“Εγκλήματα”: Η σκηνή που είχε προκαλέσει σάλο από την γνωστή σειρά και το κανάλι αναγκάστηκε να την κόψει

by Τόνια Τζαφέρη

“Εγκλήματα”: Όσα έκοψε άρων άρων το κανάλι λόγω αντιδράσεων

Αποτελούσε μια από τις πιο αγαπημένες και αστείες ελληνικές σειρές, με τον κόσμο να μην χάνει επεισόδιο για επεισόδιο. Ωστόσο μια σκηνή ήταν αρκετή για να φέρει τα πάνω κάτω και τελικά να κοπεί.

Τα «Εγκλήματα» έγραψαν την ιστορία τους στην ελληνική τηλεόραση, αποτελώντας από τις αγαπημένες σειρές του ΑΝΤ1, με τεράστια επιτυχία τη διετία 1998-2000.

“Εγκλήματα”: Η σκηνή που είχε προκαλέσει σάλο από την γνωστή σειρά και το κανάλι αναγκάστηκε να την κόψει

Οι πρωταγωνιστές της σειράς είναι οι Μαρία Καβογιάννη, Κώστας Κόκλας, Καίτη Κωνσταντίνου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Υρώ Μανέ, Σταύρος Νικολαΐδης, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Σούλα Αθανασιάδου και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

Η σειρά προβαλλόταν κάθε Τρίτη στις 21:05, πλην του πρώτου επεισοδίου. Στις 31 Δεκεμβρίου 1999, προβλήθηκε μια εορταστική τηλεταινία 75 λεπτών. Τα επεισόδια του πρώτου κύκλου είναι 35 λεπτών, ενώ του δεύτερου κύκλου 45 λεπτών.

Η ιδέα για τη σειρά προήλθε από τους Καβογιάννη, Κόκλα, Κωνσταντίνου, Χατζηπαναγιώτη και Μανέ οι οποίοι τη σεζόν 1997-98 συμμετείχαν στη θεατρική παράσταση, Αναμείνατε Στο Ακουστικό Σας. Πλησίασαν τον Λευτέρη Παπαπέτρου και του ζήτησαν να δημιουργήσει μια σειρά για τη τηλεόραση που θα τους περιλάμβανε όλους τους.

Ποια ήταν η σκηνή που έκοψαν από τα εγκλήματα λόγω αντιδράσεων;

Μπορεί στο μυαλό μας να έχουν μείνει μερικές από τις πιο iconic σκηνές της επιτυχημένης σειράς, ωστόσο… υπάρχει μία συγκεκριμένη σκηνή που το κοινό κατάφερε να δει μόλις μία φορά. Στη συνέχεια η σκηνή αυτή κόπηκε από όλες τις επαναλήψεις και από τα DVD της σειράς που ανά καιρούς κυκλοφόρησαν.

Προκειμένου να διακωμωδήσουν οι δημιουργοί τις απιστίες της «Φλώρας», την έδειξαν να υποδέχεται με τον Αχιλλέα, σε μία σκηνή από το μέλλον, ένα μωρό σκούρου χρώματος. Η σκηνή αυτή θεωρήθηκε ρατσιστική και έτσι κόπηκε οριστικά από όλα τα μοντάζ της σειράς.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo