Έφυγε από τη ζωή η Φιλιώ Πυργάκη – Ποια ήταν η αρχόντισσα του δημοτικού τραγουδιού

Φιλιώ Πυργάκη: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών

Φιλιώ Πυργάκη: Σε ηλικία 82 ετών πέθανε, μία από τις σημαντικότερες εκπροσώπους του δημοτικού τραγουδιού

Φιλιώ Πυργάκη: Η γνωστή τραγουδίστρια Μαρία Γιαννακά, έκανε γνωστή την είδηση του θανάτου της, με ανάρτησή της στο Facebook. Σε ηλικία 82 ετών πέθανε, μία από τις πιο σημαντικές εκπροσώπους του δημοτικού τραγουδιού. Τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο. Η τραγουδίστρια που άφησε την τελευταία της πνοή μετά από μάχη με την επάρατο νόσο. Μάλιστα, τον Μάιο είχε χάσει και τον σύζυγό της από καρκίνο.

Η ιστορία της Φιλιώς Πυργάκη

Γεννήθηκε στον Ασπρόκαμπο Κορινθίας το 1939 και τραγουδούσε σε πανηγύρια από την ηλικία των 14 ετών, από το 1953. Ύστερα από ένα ατύχημα που είχε, μετακόμισε στην Αθήνα, όπου παρουσιάστηκε στη δισκογραφική εταιρία Columbia, με την οποία κυκλοφόρησε πολλούς δίσκους 45 στροφών.

Ο πρώτος της δίσκος κυκλοφόρησε το 1967 και λεγόταν «Βαρέθηκα τα νιάτα μου», με μουσική και στίχους του Κώστα Κοντογιώργη, ο οποίος την είχε εντάξει στην ορχήστρα του. Αργότερα, αναγνωρίστηκε στον χώρο του Δημοτικού τραγουδιού και παράλληλα συνεργάστηκε με μεγάλους και σπουδαίους μουσικούς.

Η Φιλιώ Πυργάκη πέρα απο την Ελλάδα έκανε πολλές εμφανίσεις στο εξωτερικό (π.χ. στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στην Σκανδιναβία κ.α) και έτσι κυκλοφόρησε σε πολύ κόσμο το νεοδημοτικό τραγούδι με μεγάλη επιτυχία.

Υπολογίζεται ότι έχει κυκλοφορήσει πάνω από 200 διαφορετικούς δίσκους όλων των μορφών.

Φιλιώ Πυργάκη: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών

Φιλιώ Πυργάκη: Οι μεγάλες της επιτυχίες

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα