειά της, η ταράτσα κατέρρευσε και την πλάκωσε ενώ ο βράχος συνέχισε την πορεία του και κατέληξε στην παραλία. Η Γιασμίν βρέθηκε κάτω από μπάζα σκεπασμένη με το σεντόνι χωρίς να φέρει εμφανή τραύματα ή χτυπήματα γεγονός που οδήγησε από την αρχή στο συμπέρασμα της ασφυξίας.

Πτώση βράχου στην Κρήτη: Τραγικό παιχνίδι της μοίρας για την 47χρονη Γιασμίν

Είχε ολοκληρώσει χημειοθεραπεία

Η ανεύρεσή της κάτω από τα μπάζα ήταν συγκλονιστική, αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι όταν οι διασώστες βρήκαν το πτώμα της ήταν σκεπασμένο με σεντόνι, το οποίο έκοψαν σε ένα σημείο για να σιγουρευτούν ότι κάτω από αυτό ήταν η γυναίκα που είχε καταπλακωθεί. Φαίνεται μάλιστα πως είχε μόλις ολοκληρώσει κάποιο σχήμα χημειοθεραπείας για την αντιμετώπιση του καρκίνου.

Η πρεσβεία της Σλοβενίας βοήθησε τον σύζυγο και τον γιο να εκδώσουν νέα ταξιδιωτικά έγγραφα γιατί τα δικά τους βρίσκονται θαμμένα στα συντρίμμια του ξενοδοχείου ενώ δεν αποκλείεται εφόσον εκδόθηκε χθες (1/11) το πόρισμα της Ιατροδικαστικής Εξέτασης να αναχωρήσουν σήμερα (2/11) για τη Σλοβενία μαζί με τη σορό της άτυχης γυναίκας που έχασε με τέτοιο μαρτυρικό τρόπο τη ζωή της στην Κρήτη ενώ έκανε διακοπές.

Θέμα στα σλοβενικά Media

Σε σλοβενική διαδικτυακή εφημερίδα αναφέρεται η είδηση για τον θάνατο της Γιασμίν Ριχάρ ως εξής: “Η Γιασμίν Ριχάρ, μεταφράστρια βιβλίων από τα γαλλικά, πέθανε στην Κρήτη, όπου έκανε διακοπές με την οικογένειά της. Είθε ο Κύριος να δεχθεί την εκλιπούσα με αιώνια χαρά και να δώσει ειρήνη και παρηγοριά στην οικογένειά της”, ανακοίνωσαν στο προφίλ της οικογένειας στο TW.

Το χρονικό

Πάνω από ξενοδοχείο της Κρήτης στην Ιεράπετρα, ένας μεγάλος βράχος αποσπάστηκε από την πλαγιά και σκότωσε την τουρίστρια που κοιμόταν με τον γιο της σε ένα από τα δωμάτια. Το Υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για Σλοβένο υπήκοο, ενώ ένας ακόμη Σλοβένος υπήκοος- ο γιος της- τραυματίστηκε. Ο γιος της νοσηλεύτηκε λόγω των τραυμάτων του ενώ ο σύζυγος της κοιμόταν σε άλλο δωμάτιο και δεν τραυματίστηκε.

Δεκάδες πυροσβέστες επενέβησαν στο σημείο και κατάφεραν να σώσουν το αγόρι. Η οικογένεια έκανε διακοπές στην Κρήτη και σκόπευε να επιστρέψει την Κυριακή πίσω στην πατρίδα.

Ο μικρότερος κόλπος της Αγίας Φωτιάς είναι πολύ δημοφιλής στους τουρίστες και απέχει λιγότερο από 15 χιλιόμετρα από την πόλη της Ιεράπετρας.

Related posts

Αποκάλυψη φωτιά για Κέιτ Μίντλετον: Από ποια μορφή καρκίνου πάσχει τελικά η πριγκίπισσα

Τεράστια «Βóμβα» στην Ελληνική Showbiz με τον «Σασμό» – Διάσημοι ηθοποιοί της σειράς ζευγάρι και στη ζωή

Ασταμάτητος ο Παλαιοχριστιανός: Έκανε κίνηση-ματ και ετοιμάζεται να φέρει τα πάνω-κάτω στην Ελλάδα