Είναι σαν γιγάντιο USB: Το τροχόσπιτο του μέλλοντος που με το πάτημα ενός κουμπιού έχει κάθε πολυτέλεια και κοστίζει 270.000

Τροχόσπιτο: Γνωρίστε το φουτουριστικό Romotow

Η αρχιτεκτονική δεν εξελίσσεται μόνο στα σπίτια και στα κτίρια αλλά και στα τροχόσπιτα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το φουτουριστικό τροχόσπιτο που μοιάζει με USB, περιστρέφεται και μεγαλώνει με το πάτημα ενός κουμπιού και είναι έτοιμο για να βγει στην αγορά.

Ονομάζεται Romotow και φαίνεται αρκετά εκπληκτικό, ακόμα και πριν αποκαλύψει τα εντυπωσιακά “κόλπα” του.

Αλλά μόλις πατηθεί το μαγικό κουμπί, μεταμορφώνεται, αφού το κέντρο του γλιστράει και στη συνέχεια περιστρέφεται προς τα έξω για να δημιουργήσει έως και 70% περισσότερο χώρο. Αρκετοί είναι αυτοί που το έχουν παρομοιάσει με ένα τεράστιο USB.

Πόσο κοστίζει

Το Romotow έχει σχεδιαστεί από την εταιρεία αρχιτεκτονικής και εσωτερικού σχεδιασμού της Νέας Ζηλανδίας W2, η οποία εργάζεται πάνω σε αυτό το project τα τελευταία έξι χρόνια.

Ο Tony Hughes από το Hildesheim της Γερμανίας, το παρομοίωσε με ένα “τεράστιο USB”, προσθέτοντας ότι ο σχεδιαστής του είχε “μεγάλη έμπνευση”!

Η W2 ελπίζει να δώσει στην αγορά το κινητό σπίτι το 2020 και η τιμή του πιστεύεται να κυμανθεί στα 270.000 ευρώ.

Τροχόσπιτο: Το Romotow είναι φτιαγμένο για να έχει όλες τις ανέσεις ενός σύγχρονου σπιτιού

Τι διαθέτει μέσα στη καμπίνα

Μέσα στην καμπίνα θα υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο υπνοδωμάτιο με διπλό κρεβάτι, ιδανικό για δύο ενήλικες και ένα σαλόνι με καναπέ που μπορεί να μετατραπεί σε κρεβάτι για δύο ακόμη καλεσμένους.

Το Romotow θα διαθέτει επίσης κουζίνα και μπάνιο, σχεδιασμένα με κομψά και μοντέρνα έπιπλα.

Το προηγμένο σύστημα ήχου θα ενσωματωθεί σε όλο το κινητό σπίτι και όλα τα παράθυρα θα διαθέτουν ενσωματωμένα στόρια.

Θα υπάρχει επίσης ένα πτυσσόμενο ηλεκτρικό μπάρμπεκιου στο έξω μέρος, ενώ η “αυλή” θα είναι επενδεδυμένη με συνθετικό δάπεδο – ίδιο με αυτό που συνήθως χρησιμοποιείται στα γιοτ.

Η αυλή μπορεί επίσης να κλείσει με τέντες και διαχωριστικά ούτως ώστε να δημιουργηθεί άλλο ένα υπνοδωμάτιο, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει ακόμα τέσσερις επισκέπτες.

Τα ηλιακά πάνελ θα τοποθετηθούν στην οροφή μαζί με μια μπαταρία και ένα σύστημα θέρμανσης πετρελαίου, έτσι ώστε να υπάρχει πάντα θέρμανση και ζεστό νερό, ακόμη και αν το τροχόσπιτο δεν είναι συνδεδεμένο με το ρεύμα.

Τι πιο τέλειο να κοιμάσαι σαν στο σπίτι σου και να γυρνάς όλο τον κόσμο;

Related posts

Στην εντατική ο αγαπημένος τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας – Η κατάσταση της υγείας του αυτή τη στιγμή

Η απόλυτη έκπληξη: Ποιο κόμμα κατεβάζει υποψήφιο τον Παλαιοχριστιανό

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»: Έξαλλη πασίγνωστη Ελληνίδα, βρήκε τον σύντροφό της με άλλη