Είναι 100 χρονών και τα έχει 400: Ο κ. Πέτρος και η εγγονή που τον έκανε διάσημο στα κοινωνικά δίκτυα

by Newsroom i-diakopes.gr
Είναι 100 χρονών και τα έχει 400: Ο κ. Πέτρος και η εγγονή που τον έκανε διάσημο στα κοινωνικά δίκτυα

Πέτρος Λιάντης: Είναι 100 χρονών και μας βάζει όλους κάτω

Ο κ. Πέτρος είναι τόσο δραστήριος που δεν του φαίνεται καν πως είναι 100 χρονών. Μόνο η ιστορία της ζωής του είναι μυθιστορηματική.

Είναι τόσο δραστήριος που τα βίντεο που τον απαθανατίζει η εγγονή του να χορεύει, να καλλιεργεί τον λαχανόκηπό του και να καταπιάνεται με οτιδήποτε αγαπά και τον γεμίζει, γίνονται viral σε Tik Tok και Instagram. Στην ηλικία των επτά ετών ορφάνεψε, έζησε δύο πολέμους, έκανε διπλοβάρδιες για να μην λείψει τίποτα από την οικογένειά του και σήμερα …ζει τη ζωή του!

Ο κ. Πέτρος Λιάντης γεννήθηκε το 1923 στο Ανατολικό Θεσσαλονίκης. Το 1935, όταν η μητέρα του γεννούσε το πέμπτο του αδερφάκι, πέθανε στη γέννα και μαζί της έφυγε και το νεογνό. Στην ηλικία των 12 ετών, με τα πόδια έφτασε μέχρι τα Μάλγαρα, προκειμένου να βρει κάποιον για να ενημερώσει τον πατέρα του, για τη συμφορά που τους είχε βρει.

Ο πατέρας του δούλευε και ζούσε στο Κλειδί Ημαθίας, προκειμένου να μπορεί να τους στέλνει χρήματα. Τότε, ο κ. Λιάντης ανέλαβε να μεγαλώσει τα άλλα του τρία αδέρφια. Ξεκίνησε να δουλεύει ως αγελαδοτρόφος, ενώ ταυτόχρονα πήγαινε στο σχολείο. Άλλωστε, όπως περιγράφει στο makthes.gr, «τότε τα παιδιά δεν πήγαιναν στο σχολείο και εγώ πήγα μέχρι δ’ δημοτικού».

@kevangelidou ♬ πρωτότυπος ήχος – Katerina Evangelidou
@kevangelidou My summer ????☀️?#family #love #summerstories #grandpa #lovehim #ageisjustanumber #100yearsold #summerbody #summerlove ♬ Ola Moiazoun Kalokairi – Melisses

Πέτρος Λιάντης: Η απίστευτη ιστορία της ζωής του

Το 1940, όταν ξέσπασε ο ελληνοϊταλικός πόλεμος εκείνος ήταν μόλις 17 ετών. Παρά το νεαρό της ηλικίας του βοηθούσε ώστε να φτιαχτούν τα καταφύγια. «Χτυπούσα την καμπάνα στην εκκλησία του χωριού για να πάει ο κόσμος στα καταφύγια, να σωθεί. Οι εικόνες και ο ήχος εκείνης της καμπάνας, ανατριχιαστικός. Ο τρόμος που ένιωθα μεγάλος», περιγράφει. Ο κ. Λιάντης πήγε φαντάρος το 1946, όταν ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος και απολύθηκε από τον Στρατό το 1950. «Επειδή ήμουν μορφωμένος, με κατέταξαν στο Γ΄ Σώμα Στρατού, όπου ήμουν στις διαβιβάσεις και έγινα ασυρματιστής. Μετά την εκπαίδευσή μου, με έστειλαν στα ΛΟΚ. Ήμουν ασυρματιστής σε όλα τα βουνά της Ελλάδας και σε όλες τις επιχειρήσεις, σε όλες τις μάχες», περιγράφει.

Είναι 100 χρονών και τα έχει 400: Ο κ. Πέτρος και η εγγονή που τον έκανε διάσημο στα κοινωνικά δίκτυα

Στα 27 του χρόνια και όταν πια είχε τελειώσει ο πόλεμος, άρχισε να δουλεύει σε χωράφια στο Ανατολικό Θεσσαλονίκης. Τότε, με προξενιό, γνώρισε και τον έρωτα της ζωής του, την Αναστασία του, που ήταν 19 χρονών. «Η Αναστασία μου ήταν από μεγάλη και πλούσια οικογένεια του χωριού, παρόλα αυτά, εμείς ξεκινήσαμε χωρίς καμία βοήθεια. Με δύο φλιτζανάκια και δυο πιάτα ξεκινήσαμε να φτιάξουμε το σπιτικό μας και τα καταφέραμε. Και οι δύο μας δουλεύαμε στα χωράφια τότε», αναφέρει ο κ. Λιάντης.

Το 1970 άρχισαν να ανοίγουν εργοστάσια στην περιοχή της Σίνδου. Έπιασε δουλειά στο εργοστάσιο πετρελαίου «Esso Pappas», όπου έκανε μονώσεις σωλήνων και …πολλές υπερωρίες, προκειμένου να «κάνει» όπως λέει λεφτά. Από το 1978 μέχρι και το 1983, ο κ. Λιάντης εργάστηκε στην κατασκευαστική εταιρία που είχε αναλάβει να φτιάξει το αποχετευτικό σύστημα της Θεσσαλονίκης. Με την Αναστασία του έκαναν δύο παιδιά, μεγάλωσαν όμως τρία. «Η αδερφή της γυναίκας μου πέθανε όταν ο γιος της ήταν μικρό παιδί. Αν δεν τον παίρναμε εμείς, θα μεγάλωνε σε ορφανοτροφείο. Ξέρω από ορφάνια και δεν θα άφηνα να συμβεί κάτι τέτοιο», λέει συγκινημένος.

Είναι 100 χρονών και τα έχει 400: Ο κ. Πέτρος και η εγγονή που τον έκανε διάσημο στα κοινωνικά δίκτυα

Το 2006 έχασε τη γυναίκα του και έτσι αποφάσισε να φύγει από το Ανατολικό Θεσσαλονίκης και να πάει να μείνει στο σπίτι της κόρης του και της οικογένειάς της, στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη. Τα εγγόνια του δεν σταματούν να τον καμαρώνουν και να τον βγάζουν βίντεο όταν χορεύει, ποτίζει, μαγειρεύει ή σχολιάζει κάποιο reality στην τηλεόραση. «Έχει έναν εξαιρετικό λαχανόκηπο που τον φροντίζει κάθε μέρα. Πριν από μία