Έδωσε τα χρήματα που κέρδισε για καλό σκοπό και έγινε εθελοντής δότης μυελού των οστών – Ο λόγος για τον Γιώργο Ασημακόπουλο

Μια πράξη που αφιερώνει στον αδελφό του που έχει φύγει από την ζωή

Ο επιχειρηματίας – σχεδιαστής μόδας Γιώργος Ασημακόπουλος έπειτα από έξι μήνες παραμονής στον Άγιο Δομίνικο απολαμβάνει και αξιοποιεί το χρόνο του ποιοτικά στην Ελλάδα.

Το χρηματικό πόσο που έλαβε ο Γιώργος Ασημακόπουλος (31.000 ευρώ) από την παραμονή του στο Survivor θα μοιραστεί σε ιδρύματα για παιδιά που παλεύουν με τον καρκίνο

Ο δημοφιλής παίκτης του ριάλιτι επιβίωσης υλοποίησε τη δημόσια δέσμευσή του με το που μπήκε στο παιχνίδι και  προχώρησε σε μια πολύ γενναιόδωρη κίνηση, καθώς θα δωρίσει τα χρήματα (31.000 ευρώ) που κέρδισε από τη συμμετοχή του στο Survivor σε ιδρύματα κατά του παιδικού καρκίνου.

Ο πρώην παίκτης του ριάλιτι  είχε εξιστορίσει κατά τη διάρκεια παραμονής του μέσα στο  παιχνίδι πως σε νεαρή ηλικία έχασε τον αδερφό του Αλέξανδρο από καρκίνο.

Το Σάββατο 3 Ιουλίου ο Γιώργος Ασημακόπουλος βρέθηκε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» και έγινε εθελοντής δότης μυελού των οστών.

Γιώργος Ασημακόπουλος: Συναντήθηκε με την διοικητή του ογκολογικού νοσοκομείου Μαριαννα Β. Βαρδινογιαννη

Ακόμη, ο πρώην παίκτης του Survivor συναντήθηκε με τον διοικητή του ογκολογικού νοσοκομείου Μαριαννα Β. Βαρδινογιαννη, Μανώλη Παπασάββα και έδωσε μια από τις έξι επιταγές που έχει μοιράσει από το ποσό που κέρδισε.

Μιλώντας στο protothema.gr ο επιχειρηματίας αποκάλυψε ότι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, στη μνήμη του αδερφού του, θα κυκλοφορήσει παιδική σειρά ρούχων  με τίτλο «Αλέξανδος Angel», με τα έσοδα της δράσης να πηγαίνουν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Την ερχόμενη  εβδομάδα θα προσφέρει άλλες δυο επιταγές στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Στοργή» στη Θεσσαλονίκη και στη «Φλόγα» Βόλου, ενώ ήδη έχει προσφέρει χρήματα στο «Make A Wish» και στη «Φλόγα» Πάτρας.

«Είχαμε μια απώλεια, δραματική για εμένα. Μου στοίχισε τα παιδικά μου χρόνια, χάσαμε τον αδερφό μου από καρκίνο, από όγκο στο κεφάλι. Ήταν δραματικά τα χρόνια. Μου στέρησε τα παιδικά μου χρόνια, έπρεπε να στηρίζω τους γονείς μου. Έτρεχαν συνέχεια στα νοσοκομεία. Ήμουν μικρός τότε, δεν καταλάβαινα τι γίνεται.

Είχα στήριγμα τον αδερφό μου τον Γιάννη. Ήμασταν μόνοι μας στο σπίτι και ο μεγάλος μου αδερφός με πρόσεχε. Κάθε σπίτι έχει και τα δικά του προβλήματα. Αυτό με έκανε να σέβομαι αυτά που μου έχει δώσει ο Θεός. Την υγεία μου, σωματική και ψυχική», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στην κάμερα του Survivor.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Ασημακόπουλου πριν αποχωρήσει από το Survivor

Στον αποχαιρετιστήριο λόγο του, ο παίκτης μίλησε για τα συναισθήματα που του χάρισε η εμπειρία του Survivor, ενώ αποκάλυψε πως το χρηματικό πόσο που έχει λάβει από την παραμονή του στο ριάλιτι θα διατεθεί σε ιδρύματα για παιδιά που παλεύουν με τον καρκίνο.

«Το ταξίδι τελείωσε εδώ. Το ήξερα ότι θα φύγω εγώ σήμερα. Καλή δύναμη στα παιδιά. Νιώθω ελεύθερος και συγκινημένος. Το Survivor με έκανε να υπερβώ τον εαυτό μου και να καταλάβει κι ο κόσμος ότι πίσω από μια εικόνα κρύβονται πολλά πράγματα, όπως αυτό που είχα αναφέρει… αυτό με τον αδερφό μου… κι αυτές τις ημέρες τον έβλεπα πιο έντονα. Ευχαριστώ τον κόσμο που με ψήφισε και θέλω από τις απολαβές μου από εδώ στο παιχνίδι, να τις δωρίσω σε παιδιά με καρκίνο και σε κάποια ιδρύματα, που θα ασχοληθώ για Αθήνα και Θεσσαλονίκη γιατί πρέπει να υπάρχει μια εξέλιξη και τα χρήματα να πάνε σε κάποιους ωραίους σκοπούς. Έχω περάσει κάποια οικογενειακά προβλήματα, με έχουν κάνει πιο δυνατό κι ένιωσα την ανάγκη να κάνω κάποια πράγματα», είχε πει χαρακτηριστικά.

Ο Γιώργος Ασημακόπουλος ήταν ένας από τους πιο παλιούς παίκτες μέσα στο Survivor και κατάφερε να φτάσει ένα βήμα πριν από τον ημιτελικό.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, ο επιχειρηματίας λάμβανε 1000 ευρώ την εβδομάδα, ενώ παρέμεινε στο παιχνίδι για 26 εβδομάδες συν τις 5000 μπόνους που έδωσε ο Ατζούν, με αποτέλεσμα το ποσό που συγκέντρωσε να φτάνει τις 31.000 ευρώ.

Related posts

Στην εντατική ο αγαπημένος τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας – Η κατάσταση της υγείας του αυτή τη στιγμή

Η απόλυτη έκπληξη: Ποιο κόμμα κατεβάζει υποψήφιο τον Παλαιοχριστιανό

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»: Έξαλλη πασίγνωστη Ελληνίδα, βρήκε τον σύντροφό της με άλλη