«Είναι πλέον η πατρίδα μου»: Η επιστολή του Γουόκαπ που ζητάει να γίνει Έλληνας

Τόμας Γουόκαπ: Η επιστολή του Αμερικάνου μπασκετμπολίστα

Την ελληνοποιήση του αιτήθηκε ο Αμερικάνος άσος του μπάσκετ, Τόμας Γουόκαπ με μια επιστολή η οποία βρίσκεται στα χέρια του υπουργού εσωτερικών, Μάκη Βορίδη.

Ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας ζήτησε με προσωπική επιστολή του προς την ΕΟΚ να παίξει στην Εθνική Ελλάδας και μάλιστα δεσμεύεται να επιστρέψει το διαβατήριο εάν μελλοντικά αρνηθεί να φορέσει τα γαλανόλευκα! Το αίτημα του Γουόκαπ έχει διαβιβαστεί προσωπικά από τον Βαγγέλη Λιόλιο στο υπουργείο Εσωτερικών και εξετάζεται ενδελεχώς.

Ο Τόμας Γουόκαπ έτοιμος για την ελληνικό διαβατήριο

Μαθαίνω ότι ενδεχομένως να είναι θέμα ολίγων ημερών αν όχι ωρών, να ληφθεί η σχετική απόφαση. Η καταληκτική προθεσμία είναι η ερχόμενη Παρασκευή, πριν τη διάλυση της Βουλής λόγω εκλογών, ενώ η ΕΟΚ διαδίδει ανεπίσημα ότι η ελληνοποίηση του Ουόκαπ (και του Ναζ Μήτρου-Λονγκ) τελεσιδίκησε. Εφ’ όσον το θέμα προχωρήσει, η απονομή της υπηκοότητας θα γίνει με Προεδρικό Διάταγμα, ως «τιμητική πολιτογράφηση» που δίνεται εκτός διαδικασίας σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Κάτι αντίστοιχο συνέβη πρόσφατα με τη μητέρα και τα δύο μικρότερα αδέλφια των Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο, με τους Αιγύπτιους ψαράδες που έσωσαν κόσμο στο Μάτι, αλλά και με τον ηθοποιό Τομ Χανκς και την ελληνικής καταγωγής σύζυγό του Ρίτα Ουίλσον. Ουσιαστικά, απαιτούνται δύο υπογραφές για να δοθεί στον Γουόκαπ το διαβατήριο: αυτή του υπουργού Εσωτερικών και εκείνη (η μάλλον τυπική) της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πηγή: gazzetta

Related posts

3 ζώδια που έχουν την έκτη αίσθηση – Η διαίσθησή τους είναι τpoμακτική, καταλαβαίνουν τα πάντα

Είναι 20 χρόνια μαζί, έχουν 1 κόρη: Η άγνωστη κοúκλα σύζυγος του Δημήτρη Κόκοτα ζει μακριά από τη δημοσιóτητα

Δάκρυα και στεναχώρια: Κορόμυλο το δάκρυ για αυτά τα 3 ζώδια που μπορεί να χωρίσουν το 2024