Έλενα Ακρίτα: «Και εγώ έχω κάνει άμβλωση όταν ήμουν 18 χρονών, έμεινα έγκυος και έπεσα να πεθάνω.»

Έλενα Ακρίτα: Μιλάει ανοιχτά για την εμπειρία της με την άμβλωση

Η Έλενα Ακρίτα μίλησε ανοιχτά στο NEWS 24/7 για μια πολύ προσωπική της εμπειρία. Η ίδια περιέγραψε με θάρρος την εμπειρία της σχετικά με την άμβλωση που έκανε όταν ήταν 18 ετών.

«Σας έχω πει πολλές φορές ότι εδώ λέμε αλήθειες και λέμε αλήθειες γιατί υπάρχουν πράγματα που θέλω να μοιραστώ μαζί σας. Είναι μια συνειδητή μου απόφαση, για να καταλάβετε ότι άνθρωποι που ίσως είναι λίγο πιο γνωστοί για τον οποιονδήποτε λόγο, δεν πρέπει να εξωραΐζουν τη ζωή τους, δεν πρέπει να πλασάρουν μία ψεύτικη εικόνα ότι όλα είναι τέλεια.

Αντίθετα πρέπει να μοιράζονται, αν έχουν τη δύναμη και το κουράγιο και τα τραύματά τους και τα πάθη και τα λάθη τους και τις αδυναμίες τους και τα πάντα.

Τα συναισθήματα της Έλενας Ακρίτα από αυτή την εμπειρία

Έλενα Ακρίτα: «Έχω κάνει άμβλωση όταν ήμουν 18. Έπεσα να πεθάνω»

Και εγώ έχω κάνει άμβλωση όταν ήμουν 18 χρονών, σε μία εποχή που ομολογώ δεν ήμουν και ιδιαίτερα εξοικειωμένη τότε με μέσα αντισύλληψης κλπ, έμεινα έγκυος και έπεσα να πεθάνω. Πήγα στη μάνα μου, μέχρι να πάω όμως στη μάνα μου να βρω το κουράγιο, μην το συζητάμε. Πέφτω στην αγκαλιά της, το και το.

Η μάνα μου σε αυτή την αγκαλιά που έπεσα την άνοιξε διάπλατα, η μάνα μου σκούπισε τα δάκρυά μου, ήταν ψύχραιμη, μου είπε λόγια τρυφερά και επειδή πάντα ήταν ένας πολύ πρακτικός και οργανωτικός άνθρωπος, φρόντισε ώστε αυτή η πολύ τραυματική εμπειρία για τη 18χρονη κόρη της να γίνει τουλάχιστον με τον καλύτερο ιατρικό τρόπο, με τον γυναικολόγο της που ήταν ένας κορυφαίος γιατρός σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Μιλάμε για το 1973.

Αυτό το παιδί αν είχε ζήσει τώρα θα ήταν μεσήλικας και σκέφτομαι πάρα πολλές φορές  πόσο αλλιώτικη θα ήταν η ζωή μου, πόσα πράγματα θα είχα στερηθεί για να μεγαλώσει αυτό το παιδί.

Επειδή ξέρετε σε μία άμβλωση τα πράγματα είναι πάντα και ‘έτσι και γιουβέτσι’, πολλές φορές με μεγάλη νοσταλγία και συγκίνηση λέω, ότι τώρα θα ήταν 15 χρονών ή τώρα θα ήταν 20, 25, αν ήταν κοριτσάκι θα πηγαίναμε μαζί για ψώνια…

Παρόλα αυτά πήρα τη σωστή απόφαση. Και είμαι ευγνώμων στη μητέρα μου που εκείνη τη στιγμή, μου κράτησε σφιχτά το χέρι και με βοήθησε να διανύσω έναν από τους πιο δύσβατους δρόμους της ζωής μου» αποκάλυψε χαρακτηριστικά η Έλενα Ακρίτα.

Related posts

Πeθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Πετσέτες που μоσχоβολούν: Το «μαγıκό» υλıκό που όλοı έχοuμε στο σπίτι και εξαφανίζει μοúχλα και δuσάρεστες оσμές

«Σπάει» τη σιωπή της η 12χρονη, κάνει αυτές τις αποκαλύψεις και ανατριχιάζει